Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ευχάριστη η επέλαση του χιονιά στην Β. Ελλάδα

Ευχάριστη η επέλαση
του χιονιά στην Β. Ελλάδα



-Αρκετά προβλήματα από την μεγάλης διάρκειας χιονόπτωση στο οδικό δίκτυο
-Για αρκετές ώρες η κίνηση των οχημάτων στον Νομό Ξάνθης γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες
-Κλειστά τα σχολεία στον Νομό
-Τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας του χιονιά σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο Ξάνθης
-Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκαν οι εργασίες για να διατηρηθούν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι του Νομού



Κλειστά παρέμειναν εχθές όλα τα σχολεία του Νομού, εξαιτίας της αιφνίδιας κακοκαιρίας που έπληξε όλη την Βόρειο Ελλάδα. Από το πρωί της ίδιας μέρας πυκνές νιφάδες χιονιού κάλυψαν τα ορεινά, αλλά και τα πεδινά μέρη της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και πεζών. Δρόμοι και πεζοδρόμια μετατράπηκαν σε παγοδρόμια, αν και δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά, εξαιτίας του χιονιά, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν στην εφημερίδα μας οι αρμόδιοι παράγοντες για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού.
Οι οδηγοί που βγήκαν στους παγωμένους δρόμους της Ξάνθης έβαλαν αντιολισθητικές αλυσίδες, αφού η κυκλοφορία ήταν δυσχερής και επικίνδυνη.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Περικλής Καρβουνίδης, Αντινομάρχης Ξάνθης, η Νομαρχία από την πλευρά της έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρά περιστατικά στους δρόμους του Νομού. Μηχανήματα της Νομαρχίας ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους, ξεκινώντας από τον δρόμο που οδηγεί προς το Σούνιο, ώστε να γίνεται με περισσότερη άνεση η διέλευση των αυτοκινήτων.
Ενώ, ο κύριος Παναγιώτης Ταρενίδης, Αντινομάρχης και υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας του Νομού, επισημαίνει ότι δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση, που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Πέμπτης, καλύπτοντας όλο τον Νομό. Συμπληρώνει δε, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισε ο ορεινός όγκος της Ξάνθης, γι’ αυτό και η προσοχή των αρμοδίων υπηρεσιών για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια, στράφηκε σε αυτή την περιοχή του Νομού. Μηχανήματα και grader από πολύ νωρίς ξεκίνησαν δουλειά για να διατηρούν καθαρούς, τουλάχιστον τους κεντρικούς δρόμους του Νομού. Τρία grader της Νομαρχίας, αλλά και μηχανήματα της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων καθάριζαν και έριχναν αλάτι στην περιοχή του ορεινού όγκου μέχρι αργά εχθές το βράδυ.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σταυρούπολης, κύριο Γιώργο Καρασακαλίδη, η περιοχή παρουσίασε έντονη χιονόπτωση, γεγονός που δυσχέραινε τις εργασίες των μηχανημάτων για τον καθαρισμό των δρόμων, προκειμένου να είναι ανοιχτή η πρόσβασή τους στην κεντρική οδική αρτηρία του Νομού.
Ενώ, η πεδινή περιοχή, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κος Π. Ταρενίδης, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Καθαρίστηκε το εθνικό δίκτυο, ενώ η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ανέλαβε να καθαρίσει το δικό της κομμάτι, δηλαδή τον ομώνυμο δρόμο.
Βέβαια και αυτό είναι που πρέπει να επισημανθεί, εκφράζονται βάσιμοι φόβοι της πολιτικής προστασίας για παγετό, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Σύμφωνα με αυτά που υπογραμμίζει με έμφαση ο κος Π. Ταρενίδης, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στους δρόμους. Οι οδηγοί οφείλουν να οδηγούν προσεκτικά και να μην τρέχουν. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την ασφαλή οδήγηση με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες. Ενώ, δεν παραλείπει να τονίσει, πως η κυκλοφορία θα πρέπει να γίνεται, μόνον, αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.