Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν έχει το δικαίωμα να βαφτίσει όποιος έχει τελέσει πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό. Διαχωρίζει τους πολίτες η Εκκλησία μας; Δηλαδή, όσοι πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους στις κατά τόπους εκκλησίες για την τέλεση του μυστηρίου του γάμου είναι πιστοί και όσοι επιλέγουν τον πολιτικό γάμο άπιστοι;

Όντως είναι πρωτάκουστο αυτό που πληροφορήθηκα εχθές και δεν είναι δυνατόν να το αφήσω ασχολίαστο. Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν μπορεί να βαφτίσει κάποιος ένα παιδάκι (δεν μπορεί να γίνει πνευματικός γονέας) αν έχει τελέσει πολιτικό γάμο και όχι θρησκευτικό. Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να στηριχτεί υποτίθεται, η Θρησκεία μας, αλλά εγώ δεν μπορώ να ικανοποιηθώ από αυτήν την δικαιολογία ή αιτιολογία, αφού θεωρώ πως με τους πολιτικούς γάμους, οι εκκλησίες χάνουν αρκετά έσοδα από αυτά που εισπράττουν προκειμένου να τελεστεί ένα μυστήριο γάμου. Ειλικρινά απορώ και ρωτώ το πώς είναι δυνατόν, από την μια να μας λέτε ότι η εκκλησία είναι ανοιχτή σε όλους και από την άλλη να βάζετε απαγορεύσεις; Πώς είναι δυνατόν να ζητάτε χρήματα για να τελεστεί ένα μυστήριο γάμου κύριοι, στον Οίκο του Θεού; Εσείς δεν είστε αυτοί που ζητάτε να έρθει ο κόσμος στις εκκλησίες; Τώρα τι άλλαξε και διώχνετε τον κόσμο; Γιατί με αυτήν την απόφαση, οδηγείτε όσους τέλεσαν πολιτικό γάμο, να αναγκαστούν να πληρώσουν για να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο, ώστε να μπορέσουν να βαφτίσουν; Όταν ο Χριστός έλεγε ελάτε σε εμένα, ελάτε στον Οίκο του Θεού, δεν εννοούσε ελάτε να πληρώσετε για όσους πολυελαίους θέλετε να ανάψετε στον γάμο σας. Δεν δέχομαι κανέναν ως πιστότερο από εμένα, αλλά δεν θεωρώ και τον εαυτό μου πιο πιστό από τους άλλους. Μάλλον αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Εκκλησίας μας, λοξοδρομήσατε με αυτόν τον τρόπο από τον δρόμο του Θεού και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθείτε άμεσα. Και αν θέλετε να υποστηρίξετε την Εκκλησία μας, θα μπορούσατε να πείτε ότι, δεν χρειάζεται να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ όσοι τελούν Θρησκευτικό γάμο και όχι να απαγορεύετε τα δικαιώματα όλων μας.

Ιδιωτικό Τούρκικο Σχολείο στην Ορεινή περιοχή της Ξάνθης;
Δεν ξέρω αν αληθεύει η πληροφορία, αλλά την ερευνώ και σύντομα θα έχω στοιχεία. Οφείλω όμως να ρωτήσω δημόσια τους αρμόδιους φορείς, αν έχει πέσει στην αντίληψή τους πως, η γειτονική Τουρκία στέλνει εδώ Τούρκους ιδιώτες, οι οποίοι θα κατασκευάσουν Τουρκικό Ιδιωτικό Σχολείο στην Ορεινή μας περιοχή. Αν αληθεύει η συγκεκριμένη είδηση, τότε μπορούμε κάλλιστα να πούμε πως, η Εισβολή συνεχίζεται και πως τα σχέδια των «γειτόνων» μας λειτουργούν τέλεια.

«Καλλικράτη» στα Νοσοκομεία της Χώρας εσείς; Τουρκικό Νοσοκομείο στην Κομοτηνή η Άγκυρα:


Είναι ίσως η καλύτερη απάντηση στα σχέδια του υπουργείου Υγείας της χώρας μας, η απόφαση της Τουρκίας να κατασκευάσει Τουρκικό Νοσοκομείο στην Κομοτηνή, με το αιτιολογικό της υποβάθμισης με την μέθοδο «Καλλικράτη», του ήδη Υπάρχοντος Νοσοκομείου της Ροδόπης. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να γνωρίζω περισσότερα για το θέμα, αλλά μπορώ με σιγουριά να σας αναφέρω ότι, ήδη η είδηση έχει κάνει τον γύρο σε όλους τους κατοίκους της μειονότητας τόσο σε Ξάνθη, όσο και σε Κομοτηνή και έχει βρει αρκετούς συμπαραστάτες, οι οποίοι όπως μαθαίνω, ενδιαφέρονται να καταθέσουν ακόμα και τον οβολό τους, προκειμένου να βοηθήσουν και αυτοί στην δημιουργία ενός Τούρκικου Νοσοκομείου στην Θράκη. Όλα αυτά βέβαια γίνονται την στιγμή, που ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας της χώρας μας κύριος Λοβέρδος, έχει ξεχάσει επιλεκτικά την περιπέτεια της Υγείας που πέρασε στην επαρχία.

Μπάχαλο με τις παραλαβές των έργων σε Δήμο Ξάνθης. Ψάχνουν να βρουν τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δεν τον βρίσκουν:




Μπορεί να κρίναμε τις τοποθετήσεις του Δ. Βορίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, αλλά οφείλουμε να πάρουμε το μέρος του, σχετικά με ένα θέμα το οποίο ο ίδιος έθιξε, χωρίς όμως να πάρει απόφαση. Πρόκειται για το 31ο θέμα της περασμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Ξάνθης, που μιλούσε για ασφαλτόστρωση δρόμων και σε ερώτηση του Δ. Βορίδη για το που βρίσκεται αυτός ο δρόμος, οι αρμόδιοι για την παραλαβή του, πέταξαν ένα ξερό (πίσω από το πολυκατάστημα τάδε) και θεώρησαν πως έτσι κάλυψαν την ερώτηση. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και το μόνο σίγουρο είναι πως αν ο Δ. Βορίδης έχει δίκιο, τότε φέρουν ευθύνες όσοι το ψήφισαν, αν πάλι έχει άδικο, θα φέρει ο ίδιος τις ευθύνες και θα πρέπει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Εμείς θέλοντας να βοηθήσουμε στην υπόθεση, δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφία της περιοχής από δορυφόρο, προκειμένου οι αρμόδιοι για την παραλαβή του έργου, να διαφωτιστούν και να μας διαφωτίσουν.

Με τον Τάσο Θεοδωρίδη εθεάθη η καλύτερη φωνή της Ελλάδας (Αλέξης Κωστάλας), το βράδυ της Πέμπτης σε ταβέρνα της Ξάνθης:

Γνωρίστηκαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και από τότε είναι φίλοι αχώριστοι. Δεν υπάρχει φορά που η καλύτερη φωνή της Ελλάδας, ο κύριος Αλέξης Κωστάλας θα βρεθεί στην Ξάνθη και δεν θα συναντηθεί με τον φίλο του Τάσο Θεοδωρίδη. Έτσι και αφού για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκε στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες, βρέθηκε με τον κολλητό του πλέον Τάσο Θεοδωρίδη το βράδυ της Πέμπτης και συνέφαγαν σε γνωστή ταβέρνα της παλιάς πόλης, συζητώντας τόσο για τα επαγγελματικά, όσο και για τον πολιτισμό. Η απορία μου βέβαια για αυτήν την τόσο στενή φιλία, είναι το αν θα δούμε τον Τάσο Θεοδωρίδη, να συμμετέχει στο καλλιτεχνικό πατινάζ με παρτενέρ τον φίλο του και επί σειρά ετών παρουσιαστή του αθλήματος Αλέξη Κωστάλα.