Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, λόγω έλλειψης προσωπικού

Τι αναφέρει σχετικά με το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κος Ιωακείμ Τσουκνάδης

Καταργήθηκαν δώδεκα σταθμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, οι οποίοι είχαν καταντήσει ανενεργοί, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Εδώ και αρκετό καιρό, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθη εξέφρασε το αίτημά της, να καταργηθούν και τυπικά οι συγκεκριμένοι σταθμοί, προκειμένου να μεταφερθεί το απομείναν προσωπικού αυτών σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε οι τελευταίες να ενδυναμωθούν και να διαμορφώσουν έναν πιο συγκεντρωτικό χαρακτήρα.
Οι εν λόγω αστυνομικοί σταθμοί είναι οι εξής: Γέρακα, Νεοχωρίου, Λειβαδίτη, Σατρών, Ωραίου, Μέδουσας, Άνω Θερμών, Κενταύρου, Πάχνης, Αβδήρων και Λάγους.
Σε σχετικές δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Παλαιότερη πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, σχετικά με τους συγκεκριμένους σταθμούς, ανέφερε ότι το ελάχιστο προσωπικό τους πρέπει να ενισχύσει άλλες υπηρεσίες. Ουσιαστικά οι σταθμοί αυτοί είχαν καταργηθεί, απλά τώρα καταργήθηκαν και τυπικά. Δεν εξυπηρετούσε κανέναν να υπάρχουν αστυνομικοί που κάθονται στα γραφεία. Πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη, αφού υπήρχε σοβαρό πρόβλημα σε προσωπικό. Πρέπει να υπάρχει πιο αποκεντρωμένη περιπολία και πιο συγκεντρωμένες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη, πάντοτε, την έλλειψη προσωπικού».
Παράλληλα, ο κος Ι. Τσουκνάδης δεν παραλείπει, με σημείο αναφοράς την ανωτέρω εξέλιξη, να αναφερθεί στο γενικότερο πρόβλημα της έλλειψης σε προσωπικό, το οποίο όπως καταλήγει «δεν αναμένεται να λυθεί άμεσα. Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο».