Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν οι Ξανθιώτες αναγνωρίζονται από την Αθήνα

Όταν οι Ξανθιώτες αναγνωρίζονται από την Αθήνα

Τα προβλήματα των επαγγελματιών
στο τραπέζι της συνάντησης

Επιχειρηματικό γεύμα συνεργασίας, με θέμα συζήτησης τα κοινά προβλήματα των σκεπαστών δημοτικών αγορών, μεταξύ Προέδρου της Βαρβακείου αγοράς, Προέδρου Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης και εκπροσώπων της εταιρίας κρεάτων Απ. Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.

  Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς Αθηνών, κύριος Κλεάνθης Τσιρώνης, στον Πρόεδρο των Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης, κύριο Γιώργο Φ. Μπατζακίδη και τους εκπροσώπους της Εταιρείας Κρεάτων Απόστολος Παπαδόπουλος &ΣΙΑ Ο.Ε. την περασμένη Κυριακή, ύστερα από σχετική πρόταση που έγινε αποδεκτή.
  Θέμα συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα, αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλειστές αγορές, καθώς, επίσης, και οι τιμές στην αγορά Αθηνών και Περιφέρειας.
  Ως εποικοδομητική χαρακτήρισε την συζήτηση ο κύριος Γ. Μπατζακίδης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος δήλωσε τα ακόλουθα: «Ο κύριος Τσιρώνης μας εξέφρασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βαρβάκειος αγορά. Ένα σημαντικό πρόβλημα, που δεν το γνωρίζαμε, είναι ότι υπάρχουν πολλοί κλεπταποδόχοι πέριξ της αγοράς, δηλαδή τσαντάκηδες, με αποτέλεσμα να φοβάται ο κόσμος να κατέβει στην αγορά και κατ’ αυτόν τον τρόπο να συρρικνωθεί ο τζίρος. Βέβαια, εμείς δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα στην περιοχή μας.
  Πριν από τρία-τέσσερα χρόνια η Βαρβάκειος αγορά μπήκε σε ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα με την κυρία Ντ. Μπακογιάννη και έγινε μια ριζική ανάπλαση στην αγορά. Είδαμε, λοιπόν, πως έγινε η ανάπλαση από τεχνικής απόψεως, για να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια κατεύθυνση στον Δήμο, ώστε να κάνει κάτι ανάλογο».
  Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Μπατζακίδης αναφέρει ότι, «τα προβλήματα ενός κλάδου είναι κοινά. Βέβαια, τα μεγέθη των Αθηνών είναι τεράστια και δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας. Τα προβλήματα, ωστόσο, είναι τα ίδια. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την οικονομική κατάσταση είναι ο ίδιος. Θεωρώ, ότι απλά αλλάζουν τα μεγέθη».