Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

«Αγκάθι» η ανεργία στην Θράκη

«Αγκάθι» η ανεργία στην Θράκη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, έχουν την Δευτέρα οι παράγοντες του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, για να συζητήσουν το θέμα της ανεργίας, που καλπάζει στον Νομό

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η ανεργία στην Θράκη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Ιδιαίτερα δε, για τον μήνα Οκτώβριο τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας είναι δυσοίωνα και διαγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την υφιστάμενη κατάσταση στον εργασιακό χώρο, σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο.
Τα ποσοστά ανεργίας λαμβάνουν “εφιαλτικές’ διαστάσεις, καθώς αγγίζουν το 15,4% για την περιοχή της Θράκης. Το θέμα δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, που έχει αποδείξει εμπράγματα το ενδιαφέρον του για τις εργασιακές σχέσεις στον Νομό.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει μέσα από την ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, «είχαμε μια “ξέφρενη” πορεία για τον μήνα Οκτώβριο, αφού η ανεργία ξεπέρασε το 13,5%. Περισσότεροι από πενήντα έξι χιλιάδες εργαζόμενοι του Νομού έχασαν την δουλειά τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» και συνεχίζει λέγοντας πως «έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ σαν Περιφέρεια, αφού ερχόμαστε δεύτεροι σε αυξημένο ποσοστό ανεργίας».
Αναφερόμενος στην ανεργία σε τοπικό επίπεδο, ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης επισημαίνει, πως η παντελής έλλειψη ανάπτυξης στον Νομό έχει καταδικάσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στην ανεργίας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες από την υφιστάμενη κατάσταση.
«Είχαμε προβλέψει υψηλό ποσοστό ανεργίας και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού και οι εργοδότες προχωράνε διαρκώς σε απολύσεις» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης.
Πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα και με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, η ανεργία δείχνει προτίμηση στο αδύνατο φύλο, αλλά και τους νέους, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη, να βρεθούν βιώσιμες λύσεις καταπολέμησης του κοινωνικού φαινομένου, που έχει εξελιχθεί σε “μάστιγα”.
Μάλιστα, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, στα πλαίσια της λειτουργίας του, έχει στην ατζέντα του προγραμματισμένη συνάντηση για την προσεχή Δευτέρα με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, ώστε να συζητηθούν σε βάθος αυτά τα θέματα.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας, αναφορικά με τα ζητήματα της ανεργίας στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία του προβλήματος.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κος Άγγελος Μπεμπεκίδης, το Εργατικό Κέντρο θα λάβει και άλλα μέτρα, προκειμένου να συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, στην καταπολέμηση της ανεργίας.