Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Στον αέρα οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ…

Στον αέρα οι συμβασιούχοι του ΟΠΑΠ…
Αρνητικές οι εισηγήσεις του Αρείου Πάγου

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:
«Ο Άρειος Πάγος πάγωσε κυριολεκτικά τις καρδιές των συναδέλφων, περίπου, δύο χιλιάδων συμβασιούχων του ΟΠΑΠ, οι περισσότεροι στον τομέα της καθαριότητας»

Κεραυνός εν αιθρία, για τους συμβασιούχους του ΟΠΑΠ, οι δύο προτάσεις των δικαστικών λειτουργών του Αρείου Πάγου, που ουσιαστικά παγώνουν την μονιμοποίηση των εν λόγω εργαζομένων, οι οποίοι φέρνουν για τρίτη φορά στην δικαιοσύνη μέσα στην τετραετία το θέμα της μονιμοποίησής τους.
Έντονες αντιδράσεις και αναβρασμός επικράτησαν με το άκουσμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους συμβασιούχους και τους συνηγόρους τους. Οι πρώτοι έκαναν λόγο για καθεστώς πολιτικής ομηρίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν προχθές στην Αθήνα συγκαταλέγονταν και αρκετοί Ξανθιώτες, που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους.
Αναφορικά με το θέμα τοποθετείται στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
«Ο Άρειος Πάγος πάγωσε κυριολεκτικά τις καρδιές των συναδέλφων, περίπου, δύο χιλιάδων συμβασιούχων του ΟΠΑΠ, οι περισσότεροι στον τομέα της καθαριότητας. Μαζί με αυτούς ήταν αρκετές χιλιάδες κόσμος εκεί, καθώς το θέμα αφορούσε και άλλους συμβασιούχους από άλλες υπηρεσίες. Βέβαια και τους συναδέλφους στα stage» και συνεχίζει λέγοντας «ο Άρειος Πάγος, με βάση αυτά που έχουμε πληροφορηθεί, έχει παγώσει την μονιμοποίησή τους. Προχθές υπήρξε η πρώτη κινητοποίηση. Ενώ, στην Αθήνα κατέβηκαν συνάδελφοι από την Ξάνθη για την εκδίκαση της υπόθεσης. Δυστυχώς, τα πράγματα για τους συναδέλφους δεν πήγαν τόσο καλά».
Ο ίδιος σπεύδει να συμπληρώσει δε πως «τίποτα δεν χάνεται, γιατί οι μάχες κερδίζονται μονάχα, όταν δίνονται. Μπορώ να πω με επιφύλαξη, ότι οι συνάδελφοι που κάνανε ασφαλιστικά μέτρα, ξαναβγήκαν στην δουλειά, μέχρι να βγουν οι οριστικές αποφάσεις από τα δικαστήρια».
Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία αυτή δυσάρεστη εξέλιξη για τους συμβασιούχους, ο κος Άγγελος Μπεμπεκίδης καταλήγει πως «πριν λίγο χρονικό διάστημα ο Άρειος Πάγος είχε βγάλει απόφαση υπέρ των εργαζομένων, ότι δεν μπορεί μια επιχείρηση με ελαφρά την καρδία να απολύει συναδέλφους. Δυστυχώς, όμως, προχθές αυτή η απόφαση, που αφορούσε πολλές χιλιάδες συναδέλφων, μας ξαναπήγε, πάλι, πίσω. Από τις πληροφορίες που έχουμε οι συνάδελφοι θα προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, για να μπορέσουν να δικαιωθούν».