Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το προσεχές Σάββατο η παγκόσμια ημέρα της γης

Το προσεχές Σάββατο
η παγκόσμια ημέρα της γης

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ξάνθης θα συσκοτίσει τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, στα πλαίσια της συμμετοχής του στην περιβαλλοντική προσπάθεια, για μια ώρα

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην περιβαλλοντική προσπάθεια του WWF για την παγκόσμια ώρα της γης. Βασικός σκοπός των συμμετεχόντων, η ευαισθητοποίηση της υπόλοιπης κοινωνίας, αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.
Η παγκόσμια ώρα της γης είναι το Σάββατο, στις 26 Μαρτίου. Τότε, ο Δήμος Ξάνθης θα κλείσει τον φωτισμό σε όλο το κέντρο της πόλης, από τις οκτώμισι το απόγευμα μέχρι τις εννιάμισι το βράδυ.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Αντιδήμαρχος, κύριος Δημήτρης Μπένης, ήδη, έχουν αναρτηθεί οι σχετικές ενημερώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, σχετικά με την περιβαλλοντική προσπάθεια για την παγκόσμια ημέρα της γης.
«Το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας της γης είναι η έννοια της συμμετοχής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μπορούμε, τελικά, σαν λαοί μέσω της τεχνολογίας να ασχοληθούμε με πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι το περιβάλλον και η ενέργεια» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Μπένης.
Κλείνοντας, ο τελευταίος εκφράζει την αισιοδοξία του πως η πρωτοβουλία θα τύχει μεγάλης ανταπόκρισης και οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα πράξουν το αντίστοιχο, δηλαδή θα περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος τουλάχιστον για μια ώρα συμβολικά.