Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Ε, όχι και να καταγγέλλουν αυτοί που παίζουν με την δημόσια υγεία υπερασπιζόμενοι τα προσωπικά τους συμφέροντα:
Δικαίωμα όλων με απεργιακές κινητοποιήσεις να διεκδικούν αυτά τα οποία θεωρούν πως δικαιούνται και κανένας δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει, αλλά όχι αγαπητέ και φίλε Δ. Γαλανόπουλε να καταγγέλλετε τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος με πρωτοβουλία του έβαλε ανθρώπους να καθαρίσουν το Παζάρι από τα σκουπίδια, για να μην δημιουργηθούν εστίες μόλυνσης. Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο και δυστυχώς εσείς το έχετε ξεπεράσει. Είναι ντροπή και απαράδεκτο να καταγγέλλετε τον Δήμαρχο Ξάνθης, όταν αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συγχαίρω τον Δήμαρχο Ξάνθης και αυτούς οι οποίοι δούλεψαν για να ξεβρομίσουν έστω και το παζάρι και καταδικάζω τους εργαζόμενους του Δήμου και την Καταγγελία τους εναντίον του Δήμαρχου Ξάνθης. Σε τέτοιες περιπτώσεις να είστε σίγουροι πως θα με έχετε απέναντι και όχι σύμμαχο. Και στο κάτω - κάτω, πάρτε όλα τα σκουπίδια της πόλης και να πάτε να τα πετάξετε έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού, αφού με αυτόν τα έχετε.

Τα σφάλματα στον Καλλικράτη θα πρέπει να διορθωθούν, για να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία από τις απεργιακές κινητοποιήσεις:
Κακό έλεγαν μέχρι σήμερα τον Καλλικράτη, αλλά εγώ θα πω πως είναι κάκιστος, αφού για εμένα θα έπρεπε να προβλέπει ορισμένες περιπτώσεις με τις οποίες θα μας λύνονταν τα χέρια και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα απολύτως. Για παράδειγμα, αν ο Καλλικράτης επέτρεπε στον Δήμο Ξάνθης να δώσει την καθαριότητα σε ιδιωτική εταιρία, εμείς δεν θα είχαμε ποτέ από εδώ και πέρα μια πόλη βρώμικη. Δεν θα βλέπαμε τα σκουπίδια βουνό στους δρόμους της Ξάνθης, σε κάθε περίπτωση που θα ήθελαν οι δημοτικοί υπάλληλοι να κάνουν απεργία. Θα μπορούσαν να κάνουν την απεργία τους, αποκλείοντας το σπίτι του Πρωθυπουργού, το Πρωθυπουργικό μέγαρο και όποιο Υπουργείο θέλανε, αλλά δεν θα παίζανε με την Δημόσια Υγεία και την εικόνα της πόλης μας.

Το είπε και το έκανε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και κόρη του Πρώην Πρωθυπουργού:
Δημιούργησε το δικό της Κόμμα, αφού δεν στέριωσε στην ΝΔ, ξεχνώντας επιλεκτικά πως ο κόσμος της ΝΔ δεν την ήθελε για αρχηγό του κόμματος, λόγω συμπεριφορών της. Το όνομα αυτού «Δημοκρατική Συμμαχία» και ειλικρινά αναρωτιέμαι για ποια συμμαχία και για ποια δημοκρατία μίλα η Ν. Μπακογιάννη, την στιγμή που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν την πολιτική της Πορεία. Με απλά λόγια το όνομα του κόμματός της, αναφέρεται σε συμμαχίες, γιατί εκεί ποντάρει και σίγουρα δεν αποκλείεται να δούμε την δημιουργία μιας νέας πολυκατοικίας με κατοίκους οι οποίοι θα έχουν μετακομίσει. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε τις απεγνωσμένες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη για στήριξη στον ΓΑΠ με βολές κατά Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης και τις κατά καιρούς αλληθωρίζουσες ματιές του Γ. Καρατζαφέρη προς την πρώην Υπουργό Εξωτερικών. Εκείνο πάντως που σήμερα θέλω να τονίσω, είναι το γεγονός της ομοιότητας στο σήμα του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη, με αυτό του εκλεγμένου πλέον Περιφερειάρχη της περιοχής μας Α. Γιαννακίδη με την ονομασία «Κοινωνική Συμμαχία».

Σημαντικές οι αποφάσεις του Δημάρχου για την νέα χρονιά στην Καλλικρατική πλέον εποχή:

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την Κυριακή των εκλογών που καθόρισε και την επανεκλογή του Μ. Στυλιανίδη ως Δημάρχου Ξάνθης και η μέχρι τα Χριστούγεννα διορία χρόνου, φαντάζει ως δρόμος στρωμένος με αγκάθια για τον Δήμαρχο Ξάνθης, αφού οι επιλογές που έχει να κάνει, τόσο σε θέματα στρατηγικής του Δήμου όσο και σε επιλογές συνεργατών, θα καθορίσουν και την μετέπειτα καλή ή κακή πορεία του στην νέα πλέον Καλλικρατική εποχή. Δεν είναι και λίγα αυτά που πρέπει να σκεφθεί ο Μ. Στυλιανίδης και σίγουρα το χειρότερο σενάριο έχει να κάνει σχέση με το ποιους θα εμπιστευθεί για να στελεχώσει τον Δήμο Ξάνθης στις θέσεις κλειδιά. Σίγουρα οι αποφάσεις που θα ληφθούν, θα προέρθουν από σκέψεις και συζητήσεις και όχι από παρθενογένεση ή από προσωπικές φιλοδοξίες και πιέσεις ορισμένων συμβούλων και αυτό θα είναι το Α και το Ω στην συνταγή για την επιτυχία.

Παίζουν με την δημόσια υγεία οι απεργούντες δημοτικοί υπάλληλοι, επειδή στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, επιβάλει η Τρόικα μείωση στους υψηλόμισθους:
Βουνό τα σκουπίδια στην Ξάνθη και σίγουρα αυτή η εικόνα δεν είναι αρεστή σε κανέναν. Διεκδικούν οι δημοτικοί υπάλληλοι αυτά που θεωρούν ως δεδουλευμένα και δεν δέχονται την μείωση μισθών στους υψηλόμισθους υπαλλήλους, παίζοντας με την δημόσια υγεία. Αν σκεφθούμε όμως, πως το Δημόσιο κινείται με χρήματα που εισπράττει κατά κύριο λόγο από τον ιδιωτικό τομέα, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όσοι απεργούν και λειτουργούν εις βάρος μας, πιέζουν το κράτος να πάρει χειρότερα μέτρα κατά όλων των κατοίκων της χώρας, ώστε να μπορέσει να βρει αυτά που λείπουν από τον κρατικό κορβανά. Αντί λοιπόν Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι να σκέφτονται το πώς θα πάρουν περισσότερα χρήματα τον μήνα, καλά θα κάνουν να σκεφθούν πρώτα πως αυτοί μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει παίρνουν τους μισθούς τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, κάθε μήνα κλείνουν πολλές επιχειρήσεις και μένουν πολλοί μέχρι τώρα εργαζόμενοι στον δρόμο ως άνεργοι.