Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Άλλαξε την βιτρίνα της η ΝΔ μετά από τόσα χρόνια

Άλλαξε την βιτρίνα της
η ΝΔ μετά από τόσα χρόνια


- Άλλαξε το έμβλημά της η γαλάζια παράταξη, καταργώντας ύστερα από τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια, τον παραδοσιακό «πυρσό»
- Λέτε η αλλαγή του σήματος να σημαίνει και την αλλαγή σελίδας που ακόμα δεν είδαμε;


Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης είναι λογικό να ανανεωθεί το κόμμα και να πάρει νέα διάσταση. Βέβαια, το παλιό έμβλημα δεν ακυρώνεται, καθώς μένει στις καρδιές των στελεχών και φίλων του κόμματος. Είναι όμως αναγκαίες οι αλλαγές για μια καλύτερη Ελλάδα»

Μαζί με τα γραφεία της, η κεντρική διοίκηση της Νέας Δημοκρατίας, άλλαξε και το έμβλημα της παράταξης, καταργώντας ύστερα από τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια, τον παραδοσιακό «πυρσό» που αποτελούσε το σήμα κατατεθέν της.
Τα καινούργια γραφεία της παράταξης έχουν μεταφερθεί στην οδό Συγγρού και το νέο σήμα της γαλάζιας παράταξης αποτελεί μια παραλλαγή του παλιού, αφού ο «πυρσός» έχει αντικατασταθεί από ένα μοντέρνο σχέδιο, το οποίο μπορεί να παραπέμπει στην νέα εποχή, αλλά συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη του παλιού «πυρσού».
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Αντώνης Σαμαράς, σε σχετική δήλωσή του, είχε επισημάνει, πως το νέο έμβλημα είναι συγχρονισμένο με τον εικοστό πρώτο αιώνα και συμβολίζει τις ταχύτητες της νέας εποχής.
Ενώ, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, μιλώντας για το ίδιο θέμα μέσα από την ΦτΞ, υπογραμμίζει με έμφαση, πως το έμβλημα «συμβολίζει εν μέρει την νέα αρχή της νέας πορείας του κόμματος. Μια συνεχή ανανέωση δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας» και συνεχίζει λέγοντας πως «η αλλαγή ενός εμβλήματος ή των γραφείων του κόμματος δεν λέει πολλά πράγματα από μόνη της. Χρειάζεται πολύ δουλειά από τα στελέχη της παράταξής μας, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να αφουγκραστούν τον κόσμο, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του».
Η ίδια επισημαίνει, παράλληλά, πως «στα πλαίσια της ανασυγκρότησης είναι λογικό να ανανεωθεί το κόμμα και να πάρει νέα διάσταση. Βέβαια, το παλιό έμβλημα δεν ακυρώνεται, καθώς μένει στις καρδιές των στελεχών και φίλων του κόμματος. Είναι όμως αναγκαίες οι αλλαγές για μια καλύτερη Ελλάδα».