Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Την ΝΔ δεν ήθελαν στο πλευρό τους και τώρα διαμαρτύρονται:

Μα είναι δυνατόν να προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη πως, η ΝΔ φταίει που χάθηκε η Περιφέρεια; Μα καλά ο Γ. Παυλίδης δεν ήταν αυτός που ήθελε να κατέλθει ανεξάρτητος στις εκλογές, άσχετα αν τα κινητά των νεοδημοκρατών βομβαρδίστηκαν από μηνύματα της Ρηγίλλης, που έλεγαν να ψηφίσουν Γ. Παυλίδη; Είπαμε όταν κερδίζουμε, κερδίζουμε με την αξία μας και όταν χάνουμε μας φταίνε οι άλλοι. Ο Γ. Παυλίδης πάντως δεν θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένος, γιατί όπως και άλλη φορά τόνισα, κατάφερε έναν άθλο και πραγματικά αυτό έχει σημασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες κουκουνάρες και καλά θα κάνουν όσοι τα διαδίδουν, να προσέχουν και λίγο, γιατί εκτίθενται και τα όσα λένε, φαντάζουν ως ένα κακού περιεχομένου μνημόσυνο για την ήττα. Για ποια στήριξη από την ΝΔ μας μιλάτε, όταν ο Γ. Παυλίδης ως Νομάρχης Ξάνθης δεν πάτησε ούτε μια φορά το πόδι του σε συνεδρίαση του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια; Α, και κάτι τελευταίο, για να μην νομίζουν ορισμένοι πως τρώμε κουτόχορτο. Ο Γ. Παυλίδης θα αποτελεί περιφερειακό σύμβουλο της Αλεξανδρούπολης, επειδή αυτό προστάζει ο Καλλικράτης, λόγω των εκεί ψήφων και όχι επειδή ο ίδιος το επέλεξε για να έχει τρεις συμβούλους από την Ξάνθη. Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Αίσχος... Η Νέα Δημοκρατία δεν έστειλε ούτε ένα SMS για τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, άσχετα αν είναι ο μοναδικός εκλεγμένος που τιμά με την παρουσία του τις συνεδριάσεις του κόμματος:


Το αίσχος της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές ήταν πως, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός άρχων της περιοχής μας που τιμούσε και τιμά με την παρουσία του συνεχώς τις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ και το κόμμα ως αντάλλαγμα αποφάσισε να μην στείλει ούτε ένα SMS σε ψηφοφόρους της παράταξης, ζητώντας τους να στηρίξουν με την ψήφο τους τον Μ. Στυλιανίδη, την ίδια στιγμή μάλιστα, που η Ρηγίλλης βομβάρδισε τα κινητά τον Νεοδημοκρατών με μηνύματα, ζητώντας τους να στηρίξουν δυνατά τον Γ. Παυλίδη, έναν άνθρωπο ο οποίος όχι μόνο δεν παραβρέθηκε τα τελευταία χρόνια σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, αλλά από την πρώτη προεκλογική του εμφάνιση με έγγραφο κείμενο, υποστήριζε πως κατεβαίνει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το οποίο στην συνέχεια η ΝΔ αποφάσισε να στηρίξει. Δεν έχω και δεν είχα τίποτε προσωπικό με τον Γ. Παυλίδη, αλλά μου αρέσει να γράφω τα πράγματα με το όνομά τους και πάντα βάσει στοιχείων τα οποία έχω στην διάθεση μου.

Πρέπει να προσέξει ο Μ. Στυλιανίδης τις επιλογές για το σχήμα του Δήμου Ξάνθης στην Καλλικρατική εποχή:

Δεν είναι εύκολη η επιλογή συνεργατών και σίγουρα ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης θα έχει μεγάλο προβληματισμό για το ποιους θα επιλέξει ώστε να πορευτεί στην μεταβατική περίοδο ο Δήμος Ξάνθης. Ήδη όπως αποκάλυψα εχθές, ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, άρχισαν να στοχεύουν σε θέσεις και αξιώματα, άσχετα αν λογαριάζουν χωρίς τον Ξενοδόχο και για τον λόγο αυτό ο Μ. Στυλιανίδης θα πρέπει να σκεφθεί καλά πριν κάνει τις επιλογές του. Άνθρωποι που προκάλεσαν με τις όποιες συμπεριφορές τους, θα πρέπει να μπουν στο περιθώριο και να αξιοποιηθούν κατάλληλα στελέχη του συνδυασμού, γιατί ο Καλλικράτης έχει πολλές απαιτήσεις και τα λάθη που τυχόν γίνουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να διορθωθούν.

Ο Διασυρμός των πολιτικών της περιοχής μας από τους Εγκάθετους της Άγκυρας δεν έχει τέλος:


Μπορεί να συμβιώνουμε ειρηνικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι στην περιοχή της Θράκης, αλλά δυστυχώς τα παιδαριώδη λάθη των πολιτικών μας, καταλήγουν σε ένα ολέθριο αποτέλεσμα για όλους εμάς. Δεν είναι η πρώτη φορά που διασύρονται πολιτικοί παράγοντες της περιοχής μας, από Τουρκικά ΜΜΕ και δυστυχώς αυτοί που βγαίνουν αλώβητοι από όλη αυτή την υπόθεση, είναι οι εγκάθετοι της Άγκυρας και οι μεγάλοι χαμένοι οι πολιτικοί της περιοχής μας. Τι να πρωτοθυμηθώ και σε τι να πρωτοαναφερθώ. Στην φωτογραφία που φρόντισαν να βγάλουν τον Δήμαρχο Ξάνθης μέσα στο Τζαμί και να την διαδώσουν εν ριπή οφθαλμού παντού; Στην φωτογραφία του Νομάρχη Ξάνθης στο προξενείο Κομοτηνής κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη του, για την επέτειο της Καθιέρωσης της Τούρκικης Δημοκρατίας; Τις φωτογραφίες του ψευδομουφτή με τον Σωκράτη Ξυνίδη; Την απόσυρση της ονομασίας Πομακοχώρια, από την επίσημη ιστοσελίδα της Νομαρχίας Ξάνθης; Τις φωτογραφίες όσων παρήλασαν από το σπίτι του Αγγά την ημέρα του Θανάτου του; Με τα επεισόδια που είχαν γίνει στον Εχίνο για το σίριαλ «Αρχιπέλαγος»; Με το τελευταίο επεισόδιο κατά του συνεργείου της Κρατικής Γαλλικής Τηλεόρασης, που κανένας από τους πολιτικούς της περιοχής μας δεν τόλμησε να καταδικάσει; Θα πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί που εκλέγονται από εμάς, να προσέχουν από εδώ και πέρα τις κινήσεις τους, γιατί διασύρονται συνεχώς και επειδή οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν γουστάρουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, θεωρώ πως είναι καιρός να μας δώσουν και λίγη σημασία.

Αληθεύει πως χάθηκε το LEADER από την αναπτυξιακή του Νομού Ξάνθης, επειδή η ΣΕΚΕ είναι μέτοχος, ενώ ο κανονισμός αναφέρει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτική εταιρία στο μετοχικό της κεφάλαιο;
Ποιος μπορεί να μας απαντήσει στα ερωτήματα που σήμερα θέτουμε για την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης; Είναι αλήθεια πως ένας λόγος για τον οποίο χάθηκε το LEADER από την Ξάνθη, είναι επειδή μετέχει στο μετοχικό της κεφάλαιο η ΣΕΚΕ Α.Ε., αφού ο κανονισμός αναφέρει πως δεν θα πρέπει να υπάρχει ιδιωτική εταιρία μέσα σε αυτό; Γιατί άραγε ενώ η Αναπτυξιακή δεν λειτουργεί όπως πρέπει, θα πρέπει να μισθώνει ακίνητο για τα γραφεία της, πληρώνοντας αρκετά χρήματα; Αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε ούτε τα χαρτιά υγείας που χρησιμοποιείτε, τι τα θέλετε τα ακριβά γραφεία; Γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε κάποιον φθηνότερο χώρο για να στεγάσετε τα γραφεία σας; Τι θα γίνει με αυτά που χρωστάτε και αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, φθάνουν τα 200.000 ευρώ περίπου; Τι πρόκειται να γίνει με τα παιδιά που δουλεύουν εκεί χωρίς να πληρώνονται; Μπορείτε να μου απαντήσετε στα ερωτήματα μου κύριε Λύρατζη, κύριε Κοντογιαννίδη και κύριε Αγκόρτσα;