Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Εξωστρέφεια επιχειρήσεων και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:

Ακόμα μια λέξη ήρθε να προσθέσει στο Ελληνικό Λεξικό η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας και σίγουρα θα υιοθετηθεί από το 80% του πληθυσμού της Ελλάδας. Η λέξη εξωστρέφεια, αποτελεί πλέον έναν σταθμό στην ιστορία της χώρας μας, αφού χρησιμοποιείται έντονα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. «Θα πηδήξω μπαμπά, να σε δω γιε μου», έλεγε ο αείμνηστος πατέρας μου και καθημερινά επιβεβαιώνεται, αφού για να στραφεί κάποια επιχείρηση προς τα έξω (να γίνει εξωστρεφής), θα πρέπει να μπορεί να συμμετέχει σε έναν υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος βέβαια δεν υπάρχει στις ημέρες μας, παρά μόνο σε λεξιλόγια και χαρτιά. Για να γίνει ανταγωνίσιμη ή μάλλον για να μπορεί μια επιχείρηση να είναι ανταγωνιστική, θα πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις. Χαμηλό κόστος παραγωγής ή πιο σωστά, χαμηλότερο κόστος παραγωγής από τους ανταγωνιστές σου. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως, θα πρέπει να βρίσκεις τα πάντα (από εργατικό δυναμικό, πρώτες ύλες και λειτουργία επιχείρησης) πιο φθηνά σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους του σιναφιού σου. Εφόσον ισχύσουν αυτές οι προϋποθέσεις και ισχύσουν όχι μόνο εγχώρια, αλλά σε συνάρτηση και με τις επιχειρήσεις του εξωτερικού, τότε είσαι ανταγωνιστικός και μπορείς να μυηθείς στον τομέα της εξωστρέφειας. Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, δεν λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός, επειδή οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα την σημερινή, στήριζαν και στηρίζουν τα μονοπώλια, σφυρίζοντας αδιάφορα στους κανόνες της αγοράς.

Συνεδρίαση Συμβουλίου στην ΣΕΚΑΠ, με απόφαση για Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14-4-2011, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, την αναδιάρθρωση της εταιρίας, καθώς και την αλλαγή καταστατικού:


Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ προχθές και όπως οι πληροφορίες μας αναφέρουν, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14-4-2011, με θέματα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέχρι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, την αλλαγή καταστατικού και την λήψη απόφασης για εφαρμογή σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας. Βέβαια σε όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει τίποτε το αρνητικό, αλλά εμένα ο πονηρά σκεπτόμενος νους μου, με αναγκάζει να σκεφθώ μήπως επιβεβαιωθούν τα όσα εδώ και αρκετό καιρό πριν είχα αναφέρει και μας προκύψει κανένας νέος μεγαλομέτοχος της εταιρίας, ο οποίος θα βάλει το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, εφόσον αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ. Θα δούμε βέβαια το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα και θα σας κρατάμε ενήμερους, αφού θεωρούμε πως η συνέχιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ, αποτελεί και την συνέχιση λειτουργίας του οικονομικού πνεύμονα της περιοχής μας.

Κατευθυνόμενες και ανακριβείς οι πληροφορίες, περί πολιτικής εγκατάστασης του Γ. Παυλίδη στην Αλεξανδρούπολη:

Άρες μάρες κουκουνάρες... Μόνο αυτές τις λέξεις μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, για να απαντήσει στις ψευδείς και κακόβουλες φήμες, περί εγκατάστασης (πολιτικά πάντα μιλάμε) του Γ. Παυλίδη στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης και πιθανώς υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στον Νομό μας, εργάζεται στην Ξάνθη, στο δικηγορικό του γραφείο και εκεί μπορεί να τον βρει όποιος θέλει, είτε για πολιτικούς λόγους είτε για επαγγελματικούς ή ακόμα και για φιλική κουβέντα. Τα όσα κατευθυνόμενα, κατασκευασμένα και κακόβουλα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, προέρχονται από κύκλους πολιτικών ή πιθανών πολιτικών του αντιπάλων, προκειμένου να μην μπαίνει στον κόπο κάποιος που θέλει να τον συναντήσει.

Το κράτος οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες, και δυστυχώς αυτό δεν γίνεται με ευχολόγια, περικοπές και απαξίωση της ομάδας ΔΙΑΣ:


Η ομάδα ΔΙΑΣ, κατά κοινή ομολογία, είναι αυτή που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, άσχετα αν αντιμετωπίζει καθημερινά ένα βουνό από προβλήματα, τα οποία φυσικά ως αφετηρία έχουν την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και τους Κυβερνώντες.
Σε μια χώρα που δυστυχώς τα πάντα έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, γιατί όσοι Κυβερνούν εδώ και χρόνια, δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν επιτυχώς τα προβλήματα των σπιτιών τους (θα λύνανε τα προβλήματα όλων των Ελλήνων;), υπάρχει μια ηλιαχτίδα ελπίδας στον τομέα της ασφάλειας και δυστυχώς αυτήν αντί να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού και να την στηρίξουμε με νύχια και με δόντια, προσπαθούμε να την αποδεκατίσουμε και να την θέσουμε σε αχρηστία.
Όχι κύριοι των Κυβερνήσεων της χώρας, σε θέματα άμυνας και αστυνόμευσης περικοπές δεν γίνονται και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσετε. Αντί λοιπόν να αγοράζετε άχρηστα άρματα μάχης, υποβρύχια που γέρνουν και μέσα τους μόνο ακροβάτες μπορούν να ισορροπήσουν, αυτοκίνητα και μηχανές που δεν προσφέρουν καμία εξυπηρέτηση στα σώματα ασφαλείας, καλό θα ήταν να συγκεντρώσετε αυτά τα χρήματα και να τα δαπανήσετε όχι όπως σας αρέσει, αλλά προς αξιόλογο εξοπλισμό των σωμάτων ασφαλείας της χώρας μας, βοηθώντας έτσι έμπρακτα στην επαναφορά του αισθήματος της ασφάλειας στον πολίτη. Όταν ο Αστυνομικός θα έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, θα μπορεί να κάνει καλύτερα την δουλειά του, και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την προσωπική του ασφάλεια, θα προστατεύσει και εμάς. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι ένα κόσμημα στο θησαυροφυλάκιο της Αστυνομίας, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από το κράτος.