Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Σ. Μπένου εν κρυπτώ στην Ξάνθη

Επίσκεψη Σ. Μπένου
εν κρυπτώ στην Ξάνθη


Στην Θράκη βρέθηκε ο κ. Σταύρος Μπένος, με σκοπό την επίβλεψη εργασιών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Μαρώνειας και Αβδήρων

Λίγη αισιοδοξία για την αναστήλωση
του αρχαίου θεάτρου Αβδήρων

Στην Θράκη βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κύριος Σταύρος Μπένος, με σκοπό να εποπτεύσει τις εργασίες για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων Μαρώνειας και Αβδήρων.
Στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Αβδήρων, κύριο Βασίλη Τσολακίδη, ο κύριος Μπένος έκανε σαφές, πως με τις αρχαιολογικές ενδείξεις που έχουμε μέχρι σήμερα, δεν μπορεί να γίνει, ακόμη, η αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου των Αβδήρων, καθώς απαιτούνται περαιτέρω ανασκαφές.
Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Άρης Γιαννακίδης, θα εξασφαλίσει για τις ανάγκες των αναγκαίων ανασκαφών πενήντα χιλιάδες ευρώ. Ενώ, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Αβδήρων, κύριος Βασίλης Τσολακίδης «και ο Δήμος είναι διατεθειμένος να βοηθήσει οικονομικά, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, τις ανασκαφικές έρευνες».
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο κύριος Βασίλης Τσολακίδης, σε πρώτη φάση δεν υπάρχει αρκετή αισιοδοξία, ότι μπορεί να αναστηλωθεί το αρχαίο θέατρο Αβδήρων, τονίζει δε, πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά το θέμα. Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Αβδήρων υπογραμμίζει, ότι, ίσως μπορέσει να γίνει ένα αντίγραφο του αρχαίου θεάτρου Αβδήρων.