Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ξέσπασμα Τσαρτσάρα κατά των επικριτών για την αποστολή στην Βουλγαρία

Ξέσπασμα Τσαρτσάρα κατά των επικριτών
για την αποστολή στην Βουλγαρία


-Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Συντονιστή του Τοπικού ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα:
-«Για όσους βιάστηκαν να επικρίνουν αυτή την πρωτοβουλία, έχω να πω το εξής: Θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, κύτταρα της κοινωνίας και επιβάλλεται να επεμβαίνουν στην κοινωνία. Αν κάποιοι θέλουν να κρατούν δέσμιο το κόμμα τους, λειτουργώντας με νοοτροπία πολιτικών του πενήντα, είναι δικαίωμά τους και δεν μας αφορά»
-Με ποιους συναντήθηκε και τι μήνυμα φέρνει από την βουλγαρική πλευρά, όσον αφορά τις τουριστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και πως βλέπουν οι Βούλγαροι την λεγόμενη τουριστική δίοδο


Η διήμερη επίσκεψη της Ξανθιώτικης αποστολής στο Σμόλιαν είχε κάποια πολύ σημαντικά αποτελέσματα, αφού η βουλγαρική πλευρά μετέφερε τις επίσημες θέσεις και τους προβληματισμούς της, όσον αφορά τον εν λόγω δρόμο.
Να σημειώσουμε, πως ο κύριος Α. Τσαρτσάρας στο ταξίδι του στην Βουλγαρία συνοδεύτηκε από εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κύριο Γιάννη Αθανασιάδη, από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΞ, κύριο Σωτήρη Τσιακίρογλου, καθώς και από τον εκπρόσωπο των ξενοδόχων της περιοχής, κύριο Απόστολο Αγκόρτσα.
Η Αποστολή μας είχε επαφές με τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο του Σμόλιαν, καθώς και εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων της ίδιας περιοχής.
Όπως διεμήνυσε στον κύριο Α. Τσαρτσάρα η βουλγαρική πλευρά, ο δρόμος που έχει κατασκευαστεί από την ελληνική πλευρά δεν βοηθάει τον οργανωμένο τουρισμό, αφού είναι στενός και επικίνδυνος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί ούτε ένα απλό πούλμαν.
Παράλληλα, οι βουλγαρική πλευρά ζήτησε να φαρδύνει ο δρόμος, ώστε να γίνει μια πραγματική τουριστική δίοδος για τους Βούλγαρους τουρίστες, που πραγματικά επιθυμούν να έρθουν στην περιοχή, για να ξοδέψουν τα χρήματά τους και όχι ένα μονοπάτι για τα διάφορα κακοποιά στοιχεία, που έρχονται στην Ελλάδα, για να επεκτείνουν την παράνομη δράση τους και έξω από τα σύνορα του δικού τους κράτους.
Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι από την ημέρα που άνοιξε ο δρόμος μέχρι και σήμερα πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες άνθρωποι έχουν περάσει τα σύνορα, με προορισμό την χώρα μας. Όπως παραδέχεται και ο κύριος Α. Τσαρτσάρας η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις, ώστε να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, την ανάπτυξη ενός οργανωμένου τουριστικού κινήματος από την Βουλγαρία, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στον κύριο Α. Τσαρτσάρα η βουλγαρική πλευρά, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα, όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι. Εξάλλου, όπως σημείωσαν οι Βούλγαροι από την πλευρά τους, οι πιο κοντινές σε αυτούς παραλίες είναι αυτές του Νομού Ξάνθης. Αναφέρθηκαν δε στο πιο κοντινό λιμάνι, του Πόρτο Λάγος, αλλά και το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, τα οποία δεν μπορούν να επισκεφτούν και να χρησιμοποιήσουν.
Μάλιστα, όπως σημείωσαν οι τελευταίοι, επιθυμούν συνεργασία με την ελληνική πλευρά, κυρίως τους τουριστικούς πράκτορες, όσον αφορά την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ώστε αυτοί να μένουν σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
Ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει, πως το ενδιαφέρον της Βουλγαρίας για την περιοχή μας είναι δεδομένο. Από εδώ και στο εξής αυτό που χρειάζεται είναι ανάλογη δράση και από την τοπική μας κοινωνία, ώστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.
Σε ερώτηση, εάν είναι εφικτό, με δεδομένη την οικονομική κρίση, να εξευρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε σε πρώτη φάση να βελτιωθεί ο δρόμος, που αναμένεται να φέρει Βούλγαρους τουρίστες στην περιοχή, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας τονίζει, ότι η επίσκεψη του κυρίου Μαγκριώτη στην Ξάνθη, πριν κάποιο χρονικό διάστημα, είχε ακριβώς αυτό τον χαρακτήρα, να ανακοινώσει το κόστος του κάθετου άξονα, με βάση τις μελέτες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.
Βέβαια, όπως διευκρινίζει ο κύριος Α. Τσαρτσάρα, επειδή, ακριβώς, υπάρχει οικονομική κρίση, σε πρώτη φάση θα μπορούσε να κατασκευαστεί το κομμάτι των εννέα χιλιομέτρων (Δημάριο-σύνορα), ενώ, ταυτόχρονα, να γίνουν βελτιώσεις στον υφιστάμενο δρόμο, μέχρι να υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των μελετών που υπάρχουν.
Εξάλλου, όπως μας ενημερώνει, παράλληλα, ο κος Α. Τσαρτσάρας, ήδη ξεκίνησε δημοπρασία αρκετών κομματιών στην Βουλγαρία, ώστε να κατασκευαστεί δρόμος που θα οδηγεί από το Σμόλιαν στην Φιλιππούπολη, από εκεί στην Ρουμανία και την Μολδαβία με τελικό προορισμό την Ρωσία.
Κλείνοντας, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας υπογραμμίζει με νόημα «για όσους βιάστηκαν να επικρίνουν αυτή την πρωτοβουλία, έχω να πω το εξής: Θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, κύτταρα της κοινωνίας και επιβάλλεται να επεμβαίνουν στην κοινωνία. Αν κάποιοι θέλουν να κρατούν δέσμιο το κόμμα τους, λειτουργώντας με νοοτροπία πολιτικών του πενήντα είναι δικαίωμά τους και δεν μας αφορά».