Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πρόταση και απαίτηση του Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νικόλαου Τσάβα, με αποδέκτη τον Δήμαρχο Ξάνθης:

Την πρόταση την έλαβα εγγράφως και σας την παρουσιάζω αυτούσια: Κύριε Δήμαρχε δώστε στην Μ. Βόγδου και στην Κ. Μπένη (πρώην Ηρώων) ήπιας μορφής κυκλοφορία οχημάτων. Ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος, δεν αντέχει άλλο. Όχι σε άλλα λουκέτα. Όχι σε άλλα κλειστά μαγαζιά. Η προσωπική μου άποψη στο συγκεκριμένο θέμα είναι πως, ο Δήμαρχος Ξάνθης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του, αυτήν την απαίτηση - πρόταση και να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης την λήψη απόφασης και την αποδοχή της πρότασης αυτής, προκειμένου να δοθεί πνοή ζωής, λίγο πριν να δούμε το κύκνειο άσμα.

Προς Σωκράτη Ξυνίδη, Αχ. Τσαρτσάρα, ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ενταύθα: Επειδή εσείς δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την ΣΕΒΑΘ, σας προτείνω να ρωτήσετε μια ομάδα συνεταιριστών της Ροδόπης, για να λάβετε γνώση του πορίσματος που έχουν στα χέρια τους:


Πολλά μας είπατε κύριοι του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης προεκλογικά για τα συνεταιριστικά εργοστάσια, αλλά δυστυχώς αποδείξατε, για ακόμα μια φορά, πως είστε μαθημένοι στα λόγια και όχι στα έργα. Ένα χρόνο και, βρίσκεστε στις θέσεις εξουσίας και ακόμα δεν ασχοληθήκατε με τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια της Ξάνθης και το τι ακριβώς παίχτηκε εκεί και επειδή διακρίνω έναν ωχαδερφισμό στην όλη υπόθεση, οφείλω να σας ενημερώσω πως στην γειτονική Κομοτηνή, υπάρχει ομάδα συνεταιριστών – παραγωγών - αγροτών, που έχει στα χέρια της αρκετά στοιχεία και ένα πόρισμα φωτιά, τόσο για την ΣΕΒΑΘ όσο και για τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ξάνθης και Ροδόπης. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε, ζητήστε μου να σας δώσω τα τηλέφωνα τους, για να επικοινωνήσετε μαζί τους και να μάθετε.

Επισκέψεις ουσίας; Επισκέψεις άνευ ουσίας; Ή Επισκέψεις ξεπουλήματος της Θράκης;



Δεν γνωρίζω για ποιον λόγο μας θυμήθηκαν τον τελευταίο καιρό τα «χρυσά» στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής και θέλουν αγωνιωδώς να επισκεφθούν σε διάστημα λίγων ημερών την περιοχή μας, αλλά ο κόσμος πλέον άρχισε να συζητά το θέμα έντονα και να προβληματίζεται για τους σκοπούς αυτών των επισκέψεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως και ο Πρωθυπουργός της Χώρας Γ. Παπανδρέου, αλλά και η Αρχηγός του νέου κόμματος κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, έχουν περάσει από το πόστο του Υπουργείου Εξωτερικών και σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν, θα επισκεφθούν την περιοχή μας σε διάστημα λίγων ημερών. Η επίσκεψη Παπανδρέου πάντως στην Θράκη, δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν πρόκειται για ράδιο αρβύλα, ή για είδηση της τελευταίας στιγμής. Πολλές συζητήσεις γίνονται γύρω από το ξεπούλημα της Θράκης που μεθοδεύεται με τον καλύτερο και πιο αναίμακτο τρόπο και ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου ξένοι παράγοντες με την χώρα, ζητούν το ξεπούλημα της Ελληνικής γης για την εύρεση 50 δις ευρώ.

Προβλήματα και στον στρατό, δημιουργούν οι περικοπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ:

Αρκετά προβλήματα δημιουργούν στην Θράκη, οι περικοπές στα δρομολόγια του ΟΣΕ και κάποια από αυτά, δημιουργούνται στον Στρατό, που χρησιμοποιεί κατά κόρον τα τρένα, για τις μετακινήσεις των φαντάρων. Δυστυχώς από τα καταστροφικά σχέδια της σημερινής Κυβέρνησης και των συνεργατών της (βλέπε ΔΝΤ), δεν γλιτώνει η Θράκη και δεν πρόκειται να γλιτώσει, αφού μετά από την οικονομική σταδιακά καταστροφή της περιοχής μας, οι κύριοι αυτοί επιδιώκουν και την αποκοπή της από το υπόλοιπο της χώρας, με πολλά και νέα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους. Δεν είναι τυχαία η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης και η έλλειψη γιατρών, δεν είναι τυχαίο το κλείσιμο ουσιαστικά του 412 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, δεν είναι τυχαίο το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων, δεν είναι τυχαία η ανοδική πορεία της ανεργίας, δεν είναι τυχαίο πως ο ΟΣΕ αποφάσισε να μειώσει τα δρομολόγια που ενώνουν το κέντρο της χώρας με τον Έβρο, χωρίς όμως κανένας από αυτούς να σκεφθεί το πόσα υψηλόμισθα στελέχη πληρώνει ο Ελληνικός λαός στην ΕΡΓΟΣΕ και αυτά δεν πατούν ποτέ το πόδι τους στην δουλειά τους, καθώς και άλλα πολλά που θα μπορούσα να φέρω ως παραδείγματα, για να αποδείξω περίτρανα ότι δυστυχώς μας έχουν για πέταμα.