Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Κυνηγούσαν παράνομα λαγούς, με αεροβόλα και φακούς το βράδυ της Τετάρτης. Κατά την διάρκεια της καταδίωξής τους από θηροφύλακες, πέταξαν τα όπλα και εξαφανίστηκαν:


Μια επιτυχία για τους άνδρες της θηροφυλακής επιφύλασσε το βράδυ της Τετάρτης. Οι θηροφύλακες του κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης πραγματοποιώντας την καθιερωμένη περιπολία έλεγχου, διαπίστωσαν στην περιοχή του Ερασμίου πως δυο άνδρες νεαρής ηλικίας, κυνηγούσαν μέσα στα αγροκτήματα λαγούς με αεροβόλα όπλα, στα οποία είχαν τοποθετήσει φακό, με απώτερο σκοπό την τύφλωση του θηράματος ώστε να αποτελεί εύκολο στόχο. Μόλις οι θηροφύλακες προσπάθησαν να πλησιάσουν στους λαθροθήρες, αυτοί τους αντιλήφθηκαν και ετράπησαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Η καταδίωξη κράτησε περίπου μισή ώρα και σε κάποια στιγμή οι δυο λαθροθήρες αναγκάστηκαν να πετάξουν τα αεροβόλα προκειμένου να μην τους εμποδίζουν, έτσι ώστε να ξεφύγουν εύκολα, όπως και έγινε. Τα όπλα κατασχέθηκαν από τους Θηροφύλακες και μεταφέρθηκαν στα γραφεία του κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης, όπου στην συνέχεια θα μεταφερθούν στο Δασαρχείο και θα επακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία. Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, απεικονίζονται οι κύριοι Σαρχόσης και Πυλαρινός, Θηροφύλακες και ο νέος πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Ξάνθης κύριος Καραγιάννης. Η συμβολή των Θηροφυλάκων στο Κυνήγι είναι σημαντική και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο κατά την κυνηγητική περίοδο, αλλά και μετά την λήξη της.

Ανεξέλεγκτα αυξάνεται το παραεμπόριο στην Ξάνθη και κανένας δεν ενδιαφέρεται για το μαύρο χρήμα που κινείται στην αγορά: Δεν βγαίνουν τα οικονομικά της χώρας και όσα σχέδια επί χάρτου να κατασκευάζει ο Υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αυτά δεν αποδίδουν τα προβλεπόμενα. Ως λύση σε αυτό που σας προανέφερα, το Υπουργείο Οικονομικών βάζει στο στόχαστρο χιλιάδες επαγγελματίες τους οποίους θεώρει φοροφυγάδες και δεν κοιτά να περιορίσει και να πατάξει ακόμα την διακίνηση μαύρου χρήματος στο παραεμπόριο το οποίο αυξάνεται μέρα με την ήμερα στην χώρα μας. Καθημερινά όλοι γινόμαστε μάρτυρες εικόνων από μαύρους, κινέζους και τελευταία γύφτο - βούλγαρους, οι οποίοι πωλούν αντικείμενα στους δρόμους της Ξάνθης, χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ, χωρίς να κόβουν αποδείξεις και χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στην χώρα μας, παρά μόνο να εισπράττουν τα πολύτιμα πλέον ευρώ όλων μας και να τα στέλνουν στην χώρα από την οποία προέρχονται. Μέχρι σήμερα δυστυχώς, οι αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί για το θέμα αυτό στην Ξάνθη είναι πολύ μικρές, πράγμα το οποίο μας αναγκάζει να σκεφτούμε ότι, οι εκπρόσωποι των φορέων των επαγγελματιών, περισσότερο νοιάζονται για το θεαθήναι παρά για την πάταξη του φαινομένου, άσχετα αν στην πραγματικότητα χάνουν ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς.

Αναπτύσσονται τα Λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας την στιγμή που το Λιμάνι στο Πόρτο Λάγος, βουλιάζει καθημερινά:


Θα μπορούσα να γράφω σελίδες ατελείωτες σχετικά με τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ξάνθης επί Κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, αλλά θεωρώ πως την προκειμένη στιγμή θα ήταν άσχετο. Οφείλω όμως να ασχοληθώ και λίγο με ένα θέμα που αφορά την ανάπτυξη της Ξάνθης και έχει να κάνει σχέση με το παρατημένο πλέον Λιμάνι του Πόρτο Λάγος, το οποίο στην κυριολεξία βουλιάζει μέρα με την ημέρα. Δε μπορώ να ξεχάσω τα λόγια του Φ. Τσαλίδη περί Λιμανιού Εθνικής σημασίας και την κόντρα απάντηση του Αλ. Κοντού, πως με δικές του ενέργειες αυτό είχε γίνει. Δε μπορώ να ξεχάσω τα όσα γράφτηκαν στον τοπικό τύπο τότε για τους δυο άνδρες και για το θέμα αυτό, όπως δεν μπορώ να ξεχάσω πως ο Αλ. Κοντός όντας ο μοναδικός Βουλευτής της ΝΔ στην Ξάνθη, ξέχασε το συγκεκριμένο θέμα και δεν αναφέρθηκε ποτέ του, ούτε με μια απλή ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Κάτι ανάλογο βέβαια θα περίμενα και από τον εταίρο εξωκοινοβουλευτικό πολιτικό της ΝΔ Φ. Τσαλίδη, ο οποίος κατέχει θέση στον Τομέα Παιδείας του Κόμματος και θα μπορούσε κάλλιστα να διακινήσει το θέμα, ώστε να κατατεθούν ερωτήσεις στην Βουλή. Η ΝΔ κύριοι θέλει οργάνωση και η οργάνωση απαιτεί συνέχεια και συνέπεια σε λόγια και πράξεις, πράγμα για το οποίο το κόμμα αυτό που κάποιοι το κατάντησαν απόκομμα, θα πρέπει να δουλέψει αρκετά.

Δεν έμαθε ακόμα από τα παθήματά του ο Δήμαρχος Ξάνθης. Συνεχίζει να τον εκθέτει ο στενός του συνεργάτης Μ. Τσέπελης:


Αρκετές φορές και σχεδόν όλα τα τοπικά ΜΜΕ, έχουμε επισημάνει στον Δήμαρχο Ξάνθης πως βρίσκεται εκτεθειμένος από τις λανθασμένες συμπεριφορές του στενού του συνεργάτη Μ. Τσέπελη, αλλά δυστυχώς, φαίνεται πως τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα. Τόσα μέρη έχει η Ξάνθη, στα οποία μπορεί η ΔΕΥΑΞ να κατασκευάσει όσες δεξαμενές θέλει, έπρεπε να επιλέξετε το συγκεκριμένο σημείο κύριοι και να ξεσηκωθούν ακόμα και οι πέτρες; Δεν έχετε λίγο μυαλό, ώστε να σκεφθείτε το πώς πρέπει να πράξετε; Και άντε ο Μ. Τσέπελης θέλει να κατασκευάσει την δεξαμενή ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, προκειμένου να έχει έργο να παρουσιάσει, ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν βλέπει το τι γίνεται για να συμμαζέψει την κατάσταση; Είναι δυνατόν από το τίποτα να δημιουργείτε τόσο σοβαρά θέματα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει όλα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα;