Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Το Γενικό Νοσοκομείο, δεν είναι τσιφλίκι σας κύριοι του ΠΑΣΟΚ και κύριε Μπαμπαλίδη. Συχνές οι αδικίες σε βάρος της εφημερίδας μας. Μας διώκουν πολιτικά πλέον τα στελέχη σας κύριε Τσαρτσάρα:
Τον Διοικητή του Νοσοκομείου κύριο Μπαμπαλίδη, τοποθετημένο από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν τον γνωρίζω και ειδικά μετά από την λειτουργία του δεν θα ήθελα να τον γνωρίσω ποτέ μου. Θα πρέπει να μάθει όμως ο κύριος Μπαμπαλίδης, καθώς και οι σύντροφοι που επέλεξαν να τον τοποθετήσουν ως διοικητή στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ότι οι δημοσιεύσεις αποστέλλονται στον τοπικό τύπο με το κριτήριο της ίσης κατανομής και όχι με το κριτήριο το ποιον γουστάρουμε περισσότερο. Έτσι και επειδή οι αδικίες εις βάρος της εφημερίδας μου συνεχίζονται καθημερινά από τον κύριο Μπαμπαλίδη, τον ενημερώνω εκ πρώτης πως θα διεκδικήσω το δίκαιό μου δικαστικά πλέον, αφού η τακτική που ακολουθεί, προσβάλει και ζημιώνει οικονομικά την εφημερίδα μου. Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια, γιατί δεν πρόκειται να ανεχτώ την λογική της πολιτικής δίωξης πλέον από τοποθετημένα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης.

Για περιοδεία τέλος του μήνα Σκανδαλίδης, Χρυσοχοΐδης στην περιοχή μας:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τέλος του Ιανουαρίου θα επισκεφτούν την περιοχή μας ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης. Οι δυο Υπουργοί θα βρεθούν στην περιοχή μας, προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους τομείς ευθύνης τους και θα έχουν επαφές με φορείς της περιοχής, μας προκειμένου να συζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που καθημερινά γιγαντώνονται τόσο στην Θράκη όσο και στην Ξάνθη.

Μια ζωή να πληρώνουν οι Έλληνες νταβατζηλίκια στην Ε.Ε., επειδή κάποιοι στις εκάστοτε Κυβερνήσεις δεν νοιάζονται για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην χώρα μας:

Μπορεί να βάλαμε κάτω το κεφάλι και να είπαμε πως θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, κάτω από τον ζυγό του ΔΝΤ, αλλά δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να μας πείσει, ότι ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου και πως προσπαθεί να δώσει λύσεις στην οικονομικά κατεστραμμένη χώρα μας.
Αυτά που σήμερα αναφέρω έχουν γερά θεμέλια και δεν σηκώνουν αμφισβήτηση, αφού η Ελλάδα πληρώνει πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γιατί έχει δασμούς στα αυτοκίνητα και γιατί δεν επιτρέπει τα φρουτάκια, αλλά και γιατί δεν θέλει να δαμάσει το «τέρας» των σκουπιδιών, αρκούμενη στις ανεξέλεγκτες χωματερές. Για όλα αυτά τα πρόστιμα που αγγίζουν σε ύψος κάτι εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δεν πληρώνουν οι πολιτικοί και οι νομοθέτες, αλλά ο Ελληνικός λαός που συχνά πυκνά καλείται να συνεισφέρει από το υστέρημά του, για να καλυφτεί η ανικανότητα των τριακοσίων της Βουλής, αλλά και των εκλεκτών τους.
Αν θέλετε πραγματικά να δώσετε λύσεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας κύριε Παπανδρέου, καλό θα ήταν να ξεκινούσατε τις περικοπές από τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα μας, επειδή εσείς οι πολιτικοί δεν θέλετε σωστούς νόμους και έπειτα να καλέσετε τον Ελληνικό λαό να σφίξει το ζωνάρι.

Επιτέλους ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας και να τα πει έστω και για λίγο έξω από τα δόντια στην Τουρκία:
Ψάχνονται οι γείτονές μας, μετά από τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου σχετικά με την στάση που κρατά η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα, με τις καθημερινές πλέον παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και την συνεχή αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας των νησιών της χώρας μας. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός βέβαια προσπάθησε να αντεπιτεθεί στις δηλώσεις Παπανδρέου και ιδιαίτερα στο Κυπριακό, αναφερόμενος στις συνθήκες, αλλά ξέχασε επιλεκτικά το τι αναφέρουν οι συνθήκες για τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, καθώς και για το ποια στάση θα έπρεπε να τηρεί η Τουρκία εδώ και χρόνια. Τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση, τόσο στην γείτονα χώρα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα τα Τουρκικά ΜΜΕ να ασχολούνται ακόμα με το θέμα και οι Ευρωπαϊκές Χώρες που υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωζώνη, να ψάχνονται για να δικαιολογηθούν.

Αύριο ο μεγάλος Ραδιομαραθώνιος για την παράταση ζωής του Γηροκομείου Ξάνθης. Αξίζει να συνεισφέρουμε όλοι. Είναι η μοναδική φορά που η συμμετοχή μας θα πιάσει τόπο:
Γνωρίζω πολύ καλά πως βρισκόμαστε ως λαός στα χειρότερα οικονομικά επίπεδα, αλλά πιστεύω πως αξίζει να συνεισφέρουμε όλοι από το υστέρημά μας έστω και ένα ευρώ, για την παράταση ζωής του Γηροκομείου. Τόσους φόρους πληρώνουμε στο Ελληνικό Κράτος, χωρίς αυτό να μας προσφέρει τίποτε. Αυτήν την φορά αξίζει να συμμετέχουμε, γιατί το Γηροκομείο Ξάνθης και η συνέχιση της λειτουργίας του μας αφορά όλους και δεν θα πρέπει να το βλέπουμε διαφορετικά.
Τα τοπικά ΜΜΕ και οι ενασχολούμενοι με αυτά, για ακόμα μια φορά ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να στηριχτεί η προσπάθεια που καταβάλλει το Γηροκομείο Ξάνθης και να βγει από τον οικονομικό βούρκο στον οποίο οδηγείται λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και των πρακτικών ορισμένων ανθρώπων (άρχοντες τους λένε ορισμένοι) της περιοχής μας.