Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Και που είμαστε ακόμη…

Και που είμαστε ακόμη…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τους μετανάστες που κατέλαβαν, με το έτσι θέλω, το κτήριο της Νομικής στην Αθήνα, προβάλλοντας παράλογες αιτιάσεις.
Ξένοι και παράνομοι, οι τριακόσιοι, περίπου, μετανάστες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Νομική Σχολή της Αθήνας, απαιτώντας τα «υποτιθέμενα» δικαιώματά τους. Το πιο τραγικό, βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι οι πολιτικοί μας συνεχίζουν να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, σαν να ζουν σε μια άλλη χώρα και δεν τους αγγίζει το ζήτημα.
Όλοι μας είμαστε ανθρωπιστές και συμπονούμε τον συνάνθρωπο που πάσχει, πως είναι, όμως, δυνατόν να έρχονται κάποιοι παράνομα στην χώρα, παραβιάζοντας ουσιαστικά τα εθνικά μας σύνορα και να έχουν αξιώσεις να νομιμοποιηθούν; Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο; Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν γινόταν κάτι τέτοιο στην Τουρκία...
Ξέφραγο αμπέλι έχει καταντήσει η χώρα, αφού η διαρροή «ανεπιθύμητων» δια μέσου των συνόρων έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο. Δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας όσον αφορά τα εθνικά σύνορα.
Μπάτε σκύλοι αλέστε, αυτή είναι η υφιστάμενη κατάσταση, όσον αφορά την λαθρομετανάστευση. Ο κάθε πονεμένος προωθείται προς την χώρα, υποβοηθούμενος από την γειτονική Τουρκία, χωρίς το ελληνικό κράτος να είναι σε θέση να προστατεύσει τα σύνορά του. Σήμερα, μάλιστα, που έχει τεθεί το ζήτημα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να αναχαιτισθεί η αυθαίρετη επέλαση λαθραία ερχόμενων προσώπων στην χώρα, ανέκυψαν αντιδράσεις και ηθικοί προβληματισμοί από κάποιες ομάδες, λεγόμενες και ως ανθρωπιστικές. Βέβαια, οι πραγματικοί ανθρωπιστές εξετάζουν και αναλύουν σε βάθος τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από μια τέτοια κατάσταση.
Οι πραγματικοί ανθρωπιστές, παράλληλα, δεν παραβλέπουν το γεγονός, πως η παράνομη μετανάστευση συνεπάγεται ταλαιπωρία και πολλές φορές θάνατο των μεταναστών, οι οποίοι περνώντας, κυριολεκτικά, από χίλια κύματα και ζόρια, προωθούνται σε μια ξένη χώρα για μια καλύτερη ζωή.
Οι λαθρέμποροι, αλλά και οι χώρες που συμβάλουν με την στάση τους στην ενίσχυση της λαθραίας μετακίνησης ανθρώπων, υποδεικνύουν μια ομολογουμένως εγκληματική συμπεριφορά και θα πρέπει να τιμωρούνται ανάλογα.
Όσον αφορά τους μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει με την «στρωματσάδα» τους στην Νομική Αθηνών, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πήγαν από μόνοι τους στο κτήριο. Κάποιος τους υποκίνησε να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτά δε, που δήλωσαν ορισμένοι εξ αυτών, ότι δηλαδή θα πολεμήσουν μέχρι θανάτου για τα δικαιώματα τους, είναι από γελοία μέχρι και τραγικά.
Για ποια δικαιώματα μιλάνε οι άνθρωποι, που παραμένουν παράνομα στην χώρα μας; Άνθρωποι, δηλαδή, που στερούνται νομίμων εγγράφων, τα οποία θα τους επέτρεπαν την παραμονή τους στην χώρα. Δεν φτάνει που έρχονται απρόσκλητα στην χώρα, έχουν το θράσος να εκβιάζουν το ελληνικό κράτος να τους νομιμοποιήσει.
Με ποιο δικαίωμα παραμένουν στην Νομική Σχολή; Γιατί δεν επεμβαίνει το επίσημο ελληνικό κράτος, για να τους απομακρύνει από τον χώρο, όπου έχουν οδηγηθεί παράνομα; Αν τολμούσαν να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια, οι συγκεκριμένοι μετανάστες, σε κάποια άλλη χώρα του πλανήτη, θα είχαν σπεύσει αμέσως στο σημείο ενισχυμένες στρατιωτικές δυνάμεις, όχι απλά για να τους απομακρύνει από το πανεπιστήμιο, αλλά και από τα σύνορα της χώρας.
Στην δική μας περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί, συνεχίζουν να παραβιάζουν τους ελληνικούς νόμους και να προκαλούν δυσλειτουργίες, αφού εισβάλουν σε δημόσιους χώρους, προκαλώντας προβλήματα στους νόμιμους πολίτες της χώρας. Και δεν φτάνει μόνον αυτό, τους βλέπουμε να προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου.
Βρε που φτάσαμε… να μην είναι ικανό το ελληνικό κράτος να προστατεύσει τους πολίτες του. Να μην μπορεί να επιβάλει την τάξη και να προασπίσει την ακεραιότητα των συνόρων του. Κρίμα…