Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πότε θα ξυπνήσει το ελληνικό κράτος;

Πότε θα ξυπνήσει το ελληνικό κράτος;
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα και δεν είναι μόνον το τελευταίο περιστατικό, με τους τριακόσιους περίπου λαθρομετανάστες που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους, είναι και πολλά άλλα περιστατικά, όπου γίνεται σαφές, πως η λαθραία είσοδος προσφύγων στην χώρα αποτελεί μια ανοιχτή πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί.
Για άλλη μία, όμως, φορά, την νύφη καλείται να πληρώσει ο απλός πολίτης. Η πολιτική ηγεσία της χώρας σφυρίζει κλέφτικα, αφού η αποτελεσματική επίλυση του κοινωνικού προβλήματος, που ονομάζεται μεταναστευτικό, περνούσε, πάντοτε, σε δεύτερη μοίρα.
Η ασφάλεια των εθνικών συνόρων είναι ανύπαρκτη, γεγονός που επιβεβαιώνεται καθημερινά στην πράξη. Χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί επικίνδυνα η κοινωνική ισορροπία που χρειάζεται, ώστε να υπάρξουν υγιείς ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ των πολιτών.
Ο Έλληνας πολίτης έχει γίνει εξ ανάγκης ρατσιστής. Βλέπει καθημερινά την ευημερία του να βάλλεται από τον ξένο που έχει έρθει στην χώρα παράνομα, παίρνοντας την δουλειά του, αλλά και διεκδικώντας δικαιώματα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου της χώρας.
Δεν φταίει βέβαια ο μετανάστης που έρχεται στην χώρα, γιατί βρήκε ανοιχτές τις πόρτες. Φταίει όλο το πολιτικό σύστημα που δεν έχει θέσει, ακόμη, προ των ευθυνών τους, όλους αυτούς που συνέργησαν, ώστε να προωθηθεί στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό μεταναστευτικό κύμα.
Η διασφάλιση των ανατολικών μας συνόρων θα έπρεπε να περάσει σε πρώτο πλάνο, με το να γίνει προτεραιότητα της εκάστοτε κυβέρνησης της χώρας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, από την άλλη, θα όφειλε να μεριμνήσει, προκειμένου να μην παραβιάζονται τα εθνικά σύνορα του κράτους-μέλους της. Η Ενωμένη Ευρώπη, δυστυχώς απουσιάζει από τα προβλήματα της χώρας μας και δεν είναι μόνον το μεταναστευτικό. Με την στάση που κρατούν απέναντί μας ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης αποδεικνύουν πως αδιαφορούν για την χώρα και τα συμφέροντά μας, τι και αν ανήκουμε στην ΕΕ.
Γιατί δεν τιμωρούνται οι ηθικοί αυτουργοί, χώρες και έμψυχοι παράγοντες, που συμβάλουν στην λαθραία είσοδο προσφύγων στην Ελλάδα; Η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται στο απυρόβλητο, παρόλο που κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να περνάνε τα ελληνικά σύνορα, οικονομικοί μετανάστες, ορμώμενοι εξ Ανατολής.
Πόσους άλλους μπορεί να χωρέσει μια μικρή χώρα όπως είναι η Ελλάδα; Γιατί, επιτέλους, δεν μπαίνει ένα stop στην παράνομη είσοδο όλων αυτών των ταλαιπωρημένων, ομολογουμένως, ανθρώπων, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα για μια θέση κάτω από τον ήλιο;
Στην Ισπανία, στα πλαίσια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, προβλέπονται αυστηρές ποινικές διώξεις, ακόμη και για τους σπιτονοικοκύρηδες που νοικιάζουν τα σπίτια τους στους παράνομα ερχόμενους εντός της χώρας. Στην Ελλάδα δε, όχι απλά δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, απεναντίας δεν είναι λίγοι αυτοί, που εκμεταλλεύονται την υφιστάμενη κατάσταση για δικό τους προσωπικό όφελος. Έτσι, κάποιοι προσφέρουν ακόμη και εργασία στους λαθρομετανάστες με μισθό πείνας. Με αυτό τον τρόπο, όμως, προάγεται η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, αλλά και χάνονται θέσεις εργασίας από τους νόμιμους πολίτες, που δε θα δέχονταν να εργαστούν με τους μισθούς, που αναγκάζονται να παίρνουν οι οικονομικοί μετανάστες. Δεν υπάρχει, ωστόσο, νομοθετικό πλαίσιο, για όλους αυτούς που με τον τρόπο τους συμβάλουν στην λαθρομετανάστευση.
Θα πρέπει να ξυπνήσει κάποτε το ελληνικό κράτος, ας ευχηθούμε, όμως, αυτό να γίνει πριν είναι πολύ αργά για την χώρα…