Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ξάνθης:

Το άλλο με τον
Τοτό το ξέρετε;


Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή για την Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ξάνθης, με δύο βασικά θέματα συζήτησης, την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και τις αιτήσεις ενδιαφερομένων για θέσεις πάρκινγκ

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης, προεδρεύοντος του Δημάρχου Ξάνθης, κυρίου Μιχάλη Στυλιανίδη. Θα μου πείτε τώρα για ποια ποιότητα ζωής μας μιλάς, από την στιγμή που στην Ξάνθη αυτό δεν υπάρχει, ούτε στα πιο τρελά όνειρα.
Πώς γίνεται να μιλάμε για ποιότητα ζωής, όταν για να κυκλοφορήσεις με το αυτοκίνητο σου στην πόλη μας, πρέπει να έχεις πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά πρώτα; Πώς να μιλήσουμε για ποιότητα ζωής, αφού για να βρεις χώρο στάθμευσης θα πρέπει να έχεις τύχη βουνό; Πώς να μιλήσουμε για ποιότητα ζωής, όταν τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι είναι γεμάτα από λακκούβες και κινδύνους που παραμονεύουν; Πώς να μιλήσουμε για ποιότητα ζωής, όταν αυτοκίνητα και άνθρωποι γίνονται μια μάζα καθημερινά, μέσα σε ξέφρενους ρυθμούς; Πώς να μιλήσουμε για ποιότητα ζωής, όταν το νερό που πίνουμε κοστίζει πιο ακριβά από το ουίσκι και σε πολλές περιπτώσεις είναι υπεύθυνο, για επιδημίες γαστρεντερίτιδας; Δεν είναι ποιότητα ζωής, το να πληρώνουν οι Δημότες σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΥΑΞ, την συντήρηση του υδρόμετρου που δεν γίνεται, με μοναδικό κριτήριο το αν και εφόσον χαλάσει, δεν θα επιβαρυνθούν. Δεν είναι ποιότητα ζωής να μετατρέπετε την Ξάνθη μας, σε ένα απέραντο αποχωρητήριο τον καιρό των Γιορτών Παλιάς Πόλης και την περίοδο του Καρναβαλιού. Εν πάσει περιπτώσει όμως, αφού έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώνουμε γύρω από αυτά που συμβαίνουν στην Ξάνθη και όχι μόνο, ας περάσουμε στο κυρίως θέμα:
Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από τους επιχειρηματίες της Ξάνθης, αλλά και τις θέσεις πάρκινγκ για τις οποίες υπέβαλλαν αίτηση στον Δήμο τράπεζες και ιδιώτες.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, να οριοθετηθούν δύο θέσεις στάθμευσης για την αστυνομία μπροστά από το δικαστήριο. να οριοθετηθεί μια θέση για ΑΜΕΑ, μία θέση φορτοεκφόρτωσης καθώς και δέκα θέσεις Ταξί, που θα καλύπτουν όλο το δρόμο. Ενώ, θα απαγορεύεται η στάθμευση στην πλευρά του ΟΤΕ. Προβλέπεται δε, να υπάρχουν θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους μπροστά από την ΠΕ Ξάνθης, από την οδό Γκίφχορν μέχρι το περίπτερο. Στην οδό Βενιζέλου δίδεται μία θέση στάσης για αποβίβαση των γονέων που πηγαίνουν στο Βρεφικό Σταθμό και, αντίστοιχα, στην οδό Μ. Γεωργίου οριοθετείται μία θέση στάσης για αποβίβαση νηπίων μπροστά στην είσοδο του 4ου παιδικού σταθμού.
Κλείνοντας, να πούμε, ότι ύστερα από σχετική πρόταση του κυρίου Νίκου Ανταμπούφη, αποφασίστηκε η τοποθέτηση πλαστικών κώνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα της οδού Χρηστίδη, ώστε να μην γίνεται παράνομο παρκάρισμα, το οποίο εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία στην Παλιά Πόλη.