Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σάλο στην παράταξη Στυλιανίδη προκάλεσαν οι δηλώσεις Αγκόρτσα και γίνεται ο χαμός:

Δεν ξέρω αν είχε η όχι στόχο να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις ο αντιδήμαρχος τουρισμού στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως τα όσα δήλωσε στην Δημοσιογράφο Ντιάντα Τσερβονίδου, δημοσιεύτηκαν αυτούσια στην εφημερίδα μας, χωρίς καμία παράλειψη ή προσθήκη, οπότε όσοι σήμερα προσπαθούν να τον καλύψουν, καλά θα κάνουν να ρίχνουν τις ευθύνες αλλού και όχι σε εμάς. Οι δηλώσεις του κυρίου Αγκόρτσα υπάρχουν μαγνητοφωνημένες και σίγουρα στο μαγνητόφωνο δεν μπορεί κανείς να παρέμβει. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα, από αυτούς που προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αν δεν είναι αίσχος, είναι απαράδεκτο... Αν δεν είναι απαράδεκτο, είναι ανεπίτρεπτο... Αν δεν είναι ανεπίτρεπτο, τότε σίγουρα αποτελεί κοροϊδία για τους Δημότες από τον στενό σας συνεργάτη κύριε Δήμαρχε:

Αν είναι δυνατόν αυτά να συμβαίνουν λίγα μέτρα από το Δημαρχείο Ξάνθης και εσύ Μ. Στυλιανίδη να δέχεσαι την κοροϊδία από τον Δημοτικό σου σύμβουλο και επί σειρά ετών στενό συνεργάτη σου. Δεν είμαστε μακάκες κύριε Δήμαρχε και δεν θα ανεχτούμε άλλο, τέτοιες συμπεριφορές. Τα όσα σήμερα αναφέρω έχουν σχέση με την υπόθεση που αποκάλυψε εχθές η εφημερίδα «Μαχητής» για τα νέα καμώματα του στενού σου συνεργάτη Μ. Τσέπελη. Αλήθεια για πόσο βλάκες περνάτε τους Ξανθιώτες; Νομίζετε πως θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τέτοιου είδους προκλητικότητες;

Ανέλαβες ή όχι κύριε Αγκόρτσα την Προεδρία στην Αναπτυξιακή; Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια;

Όντως σε θρίλερ προσπαθούν να εξελίξουν την υπόθεση αναπτυξιακή ορισμένοι κύκλοι, αφού βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Αντί να δουν μέχρι σήμερα το τι έγινε και τι φταίει που έφτασε εδώ η εταιρία, ασχολούνται με το αν παραιτήθηκε ο Λύρατζης και ανέλαβε ο Αγκόρτσας. Η αλήθεια πάντως στην υπόθεση αυτή, είναι πως ότι και να έγινε και όποιος και να ανέλαβε, οι ευθύνες βαρύνουν τους πάντες, αφού άφηναν την εταιρία έρμαιο, αυτών που την ήθελαν για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά και πολιτικά προσωπικά τους συμφέροντα. Και μην μου πει κανείς το αντίθετο, γιατί εγώ δεν είχα κινητό τηλέφωνο που ο λογαριασμός χρέωνε την Αναπτυξιακή, ούτε είχα γεύματα ντεμέκ εργασίας τα οποία πλήρωνε επίσης η καταχρεωμένη εταιρία. Ένα πουλάκι πάντως μου σφύριξε πως το χρέος της Αναπτυξιακής ξεπερνά κατά πολύ τις 200.000 ευρώ και ειλικρινά αναρωτιέμαι, τι περιμένουν οι μέτοχοι και δεν βάζουν ελεγκτές για να δούνε τι πραγματικά συμβαίνει. Η προσωπική μου άποψη πάντως είναι πως, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και διαχειριστικός έλεγχος, αλλά και οικονομικός, τόσο στην Αναπτυξιακή όσο και στο ΚΕΚ της, γιατί κάποια χρήματα, όπως μαθαίνω, έφυγαν από το ένα ταμείο, με αιτιολογία την κάλυψη των κενών του άλλου ταμείου, αλλά στην διαδρομή έχασαν τον δρόμο. Τώρα για το αν ανέλαβε ο Αγκόρτσας ή όχι την Αναπτυξιακή ποσώς με ενδιαφέρει, αφού θεωρώ πως δεν πρόκειται να κάνει τίποτε περισσότερο, από αυτά που μέχρι σήμερα ως αντιπρόεδρος έκανε.

Ανάστατοι οι Ξανθιώτες αρκετό καιρό μετά τον κυκλοφοριακό αποκλεισμό της πόλης, λόγω της ενοποίησης των πλατειών:


Δεν έχουν ηρεμήσει τα πνεύματα και ούτε πρόκειται να ηρεμήσουν όπως φαίνεται, αφού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, τόσο στην αγορά της Ξάνθης όσο και στα νοικοκυριά που χρειάζεται να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για καύσιμα στις μετακινήσεις τους, λόγω της προχειρότητας με την οποία επιλέχτηκε ο σχεδιασμός του έργου. Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να δώσει λύσεις σε όλα αυτά τα οποία σας προανέφερα, αφού με δική της υπαιτιότητα έγιναν τα πράγματα έτσι, ασχολείται με συσκέψεις επί των συσκέψεων για την ποιότητα της ζωής μας, την οποία βέβαια καθημερινά υποβαθμίζει. Αν θεωρεί ο αγαπητός Δήμαρχος Ξάνθης, στον οποίο αναγνωρίζω πως κάνει κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες, οι οποίες δεν φθάνουν, ότι με την στρατηγική που ακολουθεί βελτιώνει την ποιότητα της ζωής των Ξανθιωτών, τον προκαλώ να διοργανώσει και να διοργανώνει κάθε χρόνο την ημέρα του πολίτη, όπου ο ίδιος θα βρίσκεται με τους Δημότες στο Αμφιθέατρο και θα ακούει τις απόψεις τους, έτσι για να γίνει και μια καταγραφή των στοιχείων, ώστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Προς Σωκ. Ξυνίδη και Αχ. Τσαρτσάρα ενταύθα: Τι έγιναν εκείνοι οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούσατε στην ΣΕΒΑΘ;


Τι έγινε κύριοι με την υπόθεση ΣΕΒΑΘ όπου είχατε δεσμευτεί πως θα ασχοληθείτε; Τι έγιναν εκείνα τα μεγάλα προεκλογικά και μη, λόγια του αέρα; Τι είναι αυτό που σας έκανε να αθετήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε τόσες φορές; Γιατί επιτέλους μια φορά σε αυτήν την περιοχή, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει την παλικαριά να ασχοληθεί σοβαρά με τα θέματα που απασχολούν τον τόπο; Εκτός βέβαια και αν όλα όσα τότε λέγατε, τα λέγατε μόνο και μόνο για να παίξετε το πολιτικό επικοινωνιακό σας κομμάτι, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει αυτοί οι οποίοι από εσάς κατηγορήθηκαν, να περάσουν στην αντεπίθεση και να ξεκινήσουν την διαδικασία αποκατάστασης, τόσο του ονόματός τους όσο και της αλήθειας, την οποία πολύ καλά γνωρίζει ο Ξανθιώτικος λαός.