Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Ζητήσαμε την διασφάλιση των συμφερόντων της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων της»

Στο πλευρό της ΣΕΚΑΠ δηλώνει η ΣΕΚΕ, παρά την αντίθετη άποψη των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας

Παναγιώτης Ταρενίδης, Πρόεδρος ΣΕΚΕ:

«Ζητήσαμε την διασφάλιση των συμφερόντων της ΣΕΚΑΠ και των εργαζομένων της»


«Εξουσιοδοτήσαμε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΕΚΑΠ να έρθουν σε επαφή με ενδιαφερόμενους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέτοχοι ή στρατηγικοί επενδυτές στην ΣΕΚΑΠ»


Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ και της ΣΕΚΕ, αφού σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το σωματείο εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, η μεγαλομέτοχος της Συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, η ΣΕΚΕ, φέρει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας. Σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ, η ΣΕΚΕ συμφωνεί με τα τερτίπια της ΑΤΕ και δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, ώστε να βοηθηθεί η ΣΕΚΑΠ, που, πλέον, ατενίζει με αβεβαιότητα το μέλλον της.

Διαμετρικά αντίθετος με την άποψη των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, κύριος Παναγιώτης Ταρενίδης, σύμφωνα με τις δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος, η ΣΕΚΕ ενδιαφέρεται για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ, γι’ αυτό και ζήτησε, μέσα από σχετική επιστολή προς την ΑΤΕ, συνάντηση με τον διοικητή της, ώστε να διευκρινιστούν οι προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας. Δυστυχώς, όμως, όπως μας ενημερώνει ο κύριος Π. Ταρενίδης, ενώ το αίτημα για συνάντηση στάλθηκε στις 22 Μαρτίου, δεν έχει δοθεί ακόμη η απάντηση. Παράλληλα, ο κύριος Π. Ταρενίδης, αφού διευκρινίζει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, αναφέρεται στην πρόταση της ΣΕΚΕ για εξεύρεση πιθανού στρατηγικού επενδυτή, ικανού να βγάλει την εταιρεία από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει οδηγηθεί.

«Εξουσιοδοτήσαμε τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΕΚΑΠ να έρθουν σε επαφή με ενδιαφερόμενους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να γίνουν μέτοχοι ή στρατηγικοί επενδυτές στην ΣΕΚΑΠ» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Π. Ταρενίδης και σπεύδει να συμπληρώσει ότι «ζητούμενό μας είναι να διασφαλίσουμε το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων της». Από την άλλη, ο κύριος Π. Ταρενίδης, διευκρινίζει, πως η ΣΕΚΕ έχει ως προτεραιότητα την διασφάλιση του μέλλοντος της ΣΕΚΑΠ, μιας εταιρείας, που, όπως υπογραμμίζει με έμφαση, επιτελεί έναν σημαντικό ρόλο σε μια ευαίσθητη εθνικά και οικονομικά περιοχή, την Θράκη.

Όπως συμπληρώνει, επίσης, ο κύριος Π. Ταρενίδης, «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ΣΕΚΑΠ. Πριν δέκα χρόνια δώσαμε ένα δισεκατομμύριο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου».