Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χέρι στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω μειώσεων, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση

Χέρι στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω μειώσεων, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση

Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:
«Τα χρήματα αυτά είναι δικά μας, έχουμε επενδύσει σε αυτά τα χρήματα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας τα στερήσει. Αν τα είχαμε βάλει στην τράπεζα, θα παίρναμε πολύ περισσότερα σήμερα»


Χέρι στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και σε αυτό που χορηγεί το ταμείο Πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων, επιχειρεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα των 1,6 δις ευρώ.
Κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη, όσον αφορά το εφάπαξ τους, εμφανίζονται, όπως είναι επόμενο, οι δημόσιοι υπάλληλοι, που υπόσχονται νέες και πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, «ήδη, η ΑΔΕΔΥ απέστειλε στις 4 Ιανουαρίου επιστολή προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών, αλλά και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, με κοινοποίηση στο γραφείο του πρωθυπουργού, αναφέροντας, πως το έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας είναι οχτακόσια εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο μετοχικό εκατόν είκοσι εκατομμύρια, μόνον, για το 2011» και συνεχίζει λέγοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις που πέρασαν διαχειρίστηκαν αυτά τα χρήματα, χρήματα δηλαδή εργαζομένων, που σήμερα είναι ελλειμματικά».
Σύμφωνα με τον κύριο Χ. Ευστρατίου, η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση των ταμείων βαραίνει τις εκάστοτε κυβερνήσεις που τα διαχειρίστηκαν, αλλά και τις διοικήσεις των ταμείων, καθώς, επίσης, και κάποιους εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι έβγαλαν μόνον μια δήλωση, ότι τα ταμεία δεν είναι βιώσιμα, χωρίς να επεκταθούν στους λόγους.
Παράλληλα, ο κος Χ. Ευστρατίου επισημαίνει, πως η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει αυτά τα ταμεία, γιατί πρόκειται για κονδύλια που δικαιωματικά ανήκουν στους εργαζόμενους.
«Τα χρήματα αυτά είναι δικά μας, έχουμε επενδύσει σε αυτά τα χρήματα και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μας τα στερήσει. Αν τα είχαμε βάλει στην τράπεζα, θα παίρναμε πολύ περισσότερα σήμερα» καταλήγει ο κος Χ. Ευστρατίου.
Κλείνοντας, ο τελευταίος κάνει σαφές, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους μέσα από κινητοποιήσεις που θα δρομολογηθούν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.
Σε ερώτηση, εάν θεωρεί πως οι κινητοποιήσεις από μόνες τους μπορούν να αποδώσουν καρπούς στην συγκεκριμένη περίπτωση, με δεδομένο το γεγονός, πως η ιστορία ειδικά δε για το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποδείξει πως οι κινητοποιήσεις αυτές καθ’ αυτές δεν έχουν δύναμη, ο κος Χ. Ευστρατίου τονίζει πως «για να έχουμε απτά αποτελέσματα θα πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να αλλάξει εκ βάθρων και να ανεξαρτητοποιηθεί. Να αναλάβουν ικανά άτομα, χωρίς κομματικές και πολιτικές ταυτότητες».