Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Την Πέμπτη ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Ξάνθη

Την Πέμπτη ο Κώστας Σκανδαλίδης στην Ξάνθη


- Σκοπός της επίσκεψης, συνάντηση με κομματικά στελέχη του αγροτικού κόσμου της Ξάνθης
- Ενώ, την επιθυμία του να βρεθεί στην Θράκη εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός
- Τι αναφέρει για το θέμα ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης


Την προσεχή Πέμπτη θα βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Κώστας Σκανδαλίδης, για την -προγραμματισμένη συνάντηση- συζήτηση με τα κομματικά στελέχη του αγροτικού κόσμου της Ξάνθης.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, την ίδια μέρα θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου του Υπουργού προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με την συνάντηση που θα έχει με τους αγρότες της Ξάνθης.
Να σημειωθεί, πως την αμέσως επόμενη ημέρα, ο κύριος Κώστας Σκανδαλίδης θα επισκεφτεί την γειτονική πόλη της Κομοτηνής, με την ιδιότητα του Υπουργού, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του εγχειρήματος « Καλάθι τοπικών προϊόντων», μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Όπως πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, η υλοποίηση του ανωτέρω προγράμματος ενώ εξαγγέλθηκε πρώτα στην Κρήτη, ουσιαστικά ξεκινάει από την δική μας Περιφέρεια.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο τελευταίος, η ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που ξεκινάει ουσιαστικά με την επίσκεψη του αρμοδίου Υπουργού στην περιοχή.
Ενώ, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Πρωθυπουργό, κύριο Γιώργο Παπανδρέου, να επισκέπτεται, με την σειρά του, την Θράκη για τον ίδιο λόγο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτά που τονίζει στην ΦτΞ ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, «ο πρωθυπουργός βλέπει με άλλο μάτι την Περιφέρειά μας», εννοώντας πως η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας είναι στις προθέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.
Όσον αφορά δε την επικείμενη επίσκεψη του κυρίου Γιώργου Παπανδρέου στην Θράκη ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, τονίζει πως «ο πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί την Θράκη». Βέβαια, δεν είναι ακόμη γνωστή η ημερομηνία άφιξης του τελευταίου στην περιοχή και αν τελικά θα έρθει και στην Ξάνθη.
Σε ερώτηση, με ποια αφορμή θα έρθει στην Θράκη ο Πρωθυπουργός, εάν τελικά το αποφασίσει, ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, υπογραμμίζει, πως η επίσκεψη θα έχει τον ίδιο λόγο με την επίσκεψη του κυρίου Κώστα Σκανδαλίδη, δηλαδή το «καλάθι των τοπικών προϊόντων».