Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Καζάνι που βράζει ο Αγροτικός Κόσμος Κινητοποιήσεις τον ερχόμενο Δεκέμβριο

Καζάνι που βράζει ο Αγροτικός Κόσμος
Κινητοποιήσεις τον
ερχόμενο Δεκέμβριο

Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ:
«Ο κύριος Κ. Σκανδαλίδης είναι ένας πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Έχει πάρει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο. Θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες, ώστε να πάρει ζωή η ύπαιθρος και αυτός να μην πάει εκεί, από όπου ήρθε, όπως οι προηγούμενοι»

  Με μπλόκα από τον ερχόμενο Δεκέμβρη απειλούν οι Θεσσαλοί αγρότες, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων η αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών για τις καταστροφές που έχουν υποστεί από το πράσινο σκουλήκι.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι αποφάσεις του αρμοδίου Υπουργείου είναι αυτές που θα καθορίσουν για το εάν θα γίνουν κινητοποιήσεις ή όχι από την πλευρά των αγροτών του Νομού Ξάνθης.
  Όπως αναφέρει παράλληλα ο κύριος Κ. Γλερίδης, ο ίδιος έχει ενημερώσει τον ΕΛΓΑ σχετικά με αγροτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.
  Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τους βαμβακοπαραγωγούς, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κύριος Χατζηαντωνίου, παρείχε διαβεβαίωση, ότι οι ζημιές θα ενταχθούν στα ΠΣΕΑ, καθώς δεν προέρχονται από καιρικά φαινόμενα. Αν διαπιστωθεί, ότι οι ζημιές είναι πάνω από 40%, οι βαμβακοπαραγωγοί θα λάβουν την αποζημίωση που ζητάνε. Ο κύριος Κ. Γλερίδης αναφέρει, πάντως, πως η ζημιά των βαμβακοπαραγωγών αγγίζει το 80%.
  «Όσον αφορά τον Νομό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα» σημειώνει ο κύριος Κ. Γλερίδης σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν οι αγρότες του Νομού έχουν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες δυσκολίες στον κλάδο.
  Παράλληλα, ο κύριος Κ. Γλερίδης, προσθέτει με έμφαση πως «οι τιμές είναι ικανοποιητικές, όπως παραδείγματος χάρη στο καλαμπόκι. Τον Οκτώβριο περιμένουμε να δοθούν πάνω από 50% επιδοτήσεις».
  Ερωτηθείς, για το εάν θεωρεί πως η αλλαγή προσώπου στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στις, ομολογουμένως, διαταραγμένες σχέσεις Υπουργείου και Ελλήνων αγροτών, ο κύριος Κ. Γλερίδης επισημαίνει πως «ο κύριος Κ. Σκανδαλίδης είναι ένας πολύ υπεύθυνος άνθρωπος. Έχει πάρει ένα πολύ δύσκολο Υπουργείο. Θα πρέπει να συνεργαστεί με τους αγρότες, ώστε να πάρει ζωή η ύπαιθρος και αυτός να μην πάει εκεί, από όπου ήρθε, όπως οι προηγούμενοι».
  Παράλληλα, ο κύριος Κ. Γλερίδης καταλήγει, ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το μέλλον των αγροτών, εάν, βέβαια, υπάρχει αντίστοιχη διάθεση από πλευράς Υπουργείου.