Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Χωρίς προμήθειες λόγω «Καλλικράτη», έχει μείνει ο Δήμος Ξάνθης

Δεν υπάρχει ούτε… λάμπα…
Τζάμπα πάει ο «Καλλικράτης», Τζάμπα




- Χωρίς καύσιμα τα περισσότερα οχήματα του Δήμου Ξάνθης
- Με δικά τους έξοδα καλύπτουν κάποιες βασικές ανάγκες του Δήμου οι υπάλληλοι στις διάφορες υπηρεσίες
- Τον Μάιο θα λυθεί το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κύριο Μ. Στυλιανίδη
- Ως δραματική περιγράφει την κατάσταση ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων, κύριος Δημ. Γαλανόπουλος

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης, εξαιτίας της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, γνωστής και ως «Καλλικράτη», αφού οι προϋπολογισμοί που έπρεπε να γίνουν πέρσι, έγιναν μόλις τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τις απαραίτητες προμήθειες οι διάφορες δημοτικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους διαγωνισμούς, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τους προμηθευτές τον επόμενο μήνα. Προς το παρόν η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη, αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Για παράδειγμα, η υπηρεσία πρασίνου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού εξαιτίας έλλειψης προμηθευτών, δεν μπορεί να φυτέψει στην πόλη τα εποχιακά φυτά, που πρέπει να φυτευτούν αυτή την περίοδο.
Από την άλλη, το πρόβλημα με τα καύσιμα αντιμετωπίστηκε, ύστερα από παρέμβαση της δημοτικής αρχής στον επίτροπο, από τον οποίον ζητήθηκε να παραταθεί η σύμβαση με τον προηγούμενο προμηθευτεί, μέχρι να γίνει η νέα δημοπράτηση.
Όσον αφορά, τώρα, τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, αυτά προμηθεύονται καύσιμα από τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων.
Παράλληλα, όμως, τίθεται σοβαρό πρόβλημα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, καθώς, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, επίσης, στην ΦτΞ ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη υλικά, όπως χαρτί, καθαριστικά, λάμπες φωτισμού κ.ο.κ..
Ο κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος, αφού διευκρινίζει, ότι για την υφιστάμενη κατάσταση δεν ευθύνεται ο Δήμος, αλλά οι σχετικές διατάξεις του «Καλλικράτη», τονίζει, ότι τα πράγματα είναι δραματικά, αφού, όπως συμπληρώνει, «οι ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου είτε καλύπτονται από την τσέπη των υπαλλήλων, είτε δεν καλύπτονται καθόλου. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε μια δημοτική λάμπα, γιατί δεν υπάρχει…».