Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Άνοιξε πανιά και έβαλε πλώρη για την προεδρία του ΕΒΕ ο Σ. Τσιακίρογλου

Άνοιξε πανιά και έβαλε πλώρη
για την προεδρία του ΕΒΕ ο Σ. Τσιακίρογλου

«Ο καθένας μας καθημερινά είναι σε θέση να κρίνει, εάν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η σημερινή διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης είναι καλό ή όχι. Θεωρώ, ότι όλοι οι επιχειρηματίες το έχουν κρίνει. Όταν λέω, ότι εμείς θα είμαστε η επόμενη διοίκηση στο Επιμελητήριο, σημαίνει ότι το έχουν κρίνει και δεν το έχουν απορρίψει»

Τρεις με τέσσερις Απριλίου αναμένεται να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Ήδη, οι επιχειρηματίες της περιοχής οργανώνονται σε συνδυασμούς, προκειμένου να διεκδικήσουν την πρώτη θέση στον οικονομικό φορέα της πόλης μας.
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, προτίθεται να διεκδικήσει και αυτός την Προεδρία στο Επιμελητήριο Ξάνθης, έχοντας, μάλιστα, την υποστήριξη σαράντα και πλέον επιχειρηματιών, που συστρατεύουνται μαζί του, σε έναν υπερκομματικό συνδυασμό για την επίτευξη του στόχου.
«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα με επικεφαλής εμένα και ήδη δουλεύουμε για τις επικείμενες εκλογές, που θα γίνουν μήνα Απρίλιο» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου και συνεχίζει λέγοντας ότι «έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις μεταξύ μας, προκειμένου να βρούμε τον βηματισμό μας, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο. Θεωρώ, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ο συνδυασμός περιλαμβάνει πάνω από σαράντα άτομα, άνδρες και γυναίκες, από όλα τα επαγγέλματα. Συζητάμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Κοινός στόχος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων μέσα στο Επιμελητήριο. Πιστεύω, ότι πριν τα Χριστούγεννα ή λίγο μετά, θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλο τον συνδυασμό ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του».
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής των ατόμων που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του, επισημαίνοντας, πως «θέλουμε ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Επιμελητήριο. Η πλειονότητα εξ αυτών είναι νεαρά άτομα. Ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός. Έχει μέλη από όλα τα κόμματα και από κάθε τάξη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κεντροδεξιός ή κεντροαριστερός, γιατί είναι από δεξιά μέχρι αριστερά. Είναι δηλαδή πολυσυλλεκτικός ο συνδυασμός μας. Μέχρι τώρα κινηθήκαμε στο Επιμελητήριο άνευ κόμματος και χρώματος. Αυτό επιζητούμε και στην καινούργια κίνηση που κάνουμε. Θεωρώ, ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με πολύ μεγάλες πιθανότητες το Επιμελητήριο. Βέβαια, χρειάζεται πολύ δουλειά».
Αναφερόμενος στους στόχους του συνδυασμού του οποίου ηγείται στα πλαίσια διεκδίκησης του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου, επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι να επιλύσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα που έχουμε και καταγράφουμε συνεχώς σαν επιχειρηματίες. Να προτείνουμε προς την Πολιτεία, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του Επιμελητηρίου, θέματα για την καλύτερη λειτουργία του επιχειρείν. Ουσιαστικά το μέλημά μας είναι η ανάπτυξη του επιχειρείν. Βέβαια, αυτή την εποχή είναι πάρα πολύ δύσκολη η αποστολή και ο ρόλος μας. Θεωρούμε, ωστόσο ότι αν δεν επιχειρήσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Θα προσπαθήσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε, έστω και ένα μικρό μέρος, των στόχων που έχουμε θέσει».
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν θεωρεί ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αναδεικνύονται όλα τα θέματα που αφορούν το επιχειρείν σε τοπικό επίπεδο, ο κύριος Σ. Τσιακίρογλου αναφέρει ότι «οι δυνατότητες του συγκεκριμένου διοικητικού συμβουλίου έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο και δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω. Ο καθένας μας καθημερινά είναι σε θέση να κρίνει, εάν το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει είναι καλό ή όχι. Θεωρώ, ότι όλοι οι επιχειρηματίες το έχουν κρίνει. Όταν λέω ότι εμείς θα είμαστε η επόμενη διοίκηση στο Επιμελητήριο Ξάνθης, σημαίνει ότι το έχουν κρίνει και δεν το έχουν απορρίψει».
Ερωτηθείς, για το πού βασίζει την μεγάλη αισιοδοξία για την επικράτηση στο Επιμελητήριο, ο κύριος Σ, Τσιακίρογλου επισημαίνει ότι «την βασίζουμε στην αποδοχή του κόσμου και στην προθυμία όλων να φέρουν και άλλους, για να μας ψηφίσουν. Αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για μας και ένα καλό σημάδι για να βγάλουμε από το τέλμα το επιχειρείν».