Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Με αισιοδοξία για την νίκη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου των «Πολιτών για την Αλλαγή»

Με αισιοδοξία για την νίκη παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου των «Πολιτών για την Αλλαγή»
Νέα και άφθαρτα
πρόσωπα στην μάχη

-Εκπρόσωπος τύπου ο Σάββας Μελισσόπουλος
-Το 100% του συνδυασμού, θα παρουσιαστεί στην Σταυρούπολη σε λίγες ημέρες
-Δέσμευση των «Πολιτών για την Αλλαγή», να αποτελεί ο Δήμος το σπίτι όλων των Δημοτών και όχι μόνο των κολλητών

  Το 80% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του παρουσίασε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Αλλαγή”, κύριος Χρίστος Πούλιος, το βράδυ της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσία μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.
  Αξιοσημείωτη στην εκδήλωση η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη.
  Η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, το νικηφόρο ψηφοδέλτιο, όπως πολύ χαρακτηριστικά το ονόμασε ο κύριος Χ. Πούλιος, έγινε σε κλίμα σιγουριάς και αλληλεγγύης.
  Σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο κύριος Χ. Πούλιος η επιλογή των υποψηφίων βασίστηκε στο μέγεθος της κοινωνικής τους προσφοράς, με σκοπό την ύπαρξη ενός καθαρού ψηφοδελτίου, το οποίο απαρτίστηκε από κάποια παλιά και καταξιωμένα στελέχη της δημοτικής κίνησης, καθώς και από νέα πρόσωπα με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και πολύ όρεξη για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα σημεία του Δήμου Ξάνθης.
  Να σημειωθεί, ότι πριν γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Αλλαγή”, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κύριος Χ. Πούλιος, έκανε μνεία στο έργο της Ειρήνης Δαλάτση, δημοτικής συμβούλου που έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο πριν λίγο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και τις καρδιές των ανθρώπων που την αγάπησαν.
  «Το 2006 ξεκινήσαμε δημιουργώντας την δημοτική μας παράταξη, τους “Πολίτες για την Αλλαγή”, με όνειρα για μια καλύτερη Ξάνθη, με όρεξη για δουλειά και κυρίως με άδολη διάθεση για δημόσια προσφορά. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιον άνθρωπο που χάσαμε πρόσφατα από την παρέα, που ξεκίνησε το 2006, την κυρία Ειρήνη Δαλάτση και να της υποσχεθούμε όλοι, ότι η νίκη που θα έρθει στις 7 του Νοέμβρη θα είναι αφιερωμένη και σε αυτήν» ανέφερε ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Παράλληλα, εξέφρασε την βαθιά αισιοδοξία του για το νικηφόρο αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές μέσα από την σύντομη τοποθέτησή του ενώπιον των παρευρισκομένων, πριν ξεκινήσει η παρουσίαση των υποψηφίων στο δημοτικό ψηφοδέλτιο με το χρίσμα των “Πολιτών για την Αλλαγή”.
  «Υποσχεθήκαμε συνέπεια λόγων και πράξεων και κυρίως συνέχεια και διαρκή παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα. Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι ασκήσαμε έλεγχο, όπως προκύπτει από τον θεσμικό μας ρόλο, σε όλες τις πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Αυτό έγινε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό στην ίδια την κοινωνία. Κάναμε όμως και πλήθος από προτάσεις, που, δυστυχώς, για τους συμπολίτες μας ελάχιστες από αυτές έγιναν αποδεκτές, όπως αποδείχτηκε και αυτό μετά από τις αποτυχημένες σε εφαρμογή προτάσεις της δημοτικής αρχής. Σε ότι αφορά την συνέπεια, θεωρούμε, ότι με τα όποια ανθρώπινα λάθη μας στην άσκηση του θεσμικού μας ρόλου, τιμήσαμε και την ψήφο και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Δεσμευτήκαμε όμως και για συνέχεια και να ’μαστε εδώ σήμερα, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, για υλοποίηση και της δεύτερης εξαγγελίας μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Ο κύριος Πούλιος υποσχέθηκε παράλληλα στο προσεχές διάστημα να αναλύσει και τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής κίνησης της οποίας προΐσταται, για το πώς οραματίζεται τον νέο καλλικρατικό Δήμο που προέκυψε από την συνένωση του Δήμου Ξάνθης και Σταυρούπολης, καθώς και να μπει σε θέματα ουσίας.
  «Θα σας πω, μόνον, ότι η λέξη όραμα που κάποιοι θεωρούν απαξιωμένη και δεν την έχουν καν στο λεξιλόγιό τους και στον τρόπο σκέψης τους, για μας όλους έχει μεγάλη σημασία. Όραμα και δράση, λοιπόν, είναι το σύνθημά μας» αναφέρει με έμφαση και νόημα ο κύριος Χ. Πούλιος.
  Κλείνοντας, ο τελευταίος επισημαίνει πως «τα προβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα, δεν έχουν θρησκεία, αλλά θέλουν κοινή αντιμετώπιση και άμεση επίλυση» και συμπληρώνει «Δεν επιχειρούμε αλλαγή σελίδας, αλλά αλλαγή βιβλίου σε αυτό τον τόπο. Το μέλλον μας ανήκει. Είναι στο χέρι και την βούλησή μας στις 7 Νοέμβρη ο Δήμος να αλλάξει χέρια».
  Ενώ, ο κύριος Σάββας Μελισσόπουλος εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής παράταξης “Πολίτες για την Αλλαγή”, στα πλαίσια των δεσμεύσεων του νέου εκλογικού νόμο σε ότι αφορά τις παρουσίες των υποψηφίων και των αρχηγών των παρατάξεων,  από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, επισήμανε με έμφαση πως «…μας εξοργίζει αφάνταστα η αδράνεια και η αδιαφορία. Μας εξοργίζει η λογική της παρέας, της πελατείας, η λογική των εξυπηρετήσεων και της βαρέλας, η οποία ευπρεπίζει κάποιους δρόμους και κάποια απομακρυσμένα σοκάκια πάντα αναμονές των εκλογών...».
  Ακολούθησε η παρουσίασε των υποψηφίων από τον κύριο Σάββα Μελισσόπουλο, οι οποίοι χαιρετήθηκαν από τον κύριο Χ. Πούλιο.
  Να σημειωθεί δε, πως η τελική εικόνα του ψηφοδελτίου για την δημοτική παράταξη “Πολίτες για την Αλλαγή”, θα παρουσιαστεί σε δεύτερη φάση, που θα γίνει στην Σταυρούπολη.
  Αλφαβητικά τα ονόματα των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν στην πρώτη παρουσίαση έχουν ως εξής:

Υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης ΔΔ Ξάνθης
Αδαμίδης Σωτήρης
Αμανατίδης Χρήστος
Αντωνιάδης Ανέστης
Αντωνιάδου Βούλα
Ασκαρίδου Παυλίνα
Βασιλοπούλου Ρωξάνη
Βασιλούδης Ηλίας
Βορίδης Δημήτρης
Εγγλεζάκης Ιωάννης
Εμφιετζή Μαρία
Θεοδωρίδης Γρηγόρης
Καλογερής Κρίτων
Καλογιάννη Μάγδα
Κόκκινος Γιώργος
Κοντογιαννίδης Ρωμανός
Κουρπαλίδης Γιάννης
Λογοθέτη Βασιλική
Μαζαράκης Σπύρος
Μελίδης Ιωάννης
Μεταλλινού Αναστασία
Μουμίνογλου Μουμίν
Μυστακίδου Θωμαΐς
Νασσόπουλος Χαράλαμπος
Ντιμπαμπής Νικόλαος
Ξυλάς Χάρης
Ξυνίδης Αθανάσιος
Παπαδοπούλου Εριφύλη
Παρχαρίδου Μαρία
Πατσίδου Μπέττυ
Πατσιούρας Γιάννης
Πεχλιβάνης Άγγελος
Στογιαννίδης Γρηγόρης
Τοντικίδου Αλίκη
Τοπ Ισμέτ
Τσάκατος Θεόδωρος
Χατζηθεοδώρου Κυριάκος
Χαριτωνίδου Ειρήνη
Χασάν Ογλού φερντούν
Χατζίδης Χριστόφορος
Χουσεϊνογλου Τιμούρ

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Ευμοίρου
Κώττη Καλλιόπη
Ξανθόπουλος Χρήστος

Υποψήφιοι Τοπικού Σύμβουλοι Ξάνθης
Γκαγκώνη Μαρία
Ελευθεριάδου Δέσποινα
Μιχαηλίδης Δημήτριος
Μουρβάτης Άγγελος
Χαρισιάδου Μαίρη

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Ξάνθης ΔΔ Σταυρούπολης
Κιουρετζή Αργυρώ
Παναγιωτίδης Γρηγόρης

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Κιμμερίων
Ευστρατίου Βασίλειος
Σιράκ Χασάν
Μουσλού Ιμπραήμ
Τοπ Σαλή Λουνιφέρ
Γιουλτής Κισσά
Γιουσούφ Χουσεΐν