Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Απόλυτο δίκιο έχει ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, στα όσα είπε για τις δυσκολίες που έφερε στην ΣΕΚΑΠ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:

Ήμουν, είμαι και θα είμαι ακριβοδίκαιος στα σχόλιά μου και οφείλω να αναγνωρίσω το δίκιο που έχει ο Αλέκος Κοντός, όσον αφορά τις δυσκολίες που έφεραν στην ΣΕΚΑΠ, τα μέτρα φορολογίας των τσιγάρων, από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έφταιξαν οι προηγούμενες διοικήσεις στην ΣΕΚΑΠ για την κατάσταση της εταιρίας, αλλά η συνεχόμενη αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα, ήταν ένα δυσβάστακτο φορτίο, το οποίο δεν άντεξε να σηκώνει για αρκετό καιρό η Ξανθιώτικη Καπνοβιομηχανία. Η διοίκηση Παπά παρέδωσε την εταιρία στα χέρια της διοίκησης Πράτσου, κερδοφόρα και από εκεί και μετά, ξεκίνησαν οι προσπάθειες καλυτέρευσης των οικονομικών στοιχείων της ΣΕΚΑΠ, μέχρι την στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του στην Κυβέρνηση, αποφάσισαν να αυξήσουν συνεχόμενα τρεις φορές την φορολογία στα τσιγάρα.


Προς Απόστολο Αγκόρτσα ενταύθα: Άσε τα ταξιδάκια αναψυχής και ασχολήσου λίγο με το πράσινο της Πόλης:

Φίλος ο Απόστολος Αγκόρτσας, αλλά οφείλω ως φίλος, να του υπενθυμίζω πως πρέπει να κινείται ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, μέσα στον δρόμο που επιβάλλει η θέση του, όταν παρεκκλίνει της πορείας του. Δεν είναι δυνατόν να περιπλανιέσαι αγαπητέ Απόστολε από χώρα σε χώρα για ταξιδάκια αναψυχής, την στιγμή που οι χώροι ευθύνης της θέσης σου είναι παραμελημένοι. Δεν είναι δυνατόν να παραμελείται το πράσινο, ειδικά τώρα που ο καιρός στρώνει και εσείς να μην έχετε κάνει ούτε μια βόλτα σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης, προκειμένου να διαπιστώσετε το που πρέπει να παρέμβει η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, που έχει δώσει μέχρι σήμερα, πολύ καλά δείγματα γραφής.


Χορεύουν τσάμικο, πάνω στο με μηχανική υποστήριξη κρατημένο στην ζωή, σώμα της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.:


Η ΣΕΚΑΠ κατά γενική ομολογία, αυτήν την στιγμή είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με μηχανική υποστήριξη. Λίγο έως πολύ τα ληστρικά επιτόκια της ΑΤΕ, λίγο οι λανθασμένες πολιτικές των διοικήσεων, λίγο έως πολύ οι συνεχόμενες αυξήσεις στην φορολογία των τσιγάρων, λίγο έως πολύ τα παιχνίδια των Δούρειων Ίππων και φτάσαμε αυτή τη στιγμή να κάνουμε λόγο, για στρατηγικούς επενδυτές τους οποίους όμως δεν γνωρίζει κανείς, ή μάλλον δεν γνωρίζουν μόνο όσοι δεν πρέπει να γνωρίζουν. Είναι βέβαια απορίας άξιο το γεγονός, ότι κάπου πρέπει να υπάρχει ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής (;) για την ΣΕΚΑΠ, ο οποίος κρατά καλά κρυμμένη την ύπαρξή του για τους λόγους που αυτός μόνο γνωρίζει και αυτό φαίνεται πως από το πουθενά, εμφανίστηκαν τα σενάρια για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λένε στα μέρη μας και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αργήσει να φανεί. Είναι βέβαια και αυτή η φαγωμάρα που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους με την ΣΕΚΑΠ και η υπόθεση οδηγείται εκεί που κάποιοι ήθελαν να την κατευθύνουν, σύμφωνα πάντα με τα σχέδια τους.


Έχουν βαλθεί τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τρελάνουν τους Έλληνες. Μετά την δήλωση περί χαμένης Εθνικής Κυριαρχίας του Πρωθυπουργού, ήρθε το Υπουργείο Παιδείας να βαφτίσει σε σχολικό βιβλίο «τα Σκοπιά, ως Μακεδονία»:


Αφού έχουν υποχωρήσει ως Κυβέρνηση σε οτιδήποτε τους ζητάνε οι κατά τα άλλα ευρωπαίοι εταίροι μας, χωρίς να σκεφθούν την ζημιά που προκαλούν στην χώρα, άρχισαν να καταστρέφουν και όλους τους αγώνες που δώσαμε σαν χώρα, για να υπερασπίσουμε τόσο την εδαφική μας ακεραιότητα, όσο και την Εθνική μας Υπόσταση. Όταν ο Πρωθυπουργός δήλωνε δημόσια, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πως χάσαμε μέρος της Εθνικής μας Κυριαρχίας, τότε κάποιοι επέλεξαν να το περάσουν στα ψιλά, γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν αναφερόταν σε εκείνη την χρονική στιγμή, αλλά για λίγο αργότερα, αφού εμάς ως Έλληνες, θα είχαν φροντίσει πρώτα να μας αποβλακώσουν με την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούν όλον αυτόν τον καιρό. Θα τους αποβλακώσουμε, θα τους κάνουμε μίζερους σε σημείο να φοβούνται ακόμα και την σκιά τους και έπειτα θα ξεπουλήσουμε τα πάντα, σύμφωνα με τις προσταγές των ξένων αφεντικών μας. Έτσι και έγινε, πράγμα που αποδεικνύεται περίτρανα από τα όσα κυκλοφορούν τελευταία, με την εμφάνιση φωτογραφίας από χάρτη, σε βιβλίο της 3ης λυκείου, όπου τα Σκόπια ονομάζονται ως Μακεδονία. Αναρωτιέμαι τελικά, αν οι Κυβερνώντες την χώρα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο οι εχθροί μας, πως θα λειτουργήσουν όταν αποφασίσουν να αλλάξουν ρότα στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους;