Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν είπε ακόμα ο Σγουρίδης την τελευταία λέξη:
Το «γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος», στις ημέρες μας έχει μεγάλη πέραση και σίγουρα στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως ο πρώην Βουλευτής και Βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Π. Σγουρίδης ετοιμάζεται να γελάσει τελευταίος.
Την τελευταία του λέξη ακόμα δεν την είπε και σίγουρα η οποιαδήποτε απόφασή του, θα βρει μεγάλη ανταπόκριση στην κοινωνία της Ξάνθης και στους περισσότερους από εννέα χιλιάδες ψηφοφόρους του, οι οποίοι είναι ικανοί ως αριθμός, να επηρεάσουν πολλά εκλογικά αποτελέσματα στην περιοχή της Ξάνθης. Μπορεί ο μειονοτικός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν κατά την συνάντηση που πραγματοποίησαν οι τρεις πολιτικοί άνδρες της περιοχής μας (Ξυνίδης, Σγουρίδης, Τσετίν) να τόνισε στον κύριο Σγουρίδη πως από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθούν όλοι από τον πρόεδρο του κινήματος Γ. Παπανδρέου, θεωρώντας πως έτσι θα έκανε μια έξυπνη κίνηση, αλλά θα έπρεπε ο κύριος Τσετίν να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και δη οι κάτι περισσότερο από εννέα χιλιάδες ψηφοφόροι του Π. Σγουρίδη, έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν τον σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας Γ. Παπανδρέου, αλλά και όλους τους Βουλευτές της Κυβερνώσας παράταξης, από τις κινήσεις που κάνουν, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλες, από αυτές της πλήρης απαξίωσης του μέχρι πρότινος ισχυρού άνδρα και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.

Ακόμα δεν ξεκίνησε η Προεκλογική περίοδος και ο Β. Τσολακίδης άρχισε να μετρά απώλειες:
Πληροφορίες μου αποκλειστικές αναφέρουν, πως ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αβδήρων Β. Τσολακίδης, από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε πως αντίπαλος του θα είναι ο Δ. Γαλανόπουλος, άρχισε να μετρά απώλειες από τους υποστηρικτές και τα στελέχη που θα πλαισίωναν τον συνδυασμό του. Ο πονοκέφαλος είναι αρκετά μεγάλος για τον Β. Τσολακίδη και σίγουρα τα όσα γράψαμε πριν λίγες ημέρες, θα επιβεβαιώνονται καθημερινά από εδώ και πέρα, γιατί πολύ απλά ο κόσμος κουράστηκε πλέον να έχει επιλεκτική μνήμη και αναζητά νέους άφθαρτους και μη προκλητικούς ανθρώπους, ώστε να τους εμπιστευτεί την ψήφο του και να τους χρήσει Δημάρχους, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση και ειδικά για τον Β. Τσολακίδη δεν ισχύει, αφού θεωρώ και του το είχα αναφέρει πριν τέσσερα περίπου χρόνια, πως με την αλαζονεία που είχε κυριευτεί το διάστημα που παρέδιδε την σκυτάλη στον Ν. Ζλάτκο, ήταν αρκετά προκλητικός και φθαρμένος.

Τόπειρος ή Χατζη-Τόπειρος; Ιδού η απορία;
Η υπόθεση με τον Δήμο Τοπείρου δεν είναι καθόλου εύκολη και ειδικότερα τώρα που δείχνει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Η Κάλπη είναι έγκυος και κανένας δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση όλα δείχνουν πως θα πάμε σε δεύτερη Κυριακή και τότε το πράγμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή από την πλευρά του Θ. Μίχογλου, τον οποίο ίσως κάποιοι από τώρα σχεδιάζουν να αδειάσουν, όπως έπραξαν και στο παρελθόν. Πολλοί είναι αυτοί που λένε κατά καιρούς, ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια ο Δήμος Τοπείρου, μπας και γίνει κάτι σημαντικό στην περιοχή και βγει από τον μονόδρομο του τέλματος της ανάπτυξης στον οποίο τον έχει οδηγήσει η νυν Δημοτική Αρχή, αλλά στο τέλος οι περισσότεροι από αυτούς, κατά την προσφιλή τους μέθοδο που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια, την κάνουν γυριστή και στηρίζουν «κρυφά» τον επί σειρά ετών Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, δίνοντας του συνέχεια το προνόμιο του νικητή των εκλογικών αναμετρήσεων.

Συνάντηση Τσετίν Μάντατζη, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ με Τούρκο Πρόξενο;:
Για ακόμα μια φορά στην περιοχή μας και κατά την προεκλογική περίοδο, βιώνουμε την έμπρακτη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος εμπλοκή του Προξενείου Κομοτηνής στα εκλογικά δρώμενα της περιοχής μας. Πληροφορίες μας λοιπόν αναφέρουν, πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους μειονοτικό Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, Δήμαρχο Σελέρου Μπιρόλ και του Τούρκου Προξένου, σε χωριό του Δήμου Σελέρου και συζητήθηκαν εκτενέστατα τα εκλογικά θέματα που απασχολούν κατά κόρον την Άγκυρα και την γραμμή την οποία θέλει να δώσει στους Μουσουλμάνους της περιοχής μας. Αν λοιπόν με αυτόν και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, προσπαθεί και καταφέρνει η γειτονική Τουρκία να κάνει κουμάντο σε κάποια θέματα στην Θράκη, αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε για να πούμε πως όντως κάποιοι μας έχουν ξεπουλήσει;

Τα γνωστά παιχνίδια, του από πολιτική σπόντα Δημάρχου Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ:
Δυο φορές ο νυν Δήμαρχος Σελέρου είχε την τύχη με το μέρος του και μέχρι στιγμής την μια την έπιασε όντως από τα μαλλιά, ενώ με την δεύτερη ακόμα φλερτάρει. Η πρώτη ευκαιρία ήταν αυτή που ανέδειξε το Σέλερο ως Δήμο και ο Μπιρόλ έγινε Δήμαρχος με τις ευλογίες βέβαια, γνωστού αυτοδιοικητικού μεγαλοπαράγοντα της ΝΔ, τον οποίο συχνά πυκνά επισκεπτόταν στο γραφείο του ο νυν Δήμαρχος Σελέρου. Η Δεύτερη ευκαιρία, με την οποία φλερτάρει ο κύριος Μπιρόλ, είναι αυτή με την συνένωση των Δήμων Σελέρου, Βιστωνίδας, Αβδήρων, λόγω Καλλικράτη, όπου ο κύριος αυτός έχει αναδειχτεί σε μέγα πολιτικό άνδρα, τον οποίο πλησιάζει περισσότερο η πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο Β. Τσολακίδης όπως έχει διαρρεύσει, προκειμένου να κερδίσει ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, το μεγαλύτερο κομμάτι της μειονότητας με το μέρος του, με στόχο τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δεν είναι βέβαια και λίγες οι φωνές, όπου εμφανίζουν τον κύριο Μπιρόλ να παζαρεύει θέσεις και αξιώματα και από τις δυο μεριές, προκειμένου να δώσει την στήριξή του σε έναν εκ των δυο υποψηφίων.

Σε διαρκείς διακοπές η ΔΕΗ Ξάνθης και τα συνεργεία των Βλαβών. Τρεις Εβδομάδες χωρίς φωτισμό η Χ. Τρικούπη:
Εδώ και τρεις εβδομάδες στην οδό Χ. Τρικούπη δεν καίει ούτε μια λάμπα στις κολώνες της ΔΕΗ και παρά το γεγονός πως και κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει την υπηρεσία Βλαβών, αλλά και η υπηρεσία ηλεκτρολόγων του Δήμου, αλλά οι κύριοι της ΔΕΗ μάλλον θέλουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους και τα έχουνε γράψει όλα στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν είχα και ποτέ δεν πρόκειται να έχω, κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ, οι οποίοι τρέχουν πολλές φορές πανικόβλητοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αυτό οφείλω να τους το αναγνωρίσω και δημόσια, αλλά δεν είναι δυνατόν τρεις εβδομάδες να μην αποκαθιστούν μια μικρή και ασήμαντη από τεχνικής απόψεως βλάβη. Ο κόσμος φοβάται να μετακινηθεί τις νυχτερινές ώρες και αν δεν υπήρχαν και τα δυο καταστήματα που λειτουργούν καθημερινά ως αργά το βράδυ στην συγκεκριμένη περιοχή, σίγουρα μέσα σε λίγες ώρες η οδός Χ. Τρικούπη θα είχε μετατραπεί σε Γκέτο κακοποιών στοιχείων.