Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Δικαστικά στράφηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης «Σώζω» κατά του άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον σκύλο του γείτονά του

Δικαστικά στράφηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης «Σώζω» κατά του άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον σκύλο του γείτονά του

Ένα ακόμη απάνθρωπο περιστατικό βίας εις βάρος ζώου σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε χωριό του Δήμου Ξάνθης. Απαράδεκτος άνδρας εκτέλεσε εν ψυχρώ, με την χρήση όπλου του, τον σκύλο του γείτονά του, επειδή του έφαγε μια κότα.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε αρχικά στο Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης «Σώζω» από τον ιδιοκτήτη του άτυχου σκύλου. Τελικά, ο τελευταίος πείστηκε να κάνει μήνυση στον γείτονα που σκότωσε το σκυλί του, αλλά απείλησε και τον ίδιο.
Μετά την μήνυση ακολούθησε η αυτόφωρος διαδικασία για την σύλληψη του δράστη. Ενώ, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η Πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης, κυρία Σοφία Ζλάτκου, το σωματείου έχει, ήδη, κινηθεί δικαστικά εναντίον του δράστη.
Όπως παραδέχεται η τελευταία, τα περιστατικά βίας με θύματα τα ζώα είναι πολλά στην Ξάνθη. Το ευχάριστο είναι ότι καταγγέλλονται από συμπολίτες μας και έτσι γίνονται γνωστά, ενώ τιμωρούνται οι δράστες.
«Έχουμε πολλές καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων. Κακοποίηση δεν είναι μόνον να δέρνεις και να σκοτώνεις ένα ζώο, κακοποίηση είναι να το έχεις δεμένο ή να το κρατάς χωρίς νερό» σχολιάζει χαρακτηριστικά η κυρία Σοφία Ζλάτκου.
Σύμφωνα με την τελευταία, ο αυξημένος αριθμός κακοποιημένων ζώων από συνανθρώπους μας οφείλεται στην έλλειψη παιδείας των τελευταίων, γι’ αυτό και τα φιλοζωικά σωματεία έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με πρώτους αποδέκτες αυτής, τα μικρά παιδιά.