Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Υπερχρεώνεται καθημερινά η Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, με τους μετόχους να σφυρίζουν αδιάφορα:

Γράψαμε πριν μια εβδομάδα και θέσαμε κάποια ερωτήματα όχι μόνο προς τον Π. Λύρατζη ως πρόεδρο, αλλά σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ και όπου «Ιερουσαλήμ» βλέπετε Αναπτυξιακή, αλλά απάντηση ακόμα δεν πήραμε. Σήμερα αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα και να αναφερθούμε στην καθημερινή υπερχρέωση της εταιρίας, η οποία δεν διαθέτει έσοδα από πουθενά και πραγματικά αναρωτιέμαι, αφού οι διοικούντες δεν ενδιαφέρονται να μας απαντήσουν, τι κάνουν οι μέτοχοι. Δεν ενδιαφέρονται Δήμαρχοι και Νομάρχης για την κατάντια της εταιρίας; Δεν τους νοιάζει να εξοικονομήσουν χρήματα, μειώνοντας στο ελάχιστο τα έξοδα της επιχείρησης; Δεν βλέπουν πως οι διοικούντες δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο στην επιχείρηση; Τόσο πολύ σας ενδιαφέρει κύριοι μέτοχοι για την εταιρία; Τόσο πολύ σας νοιάζει για το υπεράριθμο, για τα σημερινά δεδομένα, απλήρωτο προσωπικό; Και ένα τελευταίο ερώτημα προς τον αγαπητό Π. Λύρατζη, ο οποίος αν δεν θέλει να μου απαντήσει στα άλλα ερωτήματα, θα ήθελα να μου απαντήσει σε αυτό. Με τι χρέος ανέλαβες την Εταιρία Π. Λύρατζη και τώρα αυτό σε τι ποσό έχει ανέλθει;

Νέα σειρά ερωτημάτων για την κατάντια της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης. Ακούει κανείς;

Γιατί η Αναπτυξιακή ήταν κλειστή δεκαπέντε ημέρες πριν τις εκλογές; Πόσο προσωπικό θα έπρεπε να έχει με τα σημερινά δεδομένα και πόσο έχει αυτήν την στιγμή; Πόσα παιδιά από αυτά που εργάζονται εκεί είναι απλήρωτα και πόσα χρήματα έχουν να λαμβάνουν; Υπάρχουν κινητά τηλέφωνα τα οποία πληρώνονται από την αναπτυξιακή χωρίς κανένα όριο για να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους του Δ.Σ. της επιχείρησης; Πόσα χρωστά η επιχείρηση και γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση από τους κυρίους Λύρατζη, Αγκόρτσα, Κοντογιαννίδη, ώστε να μειωθούν δραστικά τα έξοδα της επιχείρησης, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Για ποιον λόγο να ενοικιάζετε ολόκληρο όροφο οικοδομής κύριοι, αφού για τις ανάγκες της εταιρίας χρειάζονται μόνο τρία γραφεία; Φίλοι οι διοικούντες της εταιρίας, αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι άλλο αυτήν την κατάσταση και πάνω από όλα δεν ανέχομαι τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Αυτά δεν τα βλέπουν ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης και οι άλλοι μέτοχοι; Ο Δήμος Ξάνθης κύριε Δήμαρχε, δικαιολογεί μέχρι ένα μικρό ποσό για τις ανάγκες των Αντιδημάρχων στα κινητά τηλέφωνα, στην Αναπτυξιακή δεν σας ενδιαφέρει αν γίνεται αυτό ή όχι; Με ξένα κόλλυβα, μνημόσυνο κάνουν όλοι, με τα δικά τους όμως;

Να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές ο Δήμαρχος Ξάνθης, τόσο στους συνεργάτες του στον Δήμο όσο και στο έργο τέρας της Κεντρικής Πλατείας:

Δήμαρχε Ξάνθης, αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, έχεις χρέος, αφού αυτή είναι και η τελευταία σου θητεία στον Δήμο Ξάνθης, να επαναφέρεις την τάξη τόσο σε επίπεδο συνεργατών σου όσο και σε επίπεδο λαθών εις βάρος της πόλης μας. Άμεσα θα πρέπει να προχωρήσετε σε αλλαγές, όσον αφορά το τερατούργημα της πλατείας και να επαναφέρετε την κυκλοφορία στα επίπεδα που ήταν πριν να κατασκευαστεί το έργο. Θα πρέπει επίσης αγαπητέ Δήμαρχε, να επιλέξεις για συνεργάτες σου, σε αυτό το δύσκολο στάδιο της μεταβατικής περιόδου, για τον Καλλικράτη, οι οποίοι θα παράξουν πραγματικό έργο στον Δήμο Ξάνθης και όχι έργο υποστήριξης της προεκλογικής τους εκστρατείας για την επόμενη φορά. Οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Οργανισμών θα πρέπει να προσφέρουν έργο για τους Δημότες και όχι για τα προσωπικά και πολιτικά τους οφέλη. Αυτό Αγαπητέ Δήμαρχε το χρωστάς στους Ξανθιώτες και πρέπει να τους το δώσεις.

Επισκεφθείτε την Atiker στο 2ο χλμ. Ξάνθης- Πόρτο Λάγος και εξοικονομήστε έως και 60% από την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας:
Μπορεί να ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, αλλά ευτυχώς θα έλεγα υπάρχουν οι καινοτόμες ιδέες που ως στόχο έχουν την εξοικονόμηση χρημάτων. Την στιγμή που τα καύσιμα κίνησης κάνουν καθημερινά Limit up και οι τιμές τους ανεβαίνουν, μια έξυπνη και νέα ιδέα για όλους εμάς, είναι να μετατρέψουμε τους κινητήρες των αυτοκινήτων μας από βενζινοκινητήρες σε κινητήρες που θα λειτουργούν με αέριο. Πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα που στο εξωτερικό έχει βρει πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές εδώ και αρκετά χρόνια και που δειλά δειλά κάνει την εμφάνιση της στην χώρα μας. Η Atiker Hellas είναι μια εταιρία που λειτουργεί στην Ξάνθη εδώ και λίγο καιρό και ασχολείται αποκλειστικά μέσω των εξειδικευμένων συνεργατών της, στην μικρή μετατροπή που χρειάζεται το κάθε αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί να κινείται εκτός από βενζίνη και με αέριο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στο 2ο χλμ. Ξάνθης- Πόρτο Λάγος και οι άνθρωποι της σας περιμένουν για να συζητήσετε μαζί τους τον οικονομικό τρόπο της μετατροπής τους αυτοκινήτου σας και την έως και 60% οικονομία στην κατανάλωση.

Το αίσχος με την κυκλοφορία των Αστικών Λεωφορείων στο κέντρο της πόλης πρέπει να σταματήσει:
Ήταν που ήταν χάλια η Ξάνθη με το κυκλοφοριακό, γίνεται ακόμα χειρότερη από την μετακίνηση των αστικών λεωφορείων σε κεντρικούς δρόμους. Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις για αλλαγή των στάσεων, ώστε τα λεωφορεία να εξέρχονται του κέντρου της πόλης από περιφερειακούς δρόμους και όχι από κεντρικούς και πολυσύχναστους, αφού δημιουργείται έντονο πρόβλημα μποτιλιαρίσματος. Αυτή ίσως να είναι η πιο ανώδυνη λύση, γιατί αν σκεφθεί κάποιος να αντικατασταθούν τα αστικά λεωφορεία με μικρότερα, τότε μιλάμε για μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που σε κανέναν δεν συμφέρει. Απορώ γιατί οι Δημοτικοί μας άρχοντες δεν σκέφθηκαν ποτέ να δώσουν μια βοήθεια αναπνοής στο κυκλοφοριακό της πολύς, πράττοντας λογικά και έξυπνα.