Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η νέα μόδα στην αυτοκίνηση

Υγραέριο Κίνησης, μια σημαντική οικονομία σε σχέση με την βενζίνη

Η νέα μόδα
στην αυτοκίνηση


Εβδομήντα επτά λεπτά το λίτρο, η τιμή του υγραερίου κίνησης στην Ξάνθη

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Ο κόσμος γύρισε προς το υγραέριο κίνησης, γιατί βλέπει την διαφορά στην τσέπη του»

Αυξάνεται ο αριθμός των Πρατηρίων Υγραεριοκίνησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με γενικότερη την αντίληψη, πως αποτελούν μια πιο οικονομική λύση για τους Οδηγούς, ειδικά γι’ αυτούς που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.
Όσον αφορά την Ξάνθη, προς το παρόν έχει ανοίξει ένα Πρατήριο Υγραεριοκίνησης, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει και ένα δεύτερο.
Για να καταλάβει κάποιος την οικονομική διαφορά που προκύπτει από την χρήση του υγραερίου κίνησης, αρκεί να φέρουμε ως παράδειγμα την διαδρομή Ξάνθη-Θεσσαλονίκη, που με το υγραέριο κίνησης θα στοιχίσει σε έναν οδηγό την μισή τιμή από αυτό που θα πληρώσει, εάν ταξιδέψει με βενζίνη.
«Ο κόσμος γύρισε προς το υγραέριο κίνησης, γιατί βλέπει την διαφορά στην τσέπη του» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κος Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης.
Το υγραέριο κίνησης, πέρα από μια οικονομικότερη λύση για έναν οδηγό, αποτελεί και ένα ασφαλές καύσιμο για το Περιβάλλον. Συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων, λόγω της μειωμένης εκπομπής ρύπων. Σύμφωνα, ωστόσο, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Γιάννης Σιούτας, ο Ξανθιώτης οδηγός αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα το νέο αυτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτοκινήτου, καθώς δεν έχει πειστεί, ακόμη, ότι πρόκειται για ένα οικονομικό προϊόν.
Πάντως, η στροφή από την βενζίνη στο υγραέριο κίνησης αναμένεται να γίνει άμεσα από τους οδηγούς, με δεδομένη την κατακόρυφη αύξηση στην τιμή της βενζίνης, που πλέον έχει γίνει ασύμφορη για έναν οδηγό.
Σύμφωνα με αυτά που τονίζει, παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Σιούτας, είναι πολύ υψηλό το κόστος για την κατασκευή και λειτουργία Πρατηρίου, που θα προμηθεύει τους οδηγούς με υγραέριο κίνησης. Ενώ, προβλέπονται από τον σχετικό Νόμο που υπάρχει, δικλείδες ασφαλείας, όσον αφορά τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται από τους Πρατηριούχους.
Κλείνοντας, να επισημάνουμε, πως η τιμή του υγραερίου κίνησης στην Ξάνθη είναι εβδομήντα επτά λεπτά ανά λίτρο.