Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Δεντροφύτευση από μαθητές Ξάνθης και Γενισέας στα όρια του Σέλινου την προσεχή Παρασκευή

Δεντροφύτευση από μαθητές Ξάνθης και Γενισέας
στα όρια του Σέλινου την προσεχή Παρασκευή


Μια σημαντική πρωτοβουλία του Κέντρου Ενημέρωσης και προστασίας της λίμνης Βιστωνίδας, που στηρίζει ο Δήμος Αβδήρων


Γιώργος Παραστατίδης, Αντιδήμαρχος Αβδήρων:
«Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται καθημερινά. Εξάλλου, αυτός είναι ο ρόλος του Κέντρου Ενημέρωσης και Προστασίας της λίμνης Βιστωνίδας, που αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Εμείς σαν Δήμος Αβδήρων στηρίζουμε με μεγάλη προθυμία αυτή την προσπάθεια τεχνικά, ώστε να ευδοκιμήσουν τα δέντρα, που θα φυτέψουν οι μαθητές. Είμαστε, πάντα, δίπλα σε τέτοιου είδους προσπάθειες για το περιβάλλον»

Με αφορμή την χθεσινή παγκόσμια ημέρα Υγροτόπων, ο νέος Δήμος Αβδήρων, που έχει τονίσει πολλές φορές την περιβαλλοντική του συνείδηση, στηρίζει την πρωτοβουλία του Κέντρου Ενημέρωσης και Προστασίας της Λίμνης Βιστωνίδας, προγραμματίζοντας δεντροφύτευση από δύο σχολεία, ένα της Ξάνθης και ένα της Γενισέας, για την προσεχή Παρασκευή, στα όρια του οικισμού Σέλινου, του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων.
Πρέπει να τονιστεί, ότι το Κέντρο Ενημέρωσης και Προστασίας της λίμνης Βιστωνίδας, παρέχει εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση αναφορικά με την λίμνη, σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Διαθέτει δε, οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και εξειδικευμένους επιστήμονες, που μπορούν να λύσουν τις απορίες των επισκεπτών της περιοχής, αλλά και να τους παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για περιβαλλοντικά θέματα.
Όσον αφορά την επικείμενη δεντροφύτευση με πρωτοβουλία του Κέντρου Ενημέρωσης και προστασίας της λίμνης Βιστωνίδας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στον Δήμο Αβδήρων, κύριος Γιώργος Παραστατίδης, τονίζει ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να γίνονται καθημερινά. Εξάλλου, αυτός είναι ο ρόλος του Κέντρου Ενημέρωσης και Προστασίας της λίμνης Βιστωνίδας, που αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Εμείς σαν Δήμος Αβδήρων στηρίζουμε με μεγάλη προθυμία αυτή την προσπάθεια τεχνικά, ώστε να ευδοκιμήσουν τα δέντρα, που θα φυτέψουν οι μαθητές. Είμαστε, πάντα, δίπλα σε τέτοιου είδους προσπάθειες για το περιβάλλον».