Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Χτες το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Χτες το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης

Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων:
«Το Ψυχολογικό Κέντρο μαζί με άλλους φορείς της περιοχής δείχνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους. Σέβεται και υπολογίζει τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα παιδί, το οποίο έχει ειδικές ανάγκες και χρειάζεται φροντίδα, αγάπη και στοργή»

  Χτες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων του Νομού, τελέστηκε η ακολουθία για τον αγιασμό στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα.
  Να σημειωθεί, ότι η νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου, που λειτουργεί περίπου τριάντα χρόνια, έχει ξεκινήσει από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Χτες ξεκίνησε και επίσημα, με την χάρη του Θεού και τον φωτισμό του αγίου πνεύματος.
  Τα περισσότερα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης πέρασαν τον φετινό Αύγουστο στην κατασκήνωση της Περάμου, απολαμβάνοντας τα καλοκαιρινά τους μπάνια. Από την 1 Σεπτεμβρίου, επέστρεψαν ξεκούραστα στις τάξεις του Ψυχολογικού Κέντρου, για να συνεχίσουν τις φιλότιμες προσπάθειες, ώστε να αξιοποιήσουν τις ικανότητες και δυνατότητες τις οποίες έχουν, όπως επισήμανε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης.
  Ο τελευταίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, τα ακόλουθα:
  «Σήμερα, εδώ στο Ψυχολογικό Κέντρο τελέσαμε την ακολουθία του αγιασμού, κάνοντας και την επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους. Βέβαια, για το Ψυχολογικό Κέντρο η λειτουργία άρχισε από την 1 Σεπτεμβρίου. Εδώ φιλοξενούνται γύρω στα 48 με 50 παιδιά όχι μόνον από την περιοχή της Ξάνθης, αλλά από όλη την Θράκη. Έχουμε παιδιά από τον Έβρο και βέβαια φιλοξενούνται και παιδιά μουσουλμάνων.
  Το Ψυχολογικό Κέντρο μαζί με άλλους φορείς της περιοχής δείχνει ότι δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους ανθρώπους. Σέβεται και υπολογίζει τον κάθε άνθρωπο και μάλιστα, όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα παιδί, το οποίο έχει ειδικές ανάγκες και χρειάζεται φροντίδα, αγάπη και στοργή. Εμείς, τα μέλη του ΔΣ, ο σύλλογος των διδασκόντων, όλοι οι εργαζόμενοι, ο σύλλογος των Γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία και με την στήριξη όλων των φορέων της πόλεως και του Νομού που μνημόνευσα και ευχαρίστησα στην ακολουθία του αγιασμού, προσπαθούμε αφενός μεν να διατηρούμε ένα περιβάλλον που να μην θυμίζει Ίδρυμα, αλλά να θυμίζει ένα περιποιημένο σχολείο, ένα Κολλέγιο θα έλεγα. Προσπαθούμε από την άλλη, να εξασφαλίσουμε με την πρόσληψη προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μάλιστα ανθρώπων που έχουν ειδικότητες και μια εμπειρία να ασχοληθούν με παιδιά που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ώστε να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και όσα από αυτά μπορούν, να βγουν στην ελεύθερη αγορά. Έχουμε αρκετά παιδιά που βγήκαν στην αγορά εργασίας. Ενώ, βοηθάμε τα υπόλοιπα να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να νιώσουν ισότιμοι πολίτες με όλους τους υπόλοιπους.
  Ευχαριστώ όλους τους φορείς και όλο τον Ξανθιώτικο λαό, γιατί όντως δείχνουν ότι αγκαλιάζουν και συμπαραστέκονται σε αυτή την προσπάθεια. Να ευχαριστήσω και τα μέσα ενημέρωσης, γιατί μεταφέρουν στο ευρύτερο κοινό τον χώρο και τα δρώμενα του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης».