Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Συνελήφθη ο δράστης, που δηλητηρίαζε τα σκυλιά του γείτονά του στην Ξάνθη

Συνελήφθη ο δράστης, που δηλητηρίαζε
τα σκυλιά του γείτονά του στην Ξάνθη

Με δικηγόρο του και το τοπικό φιλοζωικό σωματείο «ΣΩΖΩ» στρέφεται κατά του ασυνείδητου άνδρα

Σοφία Ζλάτκου, Πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης «ΣΩΖΩ»:
«Είναι απάνθρωπος και επώδυνος ο θάνατος των ζώων με δηλητήριο. Ο δράστης δεν έχει καμία δικαιολογία και πρέπει να τιμωρηθεί»

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο ασυνείδητος άνδρας, που δηλητηρίαζε τα σκυλιά του γείτονά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης που δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Ξάνθης, κάθε φορά που ερχόταν στην πόλη, έριχνε φόλα στα σκυλιά του γείτονά του, τα οποία βρίσκονταν σε ιδιωτικό χώρο. Ο τελευταίος είχε υποψιαστεί την δουλειά του πρώτου, καταγγέλλοντας το γεγονός στην αστυνομία. Εκεί δε, του ζητήθηκαν αποδείξεις, ώστε να μπορέσουν να προβούν στην σύλληψη του δράστη. Έτσι, ο απεγνωσμένος ιδιοκτήτης σκυλιών, έστησε ενέδρα στον γείτονά του. Ύστερα από πολλές ημέρες παρακολούθησης του φερόμενου ως δράστη, ο ιδιοκτήτης σκύλων τον έπιασε επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί να δηλητηριάσει, για άλλη μια φορά, τα σκυλιά του και έτσι κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Το γεγονός καταδικάστηκε και από το τοπικό φιλοζωικό σωματείο, το οποίο μάλιστα έχει στραφεί και δικαστικά εναντίον του δράστη.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας η κυρία Σοφία Ζλάτκου, Πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Ξάνθης «ΣΩΖΩ», «είναι απάνθρωπος και επώδυνος ο θάνατος των ζώων με δηλητήριο. Ο δράστης δεν έχει καμία δικαιολογία και πρέπει να τιμωρηθεί».
Ήδη, όπως αναφέρει, παράλληλα, η κυρία Σοφία Ζλάτκου, το φιλοζωικό σωματείο έχει ορίσει δικηγόρο, ο οποίος θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του δράστη.
«Η φιλοζωική συμπεριφορά είναι θέμα παιδείας», τονίζει η κυρία Σοφία Ζλάτκου, η οποία επισημαίνει, πως «είναι σημαντική η συμβολή της οικογένειας και του σχολείου, όσον αφορά την ευαισθητοποίηση ενός ανθρώπου απέναντι στα ζώα».
Επίσης, η τελευταία υπογραμμίζει με έμφαση, πως «το φιλοζωικό σωματείο καταγγέλλει περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων. Ενώ, επιχειρεί την ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσα από σχετικές δράσεις που οργανώνει, όπως λόγου χάρη σχετικές ομιλίες σε δημόσια σχολεία της περιοχής».