Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τραγικές οι εξελίξεις στο ΕΒΕ Ξάνθης

Τραγικές οι εξελίξεις

στο ΕΒΕ Ξάνθης


Γιάννης Αλεξόπουλος

«- Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται στο Επιμελητήριο Ξάνθης

- Θέλουμε ουσιαστική στήριξη από τον φορέα και όχι ανούσιες μπροσούρες, όπως είναι το περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε δίμηνο-τρίμηνο.

- Θέλουμε ο επόμενος που θα αναλάβει το Προεδρείο του Επιμελητηρίου να κάνει το καλύτερο»


Η τελευταία συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης αποτελεί θέμα συζήτησης των ημερών, όχι μόνον γιατί οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών του ΔΣ αποτέλεσαν χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνεδρίασης, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί έγιναν καταγγελίες για προώθηση υπαλλήλου σε θέση προϊσταμένης από τον Διευθυντή του Φορέα με παράτυπο τρόπο.

Το θέμα αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση σε ανίδεους επιχειρηματίες της Ξάνθης, που ζητάνε επιτακτικά εξηγήσεις και ανάληψη ευθυνών από την εμπλεκόμενη πλευρά .

Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι της εμπορικής και επιχειρηματικής κοινότητας της πόλης, είναι καταδικαστέες και απερίφραστες τέτοιου είδους πρακτικές .

Θέση για το θέμα παίρνει μέσα από την εφημερίδα μας και ο Γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου και Πρόεδρος του σωματείου υφασματοπωλών και ετοίμων ενδυμάτων Ξάνθης, κύριος Γιάννης Αλεξόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Επιμελητήριο της Ξάνθης, το οποίο σύμφωνα με την γενικότερη άποψη που καταθέτει στην ΦτΞ ο τελευταίος, δεν προσφέρει αυτά για τα οποία έχει δημιουργηθεί.

«Από πληροφορίες που έχουμε εκ των έσω, λόγω του γεγονότος ότι έχουμε και δικούς μας ανθρώπους μέσα στα πράγματα του Επιμελητηρίου, ξέρουμε από πρώτο χέρι τι έγινε σχετικά με το γνωστό θέμα της παρατυπίας που σημειώθηκε στον Φορέα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι, πράγματι, είναι λυπητερό να έχουμε παρατυπίες».

Από την άλλη, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος σπεύδει να συμπληρώσει με έμφαση ότι «είναι γνωστό, ότι το Επιμελητήριο με τον τρόπο που λειτουργεί, δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό, τουλάχιστον, στους περισσότερους επαγγελματίες. Η διοίκηση του φορέα θα μπορούσε να αναλάβει περισσότερες δράσεις και να προσφέρει καλύτερο έργο στην τοπική αγορά. Θα θέλαμε να είναι περισσότερο κοντά στους επαγγελματίες, αυτός εξάλλου είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου. Να προσφέρει με τις δραστηριότητές του στήριξη σε όλο τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος σημειώνει πως «θα μπορούσαν να έχουν μια πιο έντονη δραστηριότητα, για παράδειγμα να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για προγράμματα που τρέχουν, όχι με το περιοδικό που βγαίνει μια φορά το δίμηνο-τρίμηνο και οι ημερομηνίες ήδη έχουν παρέλθει».

Συγκεκριμένα, σχετικά με το περιοδικό του Επιμελητηρίου, ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Για να είμαι ειλικρινής το περιοδικό αυτό είναι κάτι ανούσιο, γιατί δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα ουσιαστικό. Μια γενική μπροσούρα που βγαίνει και προβάλει πάντα κάποια συγκεκριμένα θέματα για το ποιες εκθέσεις γίνονται στο εξωτερικό ή επιγραμματικά αναφέρει κάποια προγράμματα που μπορεί να τρέχουν. Δεν προσφέρει κάτι άλλο, ενώ θα μπορούσε να έχει έναν πολύ καλύτερο ρόλο. Να έχει δηλαδή προτάσεις και λύσεις για κάποια θέματα που αφορούν τον εμπορικό ιστό της πόλης. Πιο πολύ, βέβαια, ο ρόλος του είναι να βοηθάει βιομηχάνους και βιοτέχνες».

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές του Επιμελητηρίου ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος αναφέρει ότι, «είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για προεκλογική περίοδο, καθώς δεν ξέρουμε αν θα γίνουν οι εκλογές στο διάστημα που έχουν προγραμματιστεί. Πολλά ακούγονται, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θέλουμε ο επόμενος που θα αναλάβει το Προεδρείο του Επιμελητηρίου να κάνει το καλύτερο».