Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Κεδίκογλου στην Ξάνθη και επαφές με εκπροσώπους όλων των τοπικών ΜΜΕ της Περιφέρειας

Επίσκεψη Κεδίκογλου στην Ξάνθη
και επαφές με εκπροσώπους όλων
των τοπικών ΜΜΕ της Περιφέρειας

Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής και τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ:
«Υποχρέωσή μας, στην Νέα Δημοκρατία, είναι να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση, όχι για την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά, γιατί, αυτή την στιγμή, αποτελούμε την καλύτερη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η χώρα»

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε για το διήμερο της περασμένης Παρασκευής και Σαββάτου ο βουλευτής και τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, κύριος Σίμος Κεδίκογλου, στα πλαίσια περιοδειών που έχουν ξεκινήσει οι τομεάρχες του κόμματος, ώστε στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου να παρουσιάσουν το κυβερνητικό πρόγραμμα της γαλάζιας παράταξης, ως αποτέλεσμα της άμεσης διαβούλευσης που έχουν ξεκινήσει με τους εμπλεκόμενους παράγοντες, πάνω στο αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους.
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο κος Σ. Κεδίκογλου πραγματοποίησε την πολιτική του ομιλία στο ξενοδοχεία «Νατάσα», όπου άσκησε δριμύ κατηγορώ στην σημερινή κυβέρνηση και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Ιδιαίτερη μνεία, ο βουλευτής έκανε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, επισημαίνοντας πως ο κος Γ. Παπανδρέου, ακολουθώντας καθαρά αμερικάνικη γραμμή, υποβιβάζει εθνικά συμφέροντα.
Ενώ, το Σάββατο ο κος Σ. Κεδίκογλου είχε συνάντηση - συζήτηση με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Περιφέρειας σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο περιφερειακός τύπος, αλλά και να τους παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ, ενόψει της κατάρτισης του νέου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.
Παράλληλα, ο κος Σ. Κεδίκογλου εξέφρασε την άποψη, ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, όπως επιτάσσει η φημολογία των ημερών.
Συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα ακόλουθα:
«Νομίζω, ότι, εάν γυρίσετε όλη την Ελλάδα, δε θα βρείτε πολλούς Έλληνες, που να πιστεύουν, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές αυτή την στιγμή. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Υποχρέωσή μας, στην Νέα Δημοκρατία, είναι να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση, όχι για την εξουσία ως αυτοσκοπό, αλλά, γιατί, αυτή την στιγμή, αποτελούμε την καλύτερη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η χώρα. Είναι σαφές ότι, αυτή η κυβέρνηση κινείται χωρίς «μπούσουλα», είναι μια διασταύρωση της ιστορίας με το γαϊδούρι του χότζα και του θεατρικού έργου απόψε αυτοσχεδιάζουμε. Βλέπεις τον Υφυπουργό να λέει το ένα τη μια μέρα, την άλλη μέρα τον Πρωθυπουργό να τον αδειάζει, την τρίτη ο Πρωθυπουργός να διαψεύδει και την τέταρτη να επαναδιαψεύδεται. Αυτά υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν το γέλιο, αλλά σήμερα, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι για κλάματα. Πρέπει, επιτέλους, να υπάρξει ένας άξονας, για να δείξουμε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, τον δρόμο για να ξαναβρούμε την ελπίδα. Όπως ξέρετε, το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ελλάδα δεν είναι το οικονομικό, είναι το έλλειμμα ελπίδας, λες και η ελπίδα έχει εξαφανιστεί από αυτήν εδώ την χώρα. Πρέπει να την ξαναδώσουμε και για να ξαναδώσουμε ελπίδα, πρέπει να παρουσιάσουμε χειροπιαστές-συγκεκριμένες προτάσεις, ότι θα πάμε να κάνουμε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε πράγματα και σε τόσο διάστημα θα είμαστε εκεί. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλα τα στελέχη της ΝΔ, διαβουλεύσεις σαν την σημερινή γίνονται από όλους τους τομεάρχες, σε όλη την Ελλάδα, για να μπορέσουμε τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, που είμαστε σίγουροι, ότι θα ξαναδώσει ελπίδα στους Έλληνες».