Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω τίποτα…

- Για πρώτη φορά συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης με θέμα συζήτησης την κατάθεση απόψεων και θέσεων για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα στην επίσημη πρώτη της επιτροπής διαβούλευσης

Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν γνωρίζω τίποτα…


Για άλλη μια φορά έγινε σαφές ότι ο Δήμος δεν έχει επάρκεια σε κονδύλια

Την περασμένη Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011, συνεδρίασε για πρώτη φορά, προεδρεύοντος του Δημάρχου, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξάνθης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, με μοναδικό θέμα συζήτησης, την κατάθεση απόψεων και θέσεων για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Παρόντες στην συνέλευση δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με σχετικές διατάξεις του «Καλλικράτη», οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν δικαίωμα παρέμβασης.

Σύμφωνα με αυτά που έκανε σαφές ο κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου είναι εναρμονισμένο με την οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης που μαστίζει την χώρα.

Σημείωσε μάλιστα, πως τίθεται θέμα δυσκολίας όσον αφορά, ακόμη, και την αποπληρωμή οφειλομένων του Δήμου στους υπαλλήλους του, εξαιτίας μειωμένης εισροής κονδυλίων από τα κεντρικά του κράτους. Στην συνέχεια ακολούθησαν παρατηρήσεις και θέσεις των συμμετεχόντων, όπως αυτής του εκπροσώπου του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε πως είναι ευχάριστο το γεγονός, ότι το πανεπιστήμιο συμμετέχει για πρώτη φορά σε μια τέτοια συζήτηση και επιτέλους έχει αποκτήσει λόγο όσον αφορά σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή μας.

Ακολούθησαν παρατηρήσεις όσον αφορά τα έργα και τα ποσά. Παρατηρήσεις έγιναν για την κυκλοφοριακή μελέτη, την κυκλοφορία στο κέντρο της Ξάνθης, τους ποδηλατοδρόμους, αλλά και διάφορα άλλα έργα.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του επισήμανε στους παρευρισκόμενους να μην μένουν στα ποσά, διευκρινίζοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι Ελεγκτικό Συνέδριο. Συμπλήρωσε δε πως το ποσό για τα έργα μπαίνει ενδεικτικά, ενώ για τις μελέτες το ποσό το ορίζει ο νόμος. Υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει και άλλα κονδύλια.

Ενώ, έκανε μια σύγκριση του Δήμου Ξάνθης με τους υπόλοιπους της χώρας, κάνοντας λόγο για έναν νοικοκυρεμένο Δήμο, που δεν έχει επιβαρυνθεί με δάνεια, εκτός από εκείνο για την Τράπεζα της Ελλάδος.