Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Στα αζήτητα έμειναν τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που έτρεξαν το 2010

Στα αζήτητα έμειναν τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ που έτρεξαν το 2010

Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης:
«Η περιορισμένη χρήση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ οφείλεται, κυρίως, στην τακτική που χρησιμοποιούν οι τράπεζες τελευταία, με το να μην εγκρίνουν τα δάνεια»

Νέο πρόγραμμα με διαφορετική ονομασία και περισσότερα χρήματα για την στήριξη των μικρομεσαίων, αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα

Στα αζήτητα έμειναν τα δύο προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τα οποία έτρεξαν το έτος 2010 , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ταμείου.
Να σημειωθεί, πως το ΤΕΜΠΜΕ απευθυνόταν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω χαμηλότοκων ή άτοκων τραπεζικών δανείων, εγγυοδοτημένων από το δημόσιο, με σκοπό την αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και αγορά πρώτων υλών από τους δικαιούχους.
Τελικά, δεν έγινε εκτεταμένη χρήση των δύο αυτών προγραμμάτων, λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά των ενδιαφερομένων, που δεν θέλησαν να πάρουν νέα δάνεια, αλλά κυρίως λόγω της απροθυμίας των τραπεζών να τα χορηγήσουν.
Κληθείς να σχολιάσει την τροπή που πήρε τελικά το ΤΕΜΠΜΕ, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «η περιορισμένη χρήση των προγραμμάτων του ΤΕΜΠΜΕ οφείλεται, κυρίως, στην τακτική που χρησιμοποιούν οι τράπεζες τελευταία, με το να μην εγκρίνουν τα δάνεια. Το πρόβλημα δεν ήταν του ταμείου, που σε λίγες περιπτώσεις έφερε κάποιες αντιδράσεις, αλλά των τραπεζών. Όπως ξέρετε, οι τράπεζες δεν έχουν χρήματα, γι’ αυτό και δύσκολα, πια, δίνουν δάνεια».
Παράλληλα, ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος αναφέρει πως το ΤΕΜΠΜΕ θα ξαναλειτουργήσει, αυτή την φορά, με περισσότερα χρήματα και διαφορετική ονομασία.