Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τον ύπνο του Δικαίου έριχναν οι του Δήμου Ξάνθης, κατά την διάρκεια της χιονόπτωσης:
Παγωμένοι δρόμοι και ανύπαρκτος ο μηχανισμός του Δήμου Ξάνθης στις 9 το πρωί εχθές. Το σκηνικό θύμιζε περιοχή της Σιβηρίας, με τους δρόμους της πόλης μας να είναι απροσπέλαστοι σε πεζούς και αυτοκίνητα, λόγω του ανέμου που πάγωνε το χιόνι. Ίχνος αλατιού στους δρόμους και ο ζαμανφουτισμός σε όλο του το μεγαλείο, τα στοιχεία που έδεναν το ειδυλλιακό κατά τα άλλα τοπίο της Ξάνθης.
Μιχαήλ Καραολή, 28ης Οκτωβρίου, Ανδρέου Δημητρίου, 40 Εκκλησιών, Περικλέους και άλλες οδοί της πόλης μας, ήταν τα Χριστουγεννιάτικα παγοδρόμια που φρόντισε ο καιρός με την βοήθεια της απραξίας του Δήμου Ξάνθης, να στηθούν για όλους όσους θεωρούνται λάτρεις του είδους.

Από τις 6 παρά χιόνιζε, στις 7:30 πήγαν στην δουλειά τους οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου, αφού κανένας από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους δεν είχε βγει από το σπίτι του:
Πώς να μην είναι παγωμένοι οι δρόμοι της Ξάνθης μέχρι το μεσημέρι, αφού κανένας από τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους του Δήμου Ξάνθης, δεν ενδιαφέρθηκε για το αν οι υπάλληλοι πήγαν νωρίς στην δουλειά τους ή πήγαν αργά; Η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε σχετικά με τον εκχιονισμό της πόλης και των κεντρικών και όχι μόνο δρόμων της, ήταν επακόλουθο της αδιαφορίας, τόσο των υπαλλήλων όσο και των πολιτικών τους προϊσταμένων οι οποίοι ατένιζαν το χιόνι από τα παράθυρα των σπιτιών τους, απολαμβάνοντας την ζέστη και την θαλπωρή.
Τόνους αλάτι, λέει, προμηθεύτηκε ο Δήμος Ξάνθης, σύμφωνα με δημοσίευμα δηλώσεων αντιδημάρχου σε άλλη τοπική εφημερίδα, αλλά δεν μας διευκρίνισαν αν το αλάτι ήταν για το φαγητό ή για να το ρίξουν στους δρόμους, πράγμα το οποίο καθυστέρησαν να κάνουν.

Πώς να ξεχιονίσει η πόλη, όταν αντί να επιτελέσουν έργο οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αρκέστηκαν στις βόλτες επιθεώρησης με το τζιπ της δημοτικής Αστυνομίας;:
Το χιόνι το λατρεύω ως άνθρωπος και ειλικρινά παρακαλάω κάθε χειμώνα να βλέπουμε άσπρες ημέρες, ώστε ειδικά την περίοδο του Δεκεμβρίου, να νιώθουμε πραγματικά τα Χριστούγεννα. Εκείνο βέβαια που δεν μου αρέσει στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι, σε άλλες παλαιότερες χρονιές, όταν αρμόδιος για τον εκχιονισμό της Ξάνθης ήταν ο Μ. Τσέπελης, οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και δεν υπήρχε πουθενά παγετός, ενώ σήμερα, με μεγάλη λύπη παρατήρησα πως οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου, έκαναν απλά βόλτες στην Ξάνθη με το πολυτελέστατο τζιπ της Δημοτικής Αστυνομίας, επιθεωρώντας (;) το καθυστερημένο έργο του εκχιονισμού. Αυτά συμβαίνουν στον Δήμο Ξάνθης και σίγουρα θα πρέπει ο αγαπητός Δήμαρχος να σκεφθεί καλά το ποιους θα επιλέξει για συνεργάτες, αφού οι νυν συνεργάτες του, εκτός από το γεγονός ότι τον εκθέτουν, δεν παράγουν και το απαιτούμενο έργο που θα έπρεπε. Κοινώς παίρνουν τζάμπα τα χρήματα που τους δίνει ο νόμος και μοστράρουν για το θεαθήναι.

Το αίσχος της επίθεσης κατά του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη, βγήκαν να καταδικάσουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν οι ίδιοι είναι και οι ηθικοί αυτουργοί:

Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση είναι αυτά που όπλισαν με οργή αυτούς που επιτέθηκαν κατά του Κ. Χατζηδάκη και σίγουρα δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από τους Γ. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Οι άνθρωποι αυτοί έφτασαν σε εξοργισμένες ενέργειες τους πολίτες και δυστυχώς την πλήρωσε κάποιος ο οποίος δεν έχει καμία ευθύνη, με τα όσα περνά η χώρα μας και οι Έλληνες, στα χέρια των πιράνχας του Μνημονίου, της Τρόικας και όλων αυτών των κακών, όχι της μοίρας μας, αλλά της μοίρας που μας φόρτωσε ο Πρωθυπουργός και η πολιτική του παρέα. Σε όλα αυτά τα επεισόδια βέβαια, φταίει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για την ανικανότητα που επέδειξε στο να πατάξει τα επεισόδια. Αν δεν αποφασίσετε να ματώσετε πολιτικά κύριοι, οι γνωστοί - άγνωστοι θα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, καίγοντας τις περιουσίες του κόσμου και σπέρνοντας την ταραχή σε ολόκληρη την χώρα.