Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

«Κατά την άποψή μου, αφού έρχεται η υπηρεσία, θα πρέπει να έρχεται και η προίκα της»

Η Δημοτική Αρχή Ξάνθης θεωρεί πως οι νέες υπηρεσίες που μεταφέρονται από την καταργηθείσα Νομαρχία στις αρμοδιότητές της, θα πρέπει να μην έρχονται “απογυμνωμένες” από τις παλιές εγκαταστάσεις τους, αλλά μαζί με αυτές

Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Κατά την άποψή μου, αφού έρχεται η υπηρεσία, θα πρέπει να έρχεται και η προίκα της»

Πρόνοια και Πολεοδομία θα παραμείνουν για δύο χρόνια στους χώρους που βρίσκονταν και επί Νομαρχίας, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Δήμαρχος της πόλης

Με προβλήματα έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, ευρέως γνωστής και ως «Καλλικράτης», αφού είναι χρονοβόρα και προβληματική η μεταφορά υπηρεσιών από την καταργηθείσα Νομαρχία στην Περιφέρεια και τον Δήμο.
Πλήθος ανακατατάξεων και συγχωνεύσεων υπηρεσιών έχει φέρει τα πάνω-κάτω στους νέους αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά το προσωπικό στην υπηρεσία της Πρόνοιας, που μετά την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Δήμου Ξάνθης.
«Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την μεταφορά υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας στον Δήμο, ένα μέρος από το προσωπικό που δούλευε στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, έμεινε στην Περιφερειακή Ενότητα, με αποτέλεσμα να έρθει στον Δήμο μειωμένο προσωπικό», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Στυλιανίδης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, ο τελευταίος, η υπηρεσία της Πρόνοιας θα παραμείνει στον χώρο της πρώην Νομαρχίας και της νυν Περιφερειακής Ενότητας για όλη την μεταβατική περίοδο του «Καλλικράτη», που φτάνει τα δύο χρόνια.
Όσον αφορά δε, τις υπόλοιπες υπηρεσίες της πρώην Νομαρχίας, που περιήλθαν στα χέρια του Δήμου Ξάνθης, εκτός από την Πρόνοια και η Πολεοδομία θα παραμείνει στις παλιές της εγκαταστάσεις, για τουλάχιστον δύο χρόνια που προβλέπει η μεταβατική περίοδος της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο Δήμαρχος Ξάνθης, κατά την άποψή του, θα έπρεπε μαζί με τις υπηρεσίες που μεταφέρονται στις αρμοδιότητες του Δήμου, να παραχωρούνται και οι εγκαταστάσεις τους, οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο περιέρχονται στην δικαιοδοσία στην Περιφερική Ενότητα.
«Κατά την άποψή μου, αφού έρχεται η υπηρεσία, θα πρέπει να έρχεται και η προίκα της» καταλήγει ο κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης.