Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τα ψεύτικα μεγάλα λόγια του αέρα, από ορισμένους πολιτικάντηδες, όπως φαίνεται, της περιοχής μας:

Αγωνιστήκαμε, αφιερώσαμε πολύτιμο χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τον Ραδιομαραθώνιο για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης και δυστυχώς διαπιστώσαμε πως μόνον ένας εκ των πολιτικών παραγόντων της περιοχής μας, που φιλοξενήθηκαν στον ραδιοφωνικό αέρα, κατέθεσε χρήματα ενισχύοντας το Γηροκομείο Ξάνθης. Οι υπόλοιποι αρκέστηκαν στις μπαρούφες που μας αράδιασαν τηλεφωνικά και δεν μπήκαν στον κόπο να προσφέρουν ή να καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό, ούτε ένα ευρώ. Σήμερα αναφέρομαι στην συγκεκριμένη υπόθεση, γιατί πιστεύω πως ο χρόνος ο οποίος πέρασε από την ημέρα πραγματοποίησης του Ραδιομαραθώνιου ήταν αρκετός ώστε να κλέψουν λίγα λεπτά από τις υποχρεώσεις τους και να πάνε στην τράπεζα για να καταθέσουν χρήματα. Όχι κύριοι δεν είστε υποχρεωμένοι, ούτε εγώ θα σας υποχρεώσω να δώσετε χρήματα στο Γηροκομείο, αλλά αν δεν θέλατε να δώσετε χρήματα, να μην βγαίνατε στον ραδιοφωνικό αέρα και να μην προβάλλατε από μόνοι σας τους εαυτούς σας, λέγοντας μεγάλες μ……ες. Σύντομα θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων προσέφεραν έστω και ένα ευρώ για το Γηροκομείο και οι ψεύτες θα ξεβρακωθούν για ακόμα μια φορά στον κόσμο της Ξάνθης.

Σε λίγα χρόνια η Ξάνθη θα έχει αριθμητικά, το ένα τέταρτο των καταστημάτων που έχει σήμερα, η ανεργία θα συνεχίζει στο κόκκινο και οι παράγοντες θα συσκέπτονται ακόμα:


Είναι δυνατόν να λύσουν το εργασιακό, άνθρωποι οι οποίοι ποτέ στην ζωή τους, δεν είχαν να πληρώσουν ούτε έναν υπάλληλο; Είναι δυνατόν να αποφασίζουν για όλους εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες, άνθρωποι που ποτέ τους δεν γνώρισαν τι θα πει ελεύθερο επάγγελμα; Είναι δυνατόν να συσκέπτονται οι αιρετοί της περιοχής μας για την εξεύρεση λύσεως στο θέμα της ανεργίας στην Περιφέρεια μας και κανένας από αυτούς να μην έχει σχέση με το ελεύθερο επάγγελμα; Οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από το εργατικό κέντρο Ξάνθης, η πολιτεία από τους εκλεγμένους και τοποθετημένους φορείς και οι ιδιώτες από τον κανένα. Γιατί άραγε τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συχνές συσκέψεις για την επίλυση της ανεργίας και αυτή αντί να μειώνεται να καλπάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι για την τύχη των επαγγελμάτων που απασχολούν εργαζόμενους, αποφασίζουν μόνο υπάλληλοι και κανένας εργοδότης; Η πραγματικότητα στην όλη υπόθεση αν κάποιος δει τα στατιστικά και είναι ρεαλιστής, είναι πως σε λίγα χρόνια στην Ξάνθη, θα λειτουργούν το ένα τέταρτο των καταστημάτων που λειτουργούν σήμερα, η ανεργία θα συνεχίζει να καλπάζει μέσα στα κόκκινα και οι αρμόδιοι θα συσκέπτονται ξοδεύοντας τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Τζάμπα καίει η λάμπα στον Δήμο Ξάνθης, τζάμπα σε θυμάμαι είναι από οργάνωση. Σβούρα στα γραφεία για να διεκπεραιώσεις μια υπόθεση:

Όχι, σίγουρα δεν φταίει και δεν ευθύνεται ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης για την γραφειοκρατία που επικρατεί στον Δήμο, αλλά φταίει το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες και ζούμε στην Ελλάδα. Βρέθηκα πρόσφατα για μια προσωπική μου υπόθεση στον Δήμο Ξάνθης και διαπίστωσα πως για να τελειώσεις μια δουλειά, γυρίζεις σαν την σβούρα από γραφείο σε γραφείο, ενώ θα μπορούσες να είχες δώσει τα απαραίτητα έγγραφα σε κάποιον συγκεκριμένο υπάλληλο και αυτός να σου διεκπεραιώσει την υπόθεση. Όχι δεν έχω κανένα παράπονο από τους υπαλλήλους, οι οποίοι μέσα στην ευγένεια με εξυπηρέτησαν ο κάθε ένας στο δικό του πόστο, αλλά δυστυχώς αυτό το μαγαζί που θα μπορούσε να πετάει, δυστυχώς κινείται με ρυθμούς πολύ αργούς που θα τους ζήλευε ακόμα και μια χελώνα. Άραγε οι αρμόδιοι για την οργάνωση στις λειτουργίες του Δήμου Ξάνθης, είναι άσχετοι με το αντικείμενο και απλά πληρώνονται κάθε μήνα τον μισθό τους χωρίς να προσφέρουν τίποτε; Άραγε ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι δεν σκέφτονται πως θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσουν βάρος στην αμεσότητα της εξυπηρέτησης του Δημότη, καταστέλλοντας την πολύπλοκη γραφειοκρατία; Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ζούμε βρε παιδιά, πράγμα το οποίο σημαίνει πως πατάμε το κουμπί και βγαίνει μια χοντρή, είναι δυνατόν εσείς να πατάτε το κουμπί και να γίνεστε πιο αργοί και από την καθυστέρηση;

Τέλος το τσιγάρο, είπε ο Γ.Α.Π και εγώ λέω τέλος στα καφέ μπαρ. Κλείστε τα κύριοι και βρείτε άλλο επάγγελμα:

Τσατίστηκε ο Πρωθυπουργός με το σίριαλ της απαγόρευσης του τσιγάρου και αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Βγήκε λοιπόν ως ο γενικός γ….. και δέρνω της Ελλάδας και είπε τέλος στα σενάρια αλλαγής του Αντικαπνιστικού νόμου, το τσιγάρο απαγορεύεται και δεν σηκώνω κουβέντα. Κόψτε το κεφάλι σας και δεν με νοιάζει αν θα κλείσετε τα μαγαζιά σας και αν θα αυξηθεί η ανεργία από τους απολυμένους υπαλλήλους σας, αφού εγώ θα βρω τρόπους, να σας αναγκάσω να πληρώσετε και φόρους, έχετε δεν έχετε δουλειά και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει αυτό, αφού απέδειξα περίτρανα πως μπορώ να κάνω τα πάντα. Εδώ εξαφάνισα μέσα σε λίγες ημέρες τα λεφτά που υπήρχαν, τα εκατομμύρια, τα δισεκατομμύρια και συνεχίζω να εξαφανίζω τα χρήματα από τις τσέπες σας, δεν θα μπορέσω να βρω νέους φόρους για να σας τα πάρω; Όντως ο αξιότιμος πρωθυπουργός της χώρας μας έχει δίκιο και στα όσα πιο πάνω δημοσίευσα, κανένας δεν μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Αποφασίζει και διατάσσει όλους εμάς, σύμφωνα με τις διαταγές που του δίνουν οι ξένοι.

Προς Χ. Πούλιο ενταύθα: Σε παίρνουν στον λαιμό τους κάποιοι ή αποφάσισες να αυτοκτονήσεις αυτοδιοικητικά;

Μα καλά φίλε Χρίστο δεν μπορείς να δεις ξεκάθαρα τα προβλήματα που υπάρχουν και τα στραβά στον Δήμο Ξάνθης και δίνεις συνέντευξη τύπου αναμοχλεύοντας τα ίδια πράγματα; Τα μάθαμε, τα ακούσαμε και ειλικρινά τα εμπεδώσαμε. Είπαμε και μπράβο στην αντιπολιτευτική γραμμή που ακλουθήσατε ως παράταξη την προηγούμενη τετραετία, δίνοντάς σας βήμα για την προβολή των θέσεών σας ως είχαμε υποχρέωση, άσχετα αν κάποιοι άλλοι σας είχαν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια, αλλά να ξεκινάς τη νέα καλλικρατική πλέον παρουσία στα αυτοδιοικητικά, με συνέντευξη παρουσίασης των ήδη αναμοχλευθέντων διατυπώσεων είναι ατόπημα και ειλικρινά με αναγκάζει να αναρωτηθώ, αν σε οδηγούν κάποιοι σε λάθη παίρνοντάς σε στον λαιμό τους, ή αν θέλεις να αυτοκτονήσεις αυτοδιοικητικά και ψάχνεις τρόπο για ηρωική έξοδο.