Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη ανάγκη για αίμα της ομάδας Ρέζους αρνητικό

Ας περισσέψει για άλλη μια φορά η προσφορά και η αγάπη


Μεγάλη ανάγκη για αίμα
της ομάδας Ρέζους αρνητικό


Γιάννης Παπαχρόνης, Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»:
«Λόγω συγκυρίας, καθώς έχουμε τέσσερα περιστατικά συνανθρώπων μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, χρειαζόμαστε άμεσα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αίμα της ομάδας μηδέν αρνητικό. Πρόκειται για μια σπάνια ομάδα αίματος, που ενώ είναι «πανδότης», δηλαδή μπορεί να δώσει αίμα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες αίματος, η ίδια, δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη ομάδα, εκτός από την δικιά της, το μηδέν αρνητικό»


Μεγάλη ανάγκη για αίμα, ομάδας μηδέν αρνητικό, υπάρχει στην περιοχή μας, εξαιτίας τεσσάρων περιστατικών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το αίτημα για αίμα εκφράστηκε από τον σύλλογο εθελοντών- αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ», που δε θα μπορούσε να παραμείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Επειδή, όμως, πρόκειται για μια σπάνια ομάδα αίματος, είναι πολύ δύσκολη η συλλογή αρκετών φιαλιδίων αίματος που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας.
«Λόγω συγκυρίας, καθώς έχουμε τέσσερα περιστατικά συνανθρώπων μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, χρειαζόμαστε άμεσα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αίμα της ομάδας μηδέν αρνητικό. Πρόκειται για μια σπάνια ομάδα αίματος, που ενώ είναι «πανδότης», δηλαδή μπορεί να δώσει αίμα σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες αίματος, η ίδια, δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη ομάδα, εκτός από την δικιά της, το μηδέν αρνητικό» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ».
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο τελευταίος, έχουν καταργηθεί τα Σάββατα ως ημέρες αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο, στα πλαίσια του Καλλικράτη, με αποτέλεσμα να έχει δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το «έργο» των αιμοδοτών.
«Δεν γίνονται, πλέον, αιμοδοσίες τα Σάββατα στο Νοσοκομείο, λόγω των περικοπών που έχουν αποφασιστεί. Αφού καταργήθηκαν τα απογεύματα και οι αργίες, καταργούνται και τα Σάββατα. Οι αιμοδοσίες γίνονται από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις 08.30 π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ.» αναφέρει ο Πρόεδρος του συλλόγου.
Κλείνοντας, ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης ενημερώνει, πως ο σύλλογος αιμοδοτών Ξάνθης έχει προγραμματίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα αιμοδοσίες σε περιοχές του Νομού.
Συγκεκριμένα, 20 Ιανουαρίου θα γίνει αιμοδοσία στο Σέλερο. Ενώ, στις 29 Ιανουαρίου στην Στρατιωτική Λέσχη και θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Τέλος, τέσσερις, πέντε και έξι Φεβρουαρίου θα γίνουν αιμοδοσίες στην ορεινή περιοχή (Εχίνο, Θέρμες, Γλαύκη, Πάχνη, Κένταυρο και Μύκη) κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες.