Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πλήρης δικαίωση για την εφημερίδα μας, η παραίτηση του Διευθυντή του ΕΒΕ Ξάνθης, αλλά αυτό είναι η αρχή του παγόβουνου:

Δικαιώνομαι πλήρως στα μέχρι σήμερα γραφόμενά μου για τα γεγονότα στο ΕΒΕ Ξάνθης και σίγουρα η συνέχεια, αν δεν συγκαλυφθεί η υπόθεση, θα είναι συγκλονιστική. Όπως την περασμένη εβδομάδα είχα αναφέρει, η Διοικούσα του ΕΒΕ συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας και ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Χατζόπουλου, πράγμα το οποίο έγινε. Από εδώ και μετά και αφού σας είχα αποκαλύψει ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω τις εξελίξεις και το τι πρόκειται να πράξουν, οι διοικούντες του ΕΒΕ Ξάνθης. Βέβαια, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η αρχή του παγόβουνου, αφού όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, το ΕΒΕ Ξάνθης αποφεύγει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που ετέθησαν επανειλημμένα εδώ και καιρό, από το μέλος Νικόλαο Τσάβα, πράγμα το οποίο μας αναγκάζει να σκεφθούμε άλλα πράγματα. Θα ερευνήσω δημοσιογραφικά την υπόθεση και θεωρώ πως σύντομα θα σας έχω νέα, τόσο για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν απαντήσεις μέχρι σήμερα στα ερωτήματα όσο και για το ποιοι είναι αυτοί που σφύριζαν αδιάφορα τόσο καιρό.

Απαγορεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος, εάν το τσιγάρο συνοδεύεται από ποτό:

Εκεί λοιπόν που το κράτος απελπισμένο προσπαθούσε (;) να προστατέψει την υγεία μας με τον αντικαπνιστικό νόμο, διαπίστωσε ότι τα μέχρι σήμερα ψηφισθέντα νομοσχέδια είχαν κενά και αποφάσισε μετά από τις διαμαρτυρίες κόσμου και καταστημάτων, να αλλάξει τον αντικαπνιστικό νόμο, θέτοντας κάποιους όρους για να επιτρέπεται το κάπνισμα. Θα πρέπει αυτοί που καπνίζουν να συνοδεύουν το τσιγάρο τους με ποτό και να πληρώνεται στο κράτος το τσιγαρόσημο ή καπνόσημο. Με απλά λόγια, η σημερινή Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κράτος, ξεχνάνε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, απέναντι στα οικονομικά οφέλη του τσιγαρόσημου ή καπνόσημου και μας επιβάλλουν το ποτό για να μπορούμε να καπνίσουμε, ξεχνώντας και τις βλαβερές συνέπειες του αλκοόλ στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν γίνεται κατάχρηση. Με απλά λόγια, η κατά τα άλλα φίλα προσκείμενη προς την υγεία μας Κυβέρνηση, ξεχνά τα πάντα απέναντι στα οικονομικά οφέλη.

Από σήμερα οι εκπτώσεις... Μια από τις τελευταίες ελπίδες οικονομικής κίνησης για την τοπική αγορά:


Από σήμερα λοιπόν μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίζουν φθηνότερα αγαθά ένδυσης, υπόδησης και άλλα πολλά, αφού επίσημα πλέον ισχύουν οι εκπτώσεις. Οι έμποροι και οι επαγγελματίες, μπορεί τον τελευταίο καιρό να είχαν προβεί στην λειτουργία των καταστημάτων τους με προσφορές, αλλά περιμένουν κάτι καλύτερο από εδώ και πέρα με τις εκπτώσεις να έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση. Αρκετά επιφυλακτικοί και διστακτικοί στις δηλώσεις τους, αφού όπως και οι ίδιοι αναφέρουν, τα χρήματα του κόσμου πλέον έχουν εξαντληθεί και κανείς δεν έχει διάθεση να προβεί σε ψώνια. Τα μοναδικά πράγματα που ψωνίζουν είναι τα απαραίτητα για την επιβίωση, ενώ για ένδυση και υπόδηση, αρκούνται στο να επιδιορθώνουν τα παλιά ρούχα και παπούτσια, παρά στο να επιδοθούν σε αγορά νέων. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή, που λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Ξάνθης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο αεροδρόμιο του Ζυγού, που όπως φαίνεται θα είναι και το μοναδικό, αφού μετά από τα πολιτικά κόλπα γνωστού αυτοδιοικητικού της περιοχής μας, η Αθωνική Τεχνική δείχνει να έχει παγώσει την κατασκευή του δικού της εμπορικού κέντρου, λόγω οικονομικής κρίσης.

Εντάθηκε στο LEADER αλιείας η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Αναπτυξιακή Α.Ε. εντάχθηκε και θα διαχειριστεί το LEADER αλιείας, αλλά αυτό δεν φθάνει για να μπορέσουμε να πούμε με σιγουριά, ότι θα εξασφαλίσει σίγουρα και την εύρυθμη λειτουργία της σε βάθος χρόνου. Τα χρέη της επιχείρησης, τόσο προς τους προμηθευτές όσο και προς το προσωπικό φθάνουν τις 200.000 ευρώ και σίγουρα για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνεται μόνο ο σημερινός πρόεδρος, για τον οποίο κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι φωτογραφίζω τις τελευταίες ημέρες με τα γραφόμενά μου. Δεν ξέρω από πού το συμπέραναν αυτό και σε τι αποσκοπούσαν με αυτήν τους την κίνηση, αλλά ή γνωρίζουν κάποια πράγματα καλύτερα από εμένα ή έχουν ιδιότητες μάντη και βγάζουν τα αυθαίρετα συμπεράσματά τους.