Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ξεφτιλίζουν την έννοια του «Βοήθεια στο σπίτι»

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»,

θα πρέπει να έχει κάποιο μέλος της οικογένειάς του άνεργο

Ξεφτιλίζουν την έννοια του «Βοήθεια στο σπίτι»


Αφού έχεις άνεργο μέλος στην οικογένεια σου, γιατί να μη σε βοηθά αυτό και να περιμένεις την «βοήθεια στο σπίτι»;

Μανώλης Φανουράκης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΞ:

«Δεν ξέρουμε αν με αυτή την λογική τους, προσπαθούν να μηδενίσουν ένα τόσο ουσιαστικό έργο βοήθειας, όπως είναι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»»

Πολλές αντιδράσεις, ακόμη και από πολιτικά πρόσωπα της χώρας



Η κυβέρνησή μας, αν και σοσιαλιστικού χαρακτήρα, εφευρίσκει κάθε μέρα τρόπους, για να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο. Η κοινωνική πρόνοια για την οποία γινόταν πολύς λόγος προεκλογικά, μετεκλογικά ξεχάστηκε εν μια νυκτί.

Και δεν μας έφταναν όλα τα οικονομικά μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο τον χαμηλοεισοδηματία, που έτσι και αλλιώς παλεύει να επιβιώσει, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να «συμμαζέψει» τα εναπομείναντα κοινωνικά προγράμματα, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στα αυτιά μας, αλλά αυτό που εφηύραν, για άλλη μια φορά, οι κυβερνώντες μας, προκειμένου να «αποστειρώσουν» την πολιτική τους από κάθε κοινωνική «χροιά» είναι απίστευτο. Όπου όμως απίστευτο βλέπε και ελληνικό, εξού και η απόφαση, η συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να προϋποθέτει ο συμμετέχων να έχει κάποιο μέλος της οικογένειάς του άνεργο, που παίρνει το σχετικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ, κύριος Μανώλης Φανουράκης, «Δεν ξέρουμε αν με αυτή την λογική τους, προσπαθούν να μηδενίσουν ένα τόσο ουσιαστικό έργο βοήθειας, όπως είναι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»».

Τονίζει, δε πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια διευκρινιστική ρύθμιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης, όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το σχετικό πρόγραμμα, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλές και σφοδρές αντιδράσεις, ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο.