Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν τους απασχολεί η ανάπτυξη της περιοχής, αλλά η αυτοπροβολή τους μέσα από επιθετικά δελτία τύπου:


Όντως καθημερινά μου έρχεται στο μυαλό το πτωχεύσαμε πολιτικά και αυτό επειδή οι πολιτικοί της χώρας μας συνεχώς, μου το επιβεβαιώνουν με τις πράξεις τους. Δεν μπορώ να κατανοήσω, γιατί θα πρέπει ένα έργο που αφορά την περιοχή, αντί να αποτελεί πόλο έλξης σκέψεων, προτάσεων, αλλά και κοινού αγώνα, να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης και αντιπαραθέσεων. Αντί λοιπόν όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να πολεμήσουν τους οικολόγους που κατάφεραν να κερδίσουν την μάχη για το αρδευτικό, πολιτικοί και μη της περιοχής μας επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου, για το ποιος θα μπορέσει να πλήξει με εκφράσεις, πολιτικά τον άλλον. Όχι κύριοι αυτό δεν είναι αγώνας για το καλό του τόπου, αλλά αγώνας για την πολιτική σας επιβίωση και αναφέρομαι τόσο στα λεγόμενα των Γ. Παυλίδη και Αλ. Κοντού, όσο και στα λεγόμενα Καραλίδη, την φτωχού περιεχομένου απάντηση Ξυνίδη. Μη μας κοροϊδεύετε άλλο κύριοι. Αν έχετε να προσφέρετε στην περιοχή κάντε το και αφήστε τα λόγια του αέρα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης που ενθαρρύνει τους Έλληνες να επενδύουν σε χώρες εκτός Ελλάδας, την στιγμή που η χώρα μας δεν παράγει τίποτε:

Το ΠΑΣΟΚ θα αναπτύξει την χώρα μας και θα δώσει πνοή ζωής στις επιχειρήσεις, με το να ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες στο να εγκαθιστούν τις εταιρίες τους σε χώρες εκτός Ελλάδος. Είναι ο μοναδικός τρόπος ανάπτυξης για το ΠΑΣΟΚ και αυτό φάνηκε από το τελευταίο ανδραγάθημα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, ο οποίος εγκαινίασε εταιρία στην Βουλγαρία, την στιγμή που οι ιδιοκτήτες της άφησαν χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο, κλείνοντας το παράρτημά τους στην Ξάνθη. Αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ειλικρινά αναρωτιέμαι τι έχει να πει για όλη αυτή την κατάσταση, ο φίλος συντονιστής Αχιλλέας Τσαρτσάρας.

Εν μια νυχτί απέλυσαν δεκάδες εργαζόμενους στην Alumil Ξάνθης και τα Αθηναϊκά ΜΜΕ δεν έβγαλαν μιλιά για το θέμα, σε σχέση με τα όσα τότε έλεγαν για την απαγωγή Μυλωνά:


Θρίλερ για όλη την χώρα αποτέλεσε η απαγωγή του κυρίου Μυλωνά και θυμάμαι το πόσες ώρες αφιέρωσαν αυτοί οι φωστήρες της δημοσιογραφίας στα Αθηναϊκά κανάλια, ώστε να μας κρατούν ενήμερους για την εξέλιξη της απαγωγής του. Θαρρείς και από αυτό το θέμα κρεμόταν η τύχη της χώρας μας. Σήμερα, και ενώ ο κύριος αυτός πέταξε στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους στην Ξάνθη, κανένα από τα μεγάλα αυτά δημοσιογραφικά κανάλια δεν ασχολήθηκε με το θέμα, στερώντας από όλους τους Έλληνες το δικαίωμα της ενημέρωσης, τόσο για τα έργα και τις ημέρες αυτού του κυρίου όσο και για πολλές από τις πρακτικές άλλων μεγάλων επιχειρηματο-καρχαριών της χώρας μας. Όπως έχω πληροφορηθεί, οι απολύσεις είναι παράνομες και για αυτές το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ενημέρωσε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την παρέμβασή του.

Η φτώχεια φέρνει εξαθλίωση και η εξαθλίωση οδηγεί σε παιχνίδια με τον θάνατο. Νεκρός από το δέντρο που έκοβε για καυσόξυλα ένας συμπολίτης μας:
Ένας συμπολίτης μας έχασε την ζωή του και ακόμα ένας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Ξάνθης, αφού το δέντρο που επιχείρησαν να κόψουν για να το μετατρέψουν σε καυσόξυλα, τους καταπλάκωσε. Το περιστατικό συνέβη στο Κότινο και ο θανών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο και κατά την διάρκεια της διακομιδής του προς το Νοσοκομείο Ξάνθης. Περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.