Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δεν ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τα σχέδια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη

Δεν ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τα
σχέδια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη


Σ. Ιακωβίδου: Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτή για όλους. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιοι επιθυμούν να διαγραφούν, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν το καλό της πατρίδος και των συμπολιτών τους και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Δεν θεωρώ, ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την Ξάνθη. Η κομματική συνείδηση δεν διδάσκεται»

Έκανε πράξη τις εξαγγελίες της, για την δημιουργία κόμματος μετά την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, η τελευταία ανακοίνωσε την δημιουργία της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», όπως πολύ χαρακτηριστικά ονομάζεται το νέο κόμμα, του οποίου ηγείται η πάλαι ποτέ σιδερά κυρία της Νέας Δημοκρατίας.
Να σημειώσουμε, ότι ήδη ξεκίνησαν οι εγγραφές στο νέο κόμμα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται, σύμφωνα με την έρπουσα φημολογία, να ακουστούν ηχηρά ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που θα “μεταπηδήσουν” στον νέο κομματικό σχηματισμό.
Με την επίσημη ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη παρουσίασε και το μανιφέστο της.
«Ήταν αναμενόμενη η εξαγγελία κόμματος από την κυρία Ν. Μπακογιάννη» επισημαίνει μέσα από σχετικές δηλώσεις της η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου και προσθέτει με έμφαση πως «η κυρία Μπακογιάννη με αυτό τον τρόπο καλύπτει ένα μέρος των προσωπικών της φιλοδοξιών. Η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη και ενωμένη, με προτάσεις και υπεύθυνες θέσεις, με γνώμονα το καλό του τόπου και του πολίτη, δίνει το δικό της αγώνα για ένα καλύτερο αύριο».
Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν αναμένεται να σημειωθούν διασπαστικές τάσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, εξαιτίας του νέου κομματικού σχηματισμού, με αποτέλεσμα κάποιοι Νεοδημοκράτες να αλλάξουν κομματική ταυτότητα, όπως ακούγεται πολύ έντονα, η κυρία Σούλα Ιακωβίδου επισημαίνει πως «η πόρτα της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτή για όλους. Από εκεί και πέρα, εάν κάποιοι επιθυμούν να διαγραφούν, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν το καλό της πατρίδος και των συμπολιτών τους και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Δεν θεωρώ, ότι θα δημιουργηθούν προβλήματα για την Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την Ξάνθη. Η κομματική συνείδηση δεν διδάσκεται».
Παράλληλα η κυρία Σ. Ιακωβίδου διερωτάται σκωπτικά «ποιες είναι οι προτάσεις και οι θέσεις της κυρίας Μπακογιάννη; Η υπογραφή του μνημονίου και να γίνουν κάποιοι εξαπτέρυγα; Μήπως δεν ήταν η κυρία Μπακογιάννη μέλος της Νέας Δημοκρατίας;».