Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Λίγο γιαουρτάκι …. για τους πολιτικούς μας κάνει καλό στην επιδερμίδα !!!

Λίγο γιαουρτάκι…. για τους πολιτικούς
μας κάνει καλό στην επιδερμίδα!!!

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Το γιαούρτωμα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυρίου Θ. Πάγκαλου, αποτελεί ένα ιστορικό επεισόδιο, πολύ αντιπροσωπευτικό της γενικότερης λαϊκής δυσαρέσκειας που επικρατεί, ανεξάρτητα από την ταυτότητα των δραστών, που περιέλουσαν τον ισχυρό πολιτικό του ΠΑΣΟΚ με αρκετά... κουτάκια γιαουρτιού.
Βέβαια, ο κύριος Θ. Πάγκαλος συνεχίζει να βλέπει πίσω από τέτοιες επιθέσεις, μόνον, πολιτικούς του αντιπάλους από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιδιώκουν την υπονόμευση της σημερινής κυβέρνησης και παραβλέπει το γεγονός, ότι έχει προκαλέσει, σε σημείο κακουργήματος, το αίσθημα δικαίου ενός μέσου Έλληνα πολίτη, με τις κατά καιρούς αιχμηρές δηλώσεις του.
Ο κόσμος απηύδησε με την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Το γιαούρτωμα είναι το λιγότερο που θέλει να πράξει κάποιος δυσαρεστημένος πολίτης. Εδικά δε, εάν τον έχουν αποκαλέσει διεφθαρμένο και κοπρίτη. Αμ, δε, δεν είναι δυνατόν, να λέγονται ασύστολα και απερίσκεπτα πράγματα που πληγώνουν μια ολόκληρη κοινωνία. Υπάρχει τέλος πάντων και μια δικαιοσύνη, μια θεία δίκη που κάποτε πρέπει να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…
Τι θέλει να κάνει ο απλός λαός, ο εξαγριωμένος και ταπεινωμένος από προκλητικότατες πολιτικές συμπεριφορές; Σίγουρα, το λιγότερο που διακαώς επιθυμεί είναι να πιάσει στο χέρι ένα γιαούρτι, ένα παπούτσι ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως όπλο στα χέρια του, ώστε να εκτονωθεί.
Είναι πραγματική απόλαυση να εκφράζεσαι ελεύθερα, έστω και με γιαούρτι… Τότε, είναι που περνάνε από το μυαλό σου όλες οι ταπεινώσεις που έχεις υποστεί, όλα τα προσβλητικά λόγια και η άμετρη ειρωνεία. Ποιος μπορεί να κατηγορήσει κάποιον γι’ αυτή την ενδόμυχη επιθυμία, που τις περισσότερες φορές δεν γίνεται πράξη, γιατί συναντά αναστολές που δεν μπορούν να ξεπεραστούν; Όσοι, όμως, τις ξεπερνάνε, απλά ζούνε το απόλυτο όνειρο… (υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές).
Και στο κάτω-κάτω λίγο γιαούρτι είναι μόνο και δεν πονάει καθόλου. Τα σκληρά και άδικα λόγια από επίσημα πολιτικά χείλη πονάνε πολύ περισσότερο, γιατί χτυπάνε κατευθείαν στο «ψαχνό». Αυτό ας σκεφτούν οι πολιτικοί μας και άλλη φορά να είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους που έχουν ως στόχο τον απλό και ανίδεο πολίτη της χώρας.