Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ξεκίνησε η συζήτηση από την τρόικα για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Ξεκίνησε η συζήτηση από την τρόικα για το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Φόβος για περαιτέρω μειώσεις μισθών και οι πρώτες αντιδράσεις

Μπάμπης Ευστρατίου, Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή ο κόσμος δε θα αντέξει άλλο και θα προχωρήσει σε κοινωνική εξέγερση με αυτά τα δεδομένα»


Σε απόγνωση φαίνεται να βρίσκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας, ενόψει της συζήτησης που έχει ξεκινήσει από την τρόικα όσον αφορά την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου για το δημόσιο. Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν συνδικαλιστές υπάλληλοι του δημοσίου τομέα, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται στο μισθολόγιό τους.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους (δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, Προέδρου ΔΝΤ), οι δημόσιοι υπάλληλοι φοβούνται περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς τους. «Δεν αντέχουμε άλλες μειώσεις στους μισθούς μας» δηλώνει με έμφαση ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Μπάμπης Ευστρατίου, μέσα από δηλώσεις που κάνει στην εφημερίδα μας. Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει ο τελευταίος, «ζητάμε ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο, ώστε να μην συρρικνωθεί, ακόμη, περισσότερο ο οικογενειακό μας προϋπολογισμός. Ήδη, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης 40%. Δεν αντέχουμε άλλο».

Με βάση αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο κύριος Μ. Ευστρατίου, ο ίδιος είναι υπέρ της μείωσης εκείνων των μισθών που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν αποδέχεται μειώσεις των υπόλοιπων μισθών, που έτσι και αλλιώς έχουν κατέβει πολύ κάτω, με βάση τις οικονομικές αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης. «Πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή ο κόσμος δε θα αντέξει άλλο και θα προχωρήσει σε κοινωνική εξέγερση με αυτά τα δεδομένα» σχολιάζει, παράλληλα, ο κύριος Μ. Ευστρατίου.

Από την άλλη, ο τελευταίος επισημαίνει πως και με βάση την μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών καταρρίπτεται ο μύθος περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με τον κύριο Μ. Ευστρατίου, τις εξακόσιες χιλιάδες στην χώρα μας. Τονίζει δε, πως είναι ψέματα ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς οι οποίοι ξεπερνάνε τις δύο και τρεις χιλιάδες ευρώ, καθώς το 80% αυτών παίρνει μισθό των χιλίων πεντακοσίων ευρώ και αυτά μεικτά. Κλείνοντας, ο κύριος Μ. Ευστρατίου ενημερώνει ότι πριν δύο μέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνέλευση της Ομοσπονδίας Περιφερειακών Υπαλλήλων για το καινούριο καταστατικό.

Πλέον, η Ομοσπονδία θα ονομάζεται, Ομοσπονδία Περιφερειακών Υπαλλήλων Ελλάδος. Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνέλευση είναι και οι μετακινήσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας προς την κεντρική διοίκηση, γεγονός που καταδικάστηκε με σχετική απόφαση της συνέλευσης. Η Ομοσπονδία, μάλιστα, σχεδιάζει συνέλευση του ΔΣ, ώστε να συζητηθεί αυτό το θέμα. Ενώ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας σχεδιάζει να επισκεφτεί τον Περιφερειάρχη μας, κύριο Άρη Γιαννακίδη, για να κάνει μαζί του σχετική συζήτηση.