Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο φεστιβάλ ποντιακών χορών

Πανελλήνιο φεστιβάλ
ποντιακών χορών


- Ένας θεσμός που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία
- Ξεκίνησαν δυναμικά οι προετοιμασίες του ποντιακού συλλόγου Ξάνθης, για την συμμετοχή του

Θεόδωρος Ρωμανίδης, Πρόεδρος του συλλόγου ποντίων Ξάνθης:
«Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για μας τους Ποντίους. Κάθε χρόνο εισπράττουμε μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ αγάπη από τον κόσμο»


Έχουν ξεκινήσει δυναμικά οι προετοιμασίες του ποντιακού συλλόγου Ξάνθης για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που έχει γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια και μάλιστα στέφεται, κάθε φορά, από μεγάλη επιτυχία και σημαντική αποδοχή από τον κόσμο.
Η χρηματοδότηση των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ ποντιακών χορών γίνεται από τους τοπικούς φορείς της περιοχής.
Φέτος, το φεστιβάλ ποντιακών χορών θα γίνει στην γειτονική πόλη της Κομοτηνής τον μήνα Σεπτέμβριο με Οκτώβριο, όπως δηλαδή γίνεται κάθε χρόνο. Η συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων αναμένεται να είναι, για μια ακόμη χρονιά, εντυπωσιακή. Οι χορευτές από τον ποντιακό σύλλογο Ξάνθης που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση είναι περίπου πενήντα στον αριθμό. Εξάλλου, ο ποντιακός σύλλογος Ξάνθης είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους της πόλης, με μεγάλη δράση στο ενεργητικό του και πολλές επιτυχίες.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, κύριος Θεόδωρος Ρωμανίδης, χίλιοι με χίλιους πεντακόσιους χορευτές, ηλικίας δεκαέξι και άνω ετών, θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο πολιτιστικό αυτό γεγονός, που κάθε χρόνο ξυπνάει ιστορικές μνήμες και προκαλεί μεγάλη συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Να σημειωθεί, ότι η εκδήλωση είναι δωρεά και ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ των πανελλήνιων ποντιακών χορών.
«Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση για μας τους Ποντίους. Κάθε χρόνο εισπράττουμε μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ αγάπη από τον κόσμο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Θ. Ρωμανίδης.
Ενώ, αξίζει να αναφερθεί και το παιδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, εδώ και τρία χρόνια, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια, επίσης, σημαντική εκδήλωση των ποντίων, που αποσκοπεί στην διατήρηση και μετάδοση της παράδοσης, μέσω των ποντιακών χορών.